01 Μάι 2024
READING

Η El Corte Inglés ενώνει τις δυνάμεις της με την Alibaba

2 MIN READ

Η El Corte Inglés ενώνει τις δυνάμεις της με την Alibaba

Η El Corte Inglés ενώνει τις δυνάμεις της με την Alibaba

Η αλυσίδα ισπανικών πολυκαταστημάτων El Corte Inglés έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τον κινεζικό online γίγαντα Alibaba. Η συμφωνία καλύπτει το ηλεκτρονικό εμπόριο, το φυσικό λιανικό εμπόριο, τις υπηρεσίες cloud και τα συστήματα πληρωμών.

Πρόκειται για μια συνεργασία σε δύο κατευθύνσεις.Η El Corte Inglés θα ανοίξει ψηφιακά καταστήματα στις πλατφόρμες Alibaba όπως το Tmall Global και η AliExpress για να προσεγγίσει το παγκόσμιο ακροατήριο με τα ισπανικά προϊόντα της. Από την άλλη πλευρά, η AliExpress θα διαθέτει φυσικούς χώρους στα πολυκαταστήματα El Corte Inglés, όπου οι αγοραστές μπορούν να παραλάβουν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τους. Και οι δύο εταίροι θα συνεργάζονται σε επίπεδο logistics: η Alibaba θα χρησιμοποιήσει τα κέντρα διανομής του ισπανικού retailer για τις αποστολές του.

To Alipay, το σύστημα πληρωμών της Alibaba, θα είναι διαθέσιμo στα πολυκαταστήματα, έτσι ώστε οι Κινέζοι αγοραστές nα μπορούν να πληρώσουν με τη σάρωση ενός κώδικα QR με το smartphone τους, όπως και στην Κίνα. Η Ισπανία καλωσορίζει περίπου 700.000 κινέζους τουρίστες κάθε χρόνο. Επιπλέον, η ομάδα πολυκαταστημάτων θα χρησιμοποιεί υπηρεσίες από το Alibaba Cloud, όπως μεγάλη ανάλυση δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη, που θα επιτρέψουν στον retailer να προσφέρει στους πελάτες του μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία αγορών.

Η El Corte Inglés είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη, με 92 καταστήματα στην Ισπανία και 2 στην Πορτογαλία. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης σε σούπερ μάρκετ, μαγαζιά, είδη ταξιδίου, οπτικά, καταστήματα μόδας και ασφαλιστικά γραφεία. Η εταιρεία πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών σχεδόν 16 δις ευρώ.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.