18 Απρ 2024
READING

4 ιδιωτικές ετικέτες της Amazon με μεγάλο ενδιαφέρον

5 MIN READ

4 ιδιωτικές ετικέτες της Amazon με μεγάλο ενδιαφέρον

4 ιδιωτικές ετικέτες της Amazon με μεγάλο ενδιαφέρον

Όσον αφορά τα δικά της εμπορικά σήματα, η Amazon έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα: τους πόρους της, την κυριαρχία στην αναζήτηση, το μερίδιο αγοράς και πολλά δεδομένα.

Οι ιδιωτικές ετικέτες αποτελούν από καιρό έναν τρόπο για τους εμπόρους λιανικής πώλησης να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και να πάρουν μια μεγαλύτερη μερίδα περιθωρίων κερδοφορίας. Αλλά, όπως και με άλλα, όταν η Amazon εγκαινιάζει ή επεκτείνει μια ιδιωτική ετικέτα, το γεγονός αντιμετωπίζεται με λίγο περισσότερη προσοχή.

Από τις αρχές του 2017 έως τον Απρίλιο, η Amazon πρόσθεσε 66 από τις δικές της ετικέτες, οι οποίες ήταν έξι φορές οι ετικέτες που ξεκίνησαν στη διετία πριν από αυτό. Και δεν είναι ότι ήταν επιτυχημένη κάθε ετικέτα του Amazon. Ως παράδειγμα, μετά από μια απίστευτα επιτυχημένη  χρονιά το 2017, το εμπορικό σήμα της Happy Belly άρχισε να χάνει έδαφος και πωλήσεις.

Ωστόσο, η Amazon διαθέτει πόρους, μερίδιο αγοράς και δεδομένα – αδιανόητο ποσό δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των προϊόντων των ανταγωνιστών.

  1. Presto

Η δίχρονη μάρκα Presto με καθημερινά είδη σπιτιού υπέστη σημαντική επέκταση πέρυσι, προσθέτοντας χειροποίητο σαπούνι, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας στην αρχική σειρά απορρυπαντικών πλυντηρίων και πιάτων. Από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα νέα προϊόντα χαρτιού της Presto μεταμορφώθηκαν γρήγορα στην κύρια κινητήρια δύναμη των πωλήσεων και της ανάπτυξης, κερδίζοντας περίπου 350.000 δολάρια σε μέσες εβδομαδιαίες πωλήσεις και κατάταξη στην έκτη θέση σε χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας. Τώρα η Presto ανταγωνίζεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές CPG στην επιχείρηση.

“Με την Presto, αισθάνομαι σαν να μπαίνουμε σε πιο καθιερωμένες κατηγορίες. Σκεφτείτε τις χαρτοπετσέτες: Υπάρχουν αρκετοί παίκτες εκεί με παρουσία μάρκας”, δήλωσε ο Pete Andrews, διευθυντής των πληροφοριών του Edge by Ascential. “Αυτοί [οι Amazon] δεν οδηγούν το δρόμο αλλά βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές.” Με μια αναζήτηση στο Amazon για χαρτοπετσέτες εμφανίζεται το Bounty και το Brawny στα slots των καλύτερων πωλητών, κάτω από τα οποία υπάρχει η Presto, εκεί για να βοηθήσει το Amazon να πάρει μερίδιο αγοράς. Πάνω από όλα είναι το Bounty, στη χορηγία της Amazon. “Είτε πρόκειται να χάσουν τις πωλήσεις τους ή θα πρέπει να δαπανήσουν χρήματα για το marketing”, δήλωσε ο Andrews.

  1. Solimo 

 

Όταν ήταν μόλις λίγων ημερών, η μάρκα Solimo της Amazon είχε περισσότερες από 90 κριτικές για ορισμένα από τα προϊόντα της, καθώς και το σημαντικό σήμα “Amazon’s Choice” σε αναζητήσεις για τις ταμπλέτες καφέ , σύμφωνα με το Yahoo Finance. Εκτός από τον καφέ, το Solimo περιλαμβάνει επίσης και άλλα βασικά για το σπίτι, από λεύκανση των δοντιών μέχρι τσάντες σκουπιδιών. Τον Ιούλιο, η Edge διαπίστωσε ότι οι ταμπλέτες καφέ του Amazon Solimo που κυκλοφόρησαν με τη νέα της μάρκα Solimo ήταν ένα χτύπημα, που έφτασε γρήγορα στις κορυφαίες 25 θέσεις για την κατηγορία και έφερε κέρδη 60.000 δολαρίων ανά εβδομάδα. Ο Andrew δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα έχει “σημαντικό μερίδιο” και αδηγήθηκε από τη σχετική μανία στο 3% της αγοράς καφέ μετά τη φετινή Prime Day. Η εκδήλωση του καλοκαιριού προώθησε τα προϊόντα Solimo με τις δικές της συμφωνίες, οι οποίες περιελάμβαναν έως και 30% εκπτώσεις για τα προϊόντα Solimo μαζί με την Presto και την Mama Bear, σύμφωνα με την Coresight.

  1. AmazonBasics

Από τότε που η Amazon ξεκίνησε τη σειρά το 2009, η AmazonBasics πέρασε πέρα ​​από τα ηλεκτρονικά, όπως τα καλώδια και τις μπαταρίες, στα κλινοσκεπάσματα, τα προϊόντα κατοικίδιων ζώων, τα εργαλεία ταξιδιού και, πρόσφατα, τα στρώματα. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, η ετικέτα αριθμούσε περισσότερα από 1.500 προϊόντα. Τον Οκτώβριο, η Amazon πρόσθεσε μια σειρά από στρώματα στην ετικέτα.Από το καλοκαίρι αυτό, το AmazonBasics αντιστοιχούσε στο 88% των πωλήσεων ιδιωτικού σήματος του e-tailer σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας Jumpshot. Η μελέτη αυτή δεν ήρθε αρκετό χρόνο μετά τη διαπίστωση ότι το 85% των πωλήσεων της ιδιωτικής ετικέτας Amazon προέρχονται από το AmazonBasics. Εκείνη την εποχή, ο αριθμός ήταν μια ένδειξη ότι η τοποθέτηση του “Amazon” σε ένα προϊόν είχε ελάχιστο αρνητικό μάρκετινγκ.

Η ετικέτα είχε ήδη αρχίσει να λαμβάνει πωλήσεις από άλλες ιδιωτικές ετικέτες. Οι πωλήσεις κρεβατιών και λουτρών του Amazon Pinzon μειώθηκαν κατά 50% μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, καθώς το AmazonBasics αυξήθηκε κατά περίπου 50%, σε πωλήσεις ύψους σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Andrews δήλωσε ότι το e-tailer έχει στοχεύσει σε τομείς προϊόντων για καθημερινά αντικείμενα στην ιστοσελίδα του που δεν διέθεταν αξιόπιστα προϊόντα και σημαντική παρουσία της μάρκας. “Πραγματικά μπόρεσαν να βρουν αυτές τις περιοχές που υποεκπροσωπούνται στο Amazon και την εκμεταλλεύονται”, είπε. “Βρίσκοντας ουσιαστικά εκείνες τις θέσεις όπου οι τρίτοι επιτυγχάνουν πραγματικά” και γεμίζοντας το με τα προϊόντα της AmazonBasics.

  1. Rivet

Μετά την εισαγωγή τον περασμένο μήνα μιας σειράς στρώματος ιδιωτικής ετικέτας αφρού, η Amazon προσέφερε μια πιο premium γραμμή στρώματος με την επωνυμία Rivet. Οι τιμές του στρώματος Rivet είναι περίπου διπλάσια από τα στρώματα του AmazonBasics και έρχονται με μια πολιτική επιστροφής που αντικατοπτρίζει το Purple, Leesa και Casper.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Casper ξεπέρασε τις ανησυχίες για την αρχική είσοδο της Amazon στην αγορά, λέγοντας ότι «δεν ήταν κάτι που μας κρατάει τη νύχτα ξύπνιους» και σημειώνοντας ότι έπαιζαν στο “πολύ, πολύ χαμηλό πεδίο της αγοράς”. Οι τιμές, σε $130 για ένα διπλό στρώμα απο το  AmazonBasics, “πολεμήθηκαν” μόνο από την Wayfair και την Walmart. Αλλά η εκτόξευση της Rivet έδειξε ότι το Amazon “είχε μάτια” και για άλλα κομμάτια της αγοράς.  Και οι πιθανότητές του μπορεί να είναι καλές. Έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου το 62% των πελατών είναι ανοικτοί στην αγορά επίπλων ιδιωτικής ετικέτας, ενώ από αυτή την ομάδα περισσότεροι είναι ανοικτοί σε ιδιωτικές μάρκες όπως το Threshold του Target με 94%  και τα σήματα Rivet της Amazon 87% σε σύγκριση με την εθνική μάρκα Serta 79%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.