24 Απρ 2024
READING

Πώς η κάνναβη θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος “μοχλός” ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας

4 MIN READ

Πώς η κάνναβη θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος “μοχλός” ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας

Πώς η κάνναβη θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος “μοχλός” ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας

Για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι το καλύτερο πράγμα είναι να ανοίξει σε μια γειτονιά ένα νέο παντοπωλείο Whole Foods. Μία μελέτη έδειξε ότι τα σπίτια σε αυτές τις γειτονιές θα μεγάλωναν την αξία τους με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό, τι αν ήταν κοντά σε ένα Trader Joe. Ένα άλλο σημάδι ότι μια γειτονιά βρίσκεται στην φάση της αναζωογόνησης είναι όταν τα στούντιο γιόγκα αρχίζουν να ανοίγουν σε αυτή. Συνήθως δεν είναι μακριά το να εμφανιστούν επίσης καφέ και καταστήματαμε  cupcake. Αλλά τώρα που τόσες πολλές χώρες έχουν περάσει νόμους ευνοϊκούς για το κίνημα της μαριχουάνας, το επόμενο μεγάλο γεγονός  που θα φέρει μια γειτονιά σε ζήτηση θα μπορούσε να είναι ο αυξανόμενος αριθμός “οργανώσεων” που εργάζονται στον κλάδο.

Το κέντρο του Λος Άντζελες θα μπορούσε να είναι η πρώτη περίπτωση για να δει κανείς αυτό το φαινόμενο σε δράση. Τον επόμενο μήνα, θα ανοίξει επταώροφο κτίριο στην καρδιά της Jewelry District του Λος Άντζελες, γεμάτο με ενοικιαστές που έχουν την κάνναβη κάπου στην περιγραφή της δουλειάς τους. Το κτίριο Green Street Building των 21.000 τετραγωνικών μέτρων -το όνομα αναφέρεται στον ενοικιαστή του, το πρακτορείο Green St., το οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά με τους πελάτες της βιομηχανίας μαριχουάνας- θα φιλοξενήσει τα πάντα από τους χώρους εργασίας ως μια γκαλερί τέχνης, εστιατόριο , δικηγορικό γραφείο, πολυτελές σπα και σαλόνι. Η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Bow West Capital αγόρασε το ακίνητο πέρυσι στο ποσό 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόλις ανοίξει, θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος ακινήτων αφιερωμένος στην κάνναβη στις ΗΠΑ.

“Τα κτίρια στην Jewelry District δεν έχουν λάβει την κατάλληλη συντήρηση, επιτρέποντας χαμηλές τιμές πώλησης , αλλά απαιτούν και πλήρη ανακαίνιση”, δήλωσε ο Matthew Rosenberg, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της M-Rad, Inc, της ομάδας σχεδιασμού πίσω από έργο. «Με την άνοδο της ευημερίας και της χρηματοδότησης στη βιομηχανία κάνναβης, αυτός είναι ένας τέλειος συνδυασμός για αυτή τη συναρπαστική νέα βιομηχανία για να γίνει αυτή η περιοχή το σπίτι τους».

Η M-Rad πήρε το κτίριο του 1913 και το ανακαίνισε πλήρως εσωτερικά για να δημιουργήσει χώρους μικτής χρήσης που να ικανοποιούν τόσο τις απαιτήσεις των γραφείων και των εστιατορίων όσο και τις μοναδικές ανάγκες των εταιρειών κάνναβης. Χρειαζόταν να δημιουργήσουν τη σωστή αναλογία ενός ανοιχτού σχεδίου σε συνδυασμό με ένα σύνολο ξεχωριστών, απομονωμένων δωματίων για όσους θέλουν ιδιωτικότητα. Εδώ είναι μερικές εικόνες του εσωτερικού.

Για παράδειγμα, μια ιδέα πίσω από την κρυφή πόρτα βιβλιοθήκης είναι μια απομονωμένη αίθουσα συνεδριάσεων με έπιπλα.

 

Το σαλόνι  MOTA – το οποίο είναι ένας ισπανικός όρος για τη μαριχουάνα-  θα είναι ένα  εστιατόριο, το οποίο θα έχει πλήρως διαφανή παράθυρα στην κουζίνα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν το φαγητό που ετοιμάζεται. Ηχομονωμένα δωμάτια είναι επίσης διαθέσιμα για ιδιωτικές συναντήσεις.

“Οι εταιρείες που αποτελούν μέρος του κτιρίου είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας”, λέει ο Rosenberg. “Το οποίο θα φέρει υψηλού επιπέδου πελατεία και επενδυτές που μπορεί να αισθάνονται ενθαρρυμένοι να επενδύσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Το ίδιο το κτίριο θα φιλοξενήσει διάφορα προγράμματα που σχετίζονται με την κάνναβη, όπως πολιτιστικές δραστηριότητες και γαστρονομικές εμπειρίες που θα προσελκύσουν νέα πελατεία”. Μερικά από τα μεγάλα ονόματα που συνδέονται με το έργο είναι ο επενδυτής Gary Vaynerchuck, ο οποίος είναι 50% μετόχος της Green Street Agency, και ο Vicente Sederberg LLC του The Marijuana Law Firm, θα είναι ένας από τους μισθωτές.

Τυπικά η αναζωογόνηση της γειτονιάς ακολουθεί το μοτίβο των καταστημάτων που ανοίγουν σε ένα παραμελημένο μπλοκ της πόλης. Αλλά αυτό το μοντέλο είναι διαφορετικό. Φέρνοντας μια κρίσιμη μάζα εταιρειών στη γειτονιά, ταυτόχρονα, η ξαφνική εισροή θα μπορούσε να επιταχύνει την αναβίωση ακόμα πιο γρήγορα. Η Jewelry District του Λος Αντζελες θα μπορούσε να γίνει σημαντικός παίκτης μέσα σε λίγους μήνες, όχι χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.