20 Απρ 2024
READING

10 επιχειρηματίες Under 30 στο Retail & Ecommerce για το 2019

4 MIN READ

10 επιχειρηματίες Under 30 στο Retail & Ecommerce για το 2019

10 επιχειρηματίες Under 30 στο Retail & Ecommerce για το 2019

Οι πρόσφατες δυσκολίες θρυλικών σημάτων, όπως το Toys “R” Us και η Sears, μπορεί να κάνουν το λιανικό εμπόριο να μοιάζει, όπως λένε, νεκρό. Αλλά η βιομηχανία δεν είναι νεκρή, ούτε είναι σε παρακμή – αλλάζει, και η λίστα των 10 επιχειρηματιών κάτω των 30 ετών του 2019 συμβάλλει στην απόδειξη αυτού.

Για όγδοη συνεχή χρονιά,  έρευνα ανακαλύπτει τους νέους επιχειρηματίες και στελέχη που έφεραν επανάσταση στην εμπειρία των καταναλωτών και είναι κάτω από 30 ετών. Για να καθοριστεί ο κατάλογος, πέρασαν μήνες αναζητώντας τις καλύτερες και τις πιο λαμπρές ιδέες, εξετάζοντας εκατοντάδες υποψηφιότητες με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών κριτών: ο ιδρυτής της Shoptalk, Anil Aggarwal, η συνιδρυτής της Dia & Co, Nadia Boujarwah, ο ιδρυτής της Forerunner, Ventures Kirsten Green και ο συνιδρυτής της away, Steph Korey.

Κορυφαίοι στη φετινή λίστα είναι οι Kory και Mallory Stevens, 29 και 26, συνιδρυτές της εταιρίας υποδημάτων υψηλών προδιαγραφών, Taft. Το δίδυμο των συζύγων ξεκίνησε το 2014 ως μάρκα με κάλτσες και άλλαξε σε παπούτσια ένα χρόνο αργότερα, αφού διαπίστωσε κενό στην αγορά. «Οι εταιρείες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τα ίδια παπούτσια ξανά και ξανά», λέει η Kory Stevens. “Υπάρχει μια αγορά που δεν καλύπτεται για τους άνδρες που θέλουν να ξεχωρίζουν”. Τα δίχρωμα oxfords του ζεύγους της Γιούτα, οι υφασμάτινες καλοκαιρινές μπότες και οι μπότες με floral print φαίνεται να αποδίδουν – για πρώτη φορά φέτος, η Taft πήρε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορα κεφάλαια.

Ακριβώς όπως οι Stevenses αναγνωρίζουν και “θεραπεύουν” την ανάγκη στα υποδήματα, το ίδιο συνέβη και με τον Eric Huang, 28 ετών, και το Steven Mazur, 27 ετών, στα ανδρικά ρούχα. Ενώ φοιτούσαν στο κολλέγιο, οι Huang και Mazur συνειδητοποίησαν πόσο λίγες επιλογές ένδυσης υπάρχουν για νεαρότερους άντρες. Έτσι, το 2015 ξεκίνησαν την Ash & Erie: μάρκα ανδρικών ειδών που ειδικεύεται σε πουκάμισα και παντελόνια. Οι συνιδρυτές που εδρεύουν στο Ντιτρόιτ , εμφανίστηκαν τον περασμένο χρόνο στο Tank Shark, κερδίζοντας $ 150,000 από την Mark Cuban και αναμένουν περισσότερα από $ 1 εκατομμύρια έσοδα για το 2018.

Και έπειτα υπάρχει και η Jenna Kerner, 29 ετών, η οποία, απογοητευμένη από την υπερσεξουαλικότητα των εσωρούχων, ήθελε μια επιλογή προσωπικής επαφής που αντικατοπτρίζει καλύτερα τις επιθυμίες και τις ανάγκες της. Με τη συνιδρυτή της, Jane Fisher, 30 ετών, μια απόφοιτο του Wharton MBA, ξεκίνησε το Harper Wilde, ένα εμπορικό σήμα σουτιέν που διαθέτει  πρακτικά σχέδια και παρέχει δωρεάν δοκιμές στο σπίτι. Από την έναρξη λειτουργίας του το 2017, το ζευγάρι πέτυχε χρηματοδότηση ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες όπως το Charles River Ventures και το M Ventures.

Πολλοί από τους φιναλίστ του φετινού έτους έχουν βρει επιτυχία στην τάση για φυσική ομορφιά. Πάρτε για παράδειγμα την Kimberley Ho, 28 ετών, έναν επενδυτή που μετατράπηκε σε επιχειρηματία, που είδε την ανάγκη για περισσότερα μη τοξικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για τα παιδιά και την κάλυψε με το Evereden. Από τότε που ξεκίνησε, νωρίτερα αυτό το έτος, η μετανάστης από την Μαλαισία έχει συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από επενδυτές.Ή κοιτάξτε την Karissa Bodnar, 29 ετών, ιδρυτή της Thrive Causemetics. Αφού έχασε έναν στενό φίλο στον καρκίνο, ήταν πρώηνστέλεχος της L’Oréal ξεκίνησε τη δική της σειρά καλλυντικών , vegan, cruelty-free, που αντιστοιχεί κάθε αγορά με δωρεά προϊόντων σε μια γυναίκα που πάσχει από καρκίνο, έλλειψη στέγης ή ενδοοικογενειακή βία. Τρία χρόνια αργότερα, η online μάρκα πωλεί μία μάσκαρα κάθε εννέα δευτερόλεπτα.

Ο Paul Michaux, 28 ετών, άλλος πρώην εργαζόμενος της L’Oréal, αξιοποιεί την τάση για εξατομίκευση του προϊόντος. Ο Michaux και οι συνιδρυτές του, λάνσαρε την Prose, μια εταιρεία περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιεί διαγνωστικές εξετάσεις με γνώμονα το AI για να δημιουργήσει εξατομικευμένες μάσκες, σαμπουάν και  μαλακτικές, χρησιμοποιώντας τα συστατικά που χρειάζεται κάθε πελάτης. Η εταιρεία Prose, που ιδρύθηκε το 2017, συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικά κεφάλαια από τους Maveron και Lerer Hippeau, μεταξύ άλλων.

Ενώ οι περισσότεροι από τους οδηγούς που αποτελούν το φετινό Retail & Ηλεκτρονικό Εμπόριο κάτω των 30 ετών αποκαλούνται Millennials, η Generation Z εκπροσωπείται ανάμεσα από τις Caroline και Isabel Bercaw, 16 και 17 ετών, συνιδρυτές της Da Bomb Bath Fizzers. Όταν οι αδελφές ήταν 10 και 11, ανακάλυψαν την αγάπη τους για τις “βόμβες μπάνιου” που έσκαγαν και άφριζαν στο λουτρό. Αυτό που τους ένοιαζε, όμως, ήταν οι λεκέδες και τα κολλώδη υπολείμματα που τα συχνά αφήνουν πίσω τους. Έτσι, το 2015, ξεκίνησαν να κάνουν μια καλύτερη, “καθαρότερη βόμβα”, η οποία αφήνει πίσω της μόνο μια ευπρόσδεκτη έκπληξη όπως ένα μικρό στολίδι  ή ένα παιχνίδι. Το Da Bomb Bath Fizzers αναμένεται να φέρει στις μαθήτριες γυμνασίου πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.