25 Απρ 2024
READING

5 Food τάσεις για την επόμενη χρονιά

4 MIN READ

5 Food τάσεις για την επόμενη χρονιά

5 Food τάσεις για την επόμενη χρονιά

Τώρα που πλησιάζει ο Δεκέμβριος, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα φάνε το επόμενο έτος. Από την αυτοματοποίηση έως τις νέες γεύσεις, εδώ είναι οι κορυφαίες τάσεις για φαγητό το 2019, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων, εστιατορίων και ξενοδοχείων Baum + Whiteman.

Περισσότεροι άνθρωποι θα τρώνε στο σπίτι

Γιατί να φάτε έξω όταν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φάτε μέσα; Δεδομένων των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων έξω από το σπίτι σε σχέση με τις σταθερές τιμές στα σούπερ μάρκετ, περισσότεροι επισκέπτες θα μείνουν στο σπίτι το 2019. Σύμφωνα με το NPD, τα μισά από τα έξοδα φαγητού δαπανώνται για φαγητό έξω, αλλά το 82% των γευμάτων ετοιμάζονται στο σπίτι. Η αύξηση του μισθώματος ακινήτων, των χαμηλών μισθών, των στενών οικονομικών και των υψηλότερων τιμολογίων των ΗΠΑ είναι επίσης αξιοσημείωτοι παράγοντες. Ωστόσο, άλλος ένας λόγος είναι ότι οι millenials – ένα τμήμα της αγοράς 75 εκατομμυρίων – δεν φοβούνται να μαγειρέψουν. Μια μελέτη από την Better Homes & Gardens δείχνει ότι το 93% των millenials ξοδεύει τέσσερις νύχτες την εβδομάδα στην κουζίνα. Και μην ξεχνάμε τη δημοτικότητα των κιτ γευμάτων, των καλύτερων τροφίμων που παρασκευάζονται από σούπερ μάρκετ και του Netflix binge, τα οποία συμβάλλουν συλλογικά σε αυτήν την καθοριστική τάση.

Αυξημένη αυτοματοποίηση

Τώρα που οι αυτόματες γευστικές εμπειρίες γίνονται πιο συνηθισμένες, ετοιμαστείτε να δείτε περισσότερα bots το επόμενο έτος. Αυτά δεν θα είναι οι μέσοι αυτοματοποιημένοι αναγνώστες προσώπου σας ή τα συστήματα παραγγελίας που λειτουργούν με ΑΙ σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, αλλά ρομπότ που ετοιμάζουν το φαγητό σας, παρέχοντας room service σε ξενοδοχεία και αυτοκινούμενα bots  που θα παίρνουν παραγγελίες και θα συνοδεύουν τους πελάτες στο τραπέζι τους. Με αυτή τη νέα γενιά gadgets που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό, δεν είναι περίεργο γιατί, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των New York Times, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου σε όλο τον κόσμο ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από τους νέους ανταγωνιστές τους και αναζητούν ασφάλεια εργασίας με υψηλότερους μισθούς.

Η μαριχουάνα στο προσκήνιο

Καθώς η μαριχουάνα γίνεται νόμιμη και με περισσότερες ελευθερίες στη Βόρεια Αμερική, θα υπάρξει μια μεγάλη μετατόπιση των καταναλωτών από τα αναψυκτικά και τις μπύρες, στα ποτά μαριχουάνας. Οι πρώτοι που θα τα υιοθετήσουν θα είναι πιθανώς οι millenials, ακολουθούμενοι από vegan και χορτοφάγους. Η ενσωμάτωση της μαριχουάνας θα γίνει σε εστιατόρια και μπαρ,  όπου οι σεφ θα βγάζουν δείπνα γευσιγνωσίας CBD και μίξερ που θα κατασκευάζουν κοκτέιλ CBD.

Κρέας εργαστηρίου που δεν προέρχεται από κρέας

Οι φυτικές δίαιτες εξακολουθούν να ισχύουν το 2019 – με διαφορετικό τρόπο. Αντί να τρώτε κρέας στο παραδοσιακό στυλ, θα υπάρχουν περισσότερα εργαστηριακά κρέατα και συναφείς πρωτεΐνες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα τρόφιμα. Εδώ είναι ένας υπερπροσαρμοσμένος τρόπος για να περιγράψετε την ιδέα: Αποκόπτεται ένα κύτταρο ή δύο από ένα ζώο αντί να το σκοτώσουν, και στη συνέχεια το αναπαράγουν σε τεράστια κλίμακα. Ενώ το κριτήριο εξακολουθεί να είναι στη γεύση, οι “πράσινοι υποστηρικτές” θα αγαπήσουν όλα τα πιθανά οφέλη-την εξάλειψη των σφαγείων, τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας, για να αναφέρουμε μόνο λίγα. Προφανώς, θα υπάρξει ώθηση. Δεδομένου ότι οι πωλήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων πλήττονται από την επιτυχία του faux γάλακτος, οι κτηνοτρόφοι ξεκινούν εκστρατείες για να αποτρέψουν αυτές τις μηχανικές πρωτεΐνες να μπορούν να αποκαλούνται “κρέας” .

“Στυφές” γεύσεις στο πιάτο σας

Από την άποψη της μοντέρνας γεύσης, το επόμενο έτος είναι όλο βασισμένο στο ξινό. Χάρη στη δημοτικότητα και την επιρροή της κορεάτικης, φιλιππινέζικης και περσικής κουζίνας, περιμένετε όλο και πιο ξινά στοιχεία στο πιάτο. Για παράδειγμα, υπάρχουν tacos kimchee, quesadillas, mac-and-cheese και παγωτό σε “νέα” αμερικανικά πιάτα εμπνευσμένα από την Κορέα, συνταγές με βάση το ξίδι, μαρινάδες και σάλτσες στα μενού των Φιλιππίνων και άφθονη πικρία από calamansi, rhubarb, ξινά πορτοκάλια, ταμαρίνδη και ρόδια σε περσικά εστιατόρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.