25 Απρ 2024
READING

Toy Lab | το καλύτερο πράγμα που έκανε η Walmart όλη τη χρονιά

3 MIN READ

Toy Lab | το καλύτερο πράγμα που έκανε η Walmart όλη τη χρονιά

Toy Lab | το καλύτερο πράγμα που έκανε η Walmart όλη τη χρονιά

Η Walmart πάτησε γκάζι στο Public Relations το 2018 γρηγορότερα από ό,τι ο Tom Cruise στο Mission Impossible. Ενώ μερικά από τα PR events ήταν σαφώς φανταχτερά, όπως τα VR galas, οι ανακοινώσεις JetBlack και άλλα, κάθε τόσο η Walmart εξέπληττε και άφηνε να εννοηθεί για κάτι νέο και πρωτοποριακό που πλησίαζε.

Στις αρχές του έτους ήταν η πρόσληψη της Valerie Casey, το ίδιο καλοκαίρι ήταν η ανακοίνωση της Walmart για το πείραμα μικρο-αποθήκευσης Alphabot, και τώρα, κοντά στο κλείσιμο του έτους, είναι η πρόσφατη αποκάλυψη της Walmart της για την πιο cool ιδέα του έτους – το Walmart Toy Lab.

Το Walmart Toy Lab είναι η τελευταία συνεργασία της Walmart με την Eko, μια εταιρεία γνωστή για διαδραστικά ψηφιακά μέσα και μια εταιρεία στην οποία η Walmart έχει επίσης επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το έτος για να σχηματίσει μια νέα κοινοπραξία. Η ιδέα πίσω από το Toy Lab είναι ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν επίσημα “Walmart Toy Testers”.

Τα παιδιά πηγαίνουν στην ιστοσελίδα, www.WalmartToyLab.com και μπορούν να παίξουν σχεδόν με όλα τα κορυφαία παιχνίδια για την εποχή. Μπορούν να παίξουν με τα παιχνίδια που τους αρέσουν ψηφιακά, να μάθουν περισσότερα γι ‘αυτά, και ακόμη και να επιλέξουν να παρακολουθήσουν άλλα παιδιά να παίζουν με τα παιχνίδια που τους αρέσουν πάρα πολύ.

Έχοντας δοκιμάσει την εμπειρία στο σπίτι, είναι φανταστικό. Οπωσδήποτε, ενώ η εμπειρία έχει κάποια μειονεκτήματα, δηλαδή χρόνο φόρτωσης και έλλειψη αυθεντικής εμφάνισης και αίσθησης, η πραγματική λάμψη του Walmart Toy Lab δεν είναι αυτό που είναι σήμερα, αλλά αυτό που διασαφηνίζει από την άποψη του πώς η Walmart σκέφτεται για το μέλλον .

Σε μια προσπάθεια που συνέκρινε το Amazon και το Facebook, εισήχθη η έννοια της “οριζόντιας γραμμής” του κοινωνικού εμπορίου.

Η βασική ιδέα είναι ότι το λιανικό εμπόριο είναι ένας αγώνας για τη σύνδεση των οριζόντιων γραμμών  από άκρο σε άκρο. Ο ευκολότερος τρόπος να σκεφτεί κανείς είναι να σκεφτεί ένα κοινωνικό δίκτυο, όπως το Facebook, στο ένα άκρο και μια πλατφόρμα εμπορίου, όπως το Amazon, από την άλλη άκρη. Όποια και αν είναι η οντότητα που ελέγχει ολόκληρο το οριζόντιο, τελικά έχει τα πιο ισχυρά δεδομένα που πηγαίνουν, γιατί όχι μόνο σημαίνει ότι μια επιχείρηση έχει κατανοήσει τις ρητές επιθυμίες των καταναλωτών μέσω της αναζήτησης αλλά και μια σιωπηρή κατανόηση των επιθυμιών τους μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης επίσης.

Το Walmart Toy Shop είναι σημαντικό επειδή δείχνει ότι η Walmart μπορεί να αρχίζει να σκέφτεται σε αυτές τις γραμμές και συγκεκριμένα η Walmart μπορεί τώρα να εξετάσει πώς να αξιοποιήσει το περιεχόμενο που δημιουργείται από το βίντεο, ώστε να κατακτήσει μια θέση μέσα στην ίδια της την οριζόντια έκταση. Η συνεργασία της Walmart με την Eko δίνει στην Walmart μια πλατφόρμα για να πειραματιστεί με τη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου δραστηριοτήτων που παράγεται από τους χρήστες γύρω από τα προϊόντα που πωλεί. Αυτή τη στιγμή, η πλατφόρμα αφορά τα παιχνίδια, αλλά θα μπορούσε να εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα παιχνίδια και σε άλλες κατηγορίες στην πορεία.

 

Ο Μικρός Ράιαν είναι διασημότητα στο YouTube. Βγάζει τα παιχνίδια από τα κουτιά τους με ταχείς ρυθμούς, οι γονείς του συχνά συμμετέχουν στα βίντεο, έχει πάνω από 17 εκατομμύρια συνδρομητές (όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος) και τα βίντεό του δημιουργούν 11 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε εισόδημα προ φόρων.

Τρελό, σωστά;

Φανταστείτε τι θα σήμαινε τότε αν η Walmart μπορούσε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για παιδιά στην Αμερική για να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο και στη συνέχεια να δημιουργήσουν βίντεο, παρόμοια με αυτά του Ryan, με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία;

Θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.