26 Απρ 2024
READING

Η Tesco θα γίνει “κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικών οχημάτων” με 2400 σημεία φόρτισης σε συνεργασία με την VW

2 MIN READ

Η Tesco θα γίνει “κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικών οχημάτων” με 2400 σημεία φόρτισης σε συνεργασία με την VW

Η Tesco θα γίνει “κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικών οχημάτων” με 2400 σημεία φόρτισης  σε συνεργασία με την VW

Η Tesco είναι έτοιμη να εγκαταστήσει πάνω από 2400 ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων των 600 καταστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2020.

Το μεγαλύτερο super market του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συνεργαστεί με τη Volkswagen για το έργο, ενώ μια εταιρεία που ονομάζεται Podpoint θα εγκαταστήσει τα σημεία φόρτισης.

Οι πελάτες θα μπορούν να συνδέουν τα αυτοκίνητά τους δωρεάν μέσω ενός φορτιστή 7kW ενώ κάνουν τα ψώνια τους, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες κρατούν αρκετή ώρα για μια “σημαντική” φόρτιση.

Για ταχύτερη φόρτιση, η Tesco θα προσφέρει επίσης “γρήγορους” φορτιστές 50kW που διατίθενται με μικρή χρέωση.

Τα χιλιάδες σημεία φόρτισης, τα οποία σημειώνουν αύξηση κατά 14% του συνολικού αριθμού των δημόσιων σταθμών χρέωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα στηθούν σε parking πελατών Tesco Extra και Superstore.

Άλλα σούπερ μάρκετ όπως τα Asda, Morrisons και Sainsbury έχουν επίσης τοποθετήσει σημεία φόρτισης αυτοκινήτων στα καταστήματά τους, αλλά τα σχέδια της Tesco θα ξεπεράσουν αριθμητικά τα αποτελέσματα μόλις ολοκληρωθούν.

“Αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσής μας να αντιμετωπίσουμε τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες, τους συναδέλφους και τις κοινότητες μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco UK Jason Tarry.

“Θέλουμε να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας  και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας με πιο βιώσιμες λύσεις.Το δίκτυο EV μας παρέχει μια βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες μας και η φόρτιση, ενώ κάνουν τα ψώνια τους αποτελεί μια ακόμη μικρή βοήθεια για να διευκολύνουμε τη ζωή τους”.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Volkswagen Geraldine Ingham δήλωσε: “Αυτή η εξαιρετικά συναρπαστική συνεργασία υπογραμμίζει την κλίμακα και τη φιλοδοξία του προγράμματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνεργασία με αυτούς τους εταίρους για την παροχή ενός τόσο ευρέος δικτύου φορτιστών EV δεν πρέπει να αφήνει σε κανέναν καμία αμφιβολία για την ολόψυχη δέσμευση της μάρκας Volkswagen σε ένα ηλεκτρικό μέλλον”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.