25 Απρ 2024
READING

Οι πιο καινοτόμες εταιρείες του 2018 Inc. 5000

4 MIN READ

Οι πιο καινοτόμες εταιρείες του 2018 Inc. 5000

Οι πιο καινοτόμες εταιρείες του 2018 Inc. 5000

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την δημιουργία εταιρειών γρήγορης ανάπτυξης. Απλά ας δούμε τη φετινή λίστα. Η ετήσια κατάταξη των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ιδιωτικών εταιρειών στην Αμερική περιλαμβάνει τα πάντα από παραγωγούς κονσερβοποιημένων οίνων και μεταφορείς εμπορευμάτων μέχρι κατασκευαστές καγιάκ και κατασκευαστές προφυλακτήρων φορτηγών.

Ωστόσο, οι έξι εταιρείες που ακολουθούν αποτελούν την αφρόκρεμα όταν πρόκειται για καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα. Είτε πρόκειται για την επανεφεύρεση του νοσοκομειακού ενδύματος είτε για τις διακοπές υπό φιλοξενία, οι νεωτερισμοί αυτοί έχουν ένα κοινό πράγμα: Έχουν βρει κάτι που ήθελαν πραγματικά οι πελάτες τους.

Εδώ είναι τα πιο καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα της φετινής εταιρίας Inc. 5000:

Νέες ξεναγήσεις μουσείων .

Το Μουσείο Hack, αριθ. 1.304 του φετινού καταλόγου, είναι χτισμένο σε ένα αντίθετο σκεπτικό: Η startup πωλεί “εκδρομές σε μουσεία για ανθρώπους που δεν τους αρέσουν τα μουσεία”. Για μια τιμή, οι πελάτες “εισάγονται” σε μουσεία, με αρκετές ώρες περιήγησης και σε ορισμένες περιπτώσεις, τους προσφέρεται και κρασί. Οι οδηγοί τους μιλούν σχετικά με τα εκθέματα, αλλά με μια άλλη ματιά: ίσως μια ομιλία για το πόσο ασφαλής είναι η προβολή της γαλάζιας φάλαινας ή μια βουτιά στα περίεργα χόμπι του καλλιτέχνη. Ορισμένες εκδρομές είναι φιλικές προς την οικογένεια, ενώ άλλες είναι μόνο για ενήλικες. Η εταιρεία κέρδισε 2,7 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα πέρυσι. Περιηγήσεις διατίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης και στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, μεταξύ άλλων. “Τα μουσεία δεν ανταγωνίζονται με άλλα μουσεία,” δήλωσε ο ίδιος ο ιδρυτής Nick Gray στους The New York Times νωρίτερα αυτό το έτος. “Ανταγωνίζονται με το Netflix, το Facebook και το iPhone.”

Σύγκριση αγορών για χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ιστοσελίδα του MDSave σάς επιτρέπει να ερευνήσετε για ιατρικές διαδικασίες με τον τρόπο που θα αναζητούσατε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ή ξενοδοχεία. Η startup, η οποία θεωρείται η “πρώτη παγκόσμια αγορά συναλλαγών στην αγορά υγείας”, δίνει στους χρήστες έναν τρόπο σύγκρισης των τιμών των ιατρών σε μια καθορισμένη τοποθεσία. Πρόσθετες αμοιβές, όπως αίμα ή βιοψίες, συμπεριλαμβάνονται στο κόστος, έτσι ώστε οι πελάτες να μην πιαστούν απροετοίμαστοι αργότερα. Ξεκίνησε το 2013, η startup πέτυχε 15,5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα πέρυσι και κέρδισε το σημείο αριθ. 152 στη λίστα του τρέχοντος έτους.

Μια μεταμόρφωση στις ιατρικές στολές.

Οι συνιδρυτές της Figs, Trina Spear και Heather Hasson, έβγαλαν ένα αγαθό που αγνοήθηκε – ιατρικές στολές – και το μεταμόρφωσαν σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση. Μια από τις πρώτες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που πωλούν απευθείας στους καταναλωτές, η Figs επαναπροσδιορίζει την εμφάνιση του νοσοκομειακού ενδύματος. Τέλος στις τεράστιες και άχαρες ιατρικές στολές: Η startup προσφέρει πιο κομψά, ξεχωριστά για το κάθε φύλο ρούχα, κατασκευασμένα από έξυπνα υλικά και με χαρακτηριστικά όπως τσέπες για τις βέρες. Η εταιρεία κέρδισε την προσοχή του Will Smith και της πρώην CEO της Lululemon Christine Day, οι δύο από τους οποίους είναι επενδυτές. Η Figs, η οποία κέρδισε έσοδα ύψους 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017 και αναμένει να φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια φέτος, κατέλαβε τον αριθμό 22 στον κατάλογο του τρέχοντος έτους.

Όπως το Jurassic Park, αλλά με εξωτικά ζώα.

Μετά την πώληση της startup του HostGator για 220 εκατομμύρια δολάρια, ο ιδρυτής Brent Oxley αποφάσισε να χτίσει ένα αγρόκτημα 18.000 στρεμμάτων στην καρδιά του Τέξας. Εισήγαγε ζώα – μερικά από ζωολογικούς κήπους και μερικά απειλούμενα – από όλο τον κόσμο και κατασκευάστηκε ένα κατάλυμα 2000 τετραγωνικών μέτρων, ιδιωτικός διάδρομος, καμπίνες και εστιατόριο υψηλής ποιότητας για την επιχείρησή του. Οι επισκέπτες στο Ox Ranch μπορούν να μείνουν ανάμεσα σε καγκουρό, καμηλοπαρδάλεις, ταράνδους και γκνου. Το μοντέλο αμφισβητείται, όμως: Οι επισκέπτες μπορούν να πληρώσουν έως και 35.000 δολάρια για το δικαίωμα να κυνηγήσουν ορισμένα είδη. Το ράντσο έφτασε τα 6,2 εκατομμύρια δολάρια το 2017 και τελείωσε στον αριθμό 246 στο Α.Ε. 5000.

Μάρκα crowdsourcing.

Έχετε την επιχειρηματική ιδέα. Τώρα χρειάζεστε μόνο ένα δημιουργικό και αξέχαστο όνομα. Το SquadHelp εκτοξεύει την πρότασή σας στο δίκτυο χιλιάδων δημιουργικών και εμπορικών σημάτων, οι οποίοι στη συνέχεια υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Η εταιρεία ελέγχει αυτόματα κάθε μία για τη διαθεσιμότητα της διεύθυνσης URL. Επιλέγετε τον νικητή και ο υποψήφιος πληρώνεται. Στη συνέχεια, η SquadHelp εκτελεί αξιολόγηση κινδύνου εμπορικού σήματος, ανάλυση γλωσσολογίας και δοκιμές κοινού. Μια εκστρατεία ξεκινά από $ 199 και η εταιρεία λέει ότι συνήθως θα λάβετε δεκάδες ή εκατοντάδες απαντήσεις. Το SquadHelp έφτασε στο νούμερο 247 στο φετινό Inc 5000, δημιουργώντας έσοδα ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Βοήθεια στέγασης.

Τα περισσότερα 19χρονα δεν γνωρίζουν πολλά για την ακίνητη περιουσία. Το Rent College Pads, αρ. 514 στη φετινή λίστα, δίνει στα κολεγιόπαιδα ένα μέρος όπου μπορούν να αναζητήσουν διαμερίσματα εκτός της πανεπιστημιούπολης ειδικά προσαρμοσμένα στους φοιτητές. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταχωρήσουν τις ιδιότητές τους απευθείας στον ιστότοπο και οι μαθητές μπορούν να τους στείλουν ερωτήσεις, καθιστώντας τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή κόβοντας τον μεσάζοντα. Το Rent College Pads, το οποίο ξεκίνησε το 2015 και είναι διαθέσιμο κοντά σε πανεπιστήμια όπως το Penn State, το Cornell και το Texas A & M, σημείωσε πέρυσι κέρδη 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.