26 Απρ 2024
READING

Ο χρόνος του Mobile checkout μειώνεται 12 δευτερόλεπτα

3 MIN READ

Ο χρόνος του Mobile checkout μειώνεται 12 δευτερόλεπτα

Ο χρόνος του  Mobile checkout μειώνεται 12 δευτερόλεπτα

Ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης ηλεκτρονικού συναλλαγής  που χρησιμοποιεί κινητές συσκευές γίνεται ταχύτερος, μειώνοντας κατά 12 δευτερόλεπτα σε 2:25 λεπτά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Checkout Conversion Index (CCI) του Pymnts.com.

Από τις 673 επιχειρήσεις της μελέτης, εκείνοι με το καλύτερο αποτέλεσμα CCI ήταν πιθανό να προσφέρουν οκτώ βασικά χαρακτηριστικά: δωρεάν αποστολή, γρήγορη προσθήκη στο καλάθι, αξιολογήσεις προϊόντων και κριτικές, γραμμή προόδου παραγγελίας, κατάσταση απογραφής, ζωντανή βοήθεια ιστότοπου, ανταμοιβές και εγγυήσεις ή επιστροφές χρημάτων. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία αγορών πελατών, παρέχουν μια αίσθηση άνεσης και εμπιστοσύνης και βασίζονται στη σχέση εμπόρου-πελάτη, καταγράφηκε στην έκθεση.

Οι έμποροι που προσέφεραν μεγαλύτερο αριθμό επιλογών πληρωμής πέτυχαν υψηλότερη βαθμολογία CCI. Στο 2ο τρίμηνο του 2018, οι 30 κορυφαίες επιχειρήσεις του δείκτη δέχτηκαν κατά μέσο όρο 8,2 διαφορετικές μεθόδους πληρωμής, ενώ οι μέσες 30 επιχειρήσεις αποδέχτηκαν κατά μέσο όρο 6,5 μεθόδους πληρωμής, ενώ το κατώτατο όριο, 30, δέχτηκε μέσες 1,4 μεθόδους πληρωμής.

Τα “εγκαταλελειμμένα καλάθια” είναι ο εφιάλτης της διαδικτυακής ύπαρξης των καταστημάτων. Η πρόκληση στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η μετατροπή των αγοραστών που έχουν βάλει κάτι στα “καλάθια” τους σε πελάτες που πληρώνουν. Αυτό το εμπόδιο είναι μεγαλύτερο για το κινητό εμπόριο λόγω των περιορισμών της συσκευής όσον αφορά το μέγεθος και την ταχύτητα της οθόνης και τη σημαντική αύξηση της χρήσης για αγορές.

“Η ανάγκη βελτιστοποίησης για τα κινητά δεν έχει εξαφανιστεί αλλά έχει εξελιχθεί”, ανέφερε η μελέτη. “Οι επιχειρήσεις στο διαδίκτυο πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των mobile πληρωμών, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούν νέους τρόπους διαφοροποίησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί προσφέροντας στους πελάτες μια ευρύτερη γκάμα χαρακτηριστικών ελέγχου ή μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τις ηλεκτρονικές αγορές τους.

Χαρακτηριστικό της καλύτερης βαθμολόγησης των επιχειρήσεων είναι η συνοχή μεταξύ των αγορών σε πολλαπλές επισκέψεις ηλεκτρονικών αγορών, είτε είναι ένας τυπικός ιστότοπος για σταθερούς υπολογιστές, ένα κινητό κανάλι ή μια εφαρμογή για κινητά. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι 30 πιο κάτω επιχειρήσεις στη μελέτη είχαν διαδικασία πληρωμής που κυμαινόταν σημαντικά από τρίμηνο σε τρίμηνο. Αυτή η ασυνέπεια είχε αντίκτυπο στα ποσοστά μετατροπής τους και μετέβαλλε τα συνολικά αποτελέσματα.

Η έκθεση CCI διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που προσφέρουν χαρακτηριστικά αυτόματης συμπλήρωσης στους ιστότοπούς τους έχει αρχίσει να παρακμάζει, αλλά αυτό συμπίπτει με την εμφάνιση αυτού του χαρακτηριστικού που προσφέρεται στα μεγάλα προγράμματα περιήγησης Chrome, Safari και Firefox.

Όσον αφορά τα κανάλια λιανικής πώλησης το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οι μαζικοί έμποροι, τα αθλητικά είδη, το hardware και η οικιακή βελτίωση πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες CCI, ενώ οι υπηρεσίες λογισμικού, το subscription retail και τα τυχερά παιχνίδια ήταν στον πάτο της λίστας. “Οι έμποροι λιανικής πώλησης θα πρέπει να φροντίσουν να εξετάσουν με ακρίβεια την εμπειρία των πελατών τους και να σχεδιάσουν τη διαδικασία πληρωμής τους έτσι ώστε να υποστηρίξουν καλύτερα αυτή την εμπειρία”, ανέφερε η έκθεση.

Υπάρχουν δύο παγίδες για τους εμπόρους λιανικής πώλησης για να αποφευχθεί όταν σχεδιάζουν μια εμπειρία online checkout για τους πελάτες τους. Κάποιες σελίδες απαιτούν  από τους πελάτες να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό για να μπορέσουν να αγοράσουν, και αυτό σπαταλά πολύτιμο χρόνο. Οι έρευνες έδειξαν ότι θα πάνε αλλού. Η δεύτερη είναι ότι  οι σελίδες αποτυγχάνουν να διατηρήσουν την τρέχουσα διαδικασία ελέγχου της επιφάνειας εργασίας, καθώς οι αγοραστές χρησιμοποιούν πολλούς τύπους συσκευών και αναμένουν μια συνεπή εμπειρία από τους εμπόρους στην κάθε μία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.