25 Απρ 2024
READING

Οι προκλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2019

7 MIN READ

Οι προκλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2019

Οι προκλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2019

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η λιανική πώληση αντιπροσωπεύει περίπου τη μία στις επτά αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο  και αυτό εξετάζει όλα τα φυσικά καταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα του δρόμου που είναι διαθέσιμα στους σημερινούς καταναλωτές.

Αυτό αυξάνεται καθημερινά και καθώς περισσότεροι πελάτες επισκέπτονται έναν αυξανόμενο αριθμό διαδικτυακών εμπόρων λιανικής, δημιουργούνται προκλήσεις.Παραθέτουμε παρακάτω ιδέες και σκέψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τώρα και τι αναμένουν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια οι εταιρείες e-commerce

Πρόκληση 1: Η εμπιστοσύνη των πελατών

Αυτό ήταν μια πρόκληση εδώ και χρόνια και θα είναι για πολλά ακόμη λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί με την αγορά online. Παρόλο που η ασφάλεια βελτιώνεται, οι ηλεκτρονικές απάτες αυξάνονται συνεχώς και συγκεκριμένα κατά 5,5% από το 2016 στο 2017. Αυτό παρουσιάζει πρόκληση για το πώς οι πελάτες όπως και οι διαδικτυακοί retailers, μπορούν να οικοδομήσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη

Ο Benjamin Houy, ιδρυτής της French Together,αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία σχετικά με την εμπιστοσύνη των πελατών: «Οι άνθρωποι αναρωτιούνται εάν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας θα είναι ασφαλή και αναρωτιούνται αν πραγματικά θα έχουν την 60ήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Έχω διαπιστώσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να καθησυχάσετε τους πελάτες είναι να προσφέρετε μεθόδους πληρωμής που εμπιστεύονται.Αυτό έρχεται με τη μορφή της εξασφάλισης ότι ο ιστότοπός είναι προσιτός σε όλους τους χρήστες ανεξάρτητα από τον τύπο πληρωμής τους. Εάν εμφανίζεται αυτό καθαρά με σφραγίδες πληρωμής και λογότυπα στη σελίδα πληρωμής και στο υποσέλιδο του ιστότοπού θα “επικονωνούμε” αμέσως στη γλώσσα πολλών αγοραστών στο διαδίκτυο. Εκτός από αυτό, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπός λειτουργεί με ασφάλεια με ενεργοποιημένο το https, διαφορετικά, προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome θα επιτρέπουν στους χρήστες να μην εισάγουν προσωπικά δεδομένα εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας”.

Πρόκληση 2: Εποχικότητα

Η εποχικότητα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ειδικευτούν σε μια σειρά προϊόντων. Αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση. Ο Andy Baxter, διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού “κηπουρού”, Internet Gardener, έρχεται αντιμέτωπος με τα θέματα της εποχικότητας κάθε χρόνο.

“Η εποχικότητα έχει και θα είναι πάντα μια πρόκληση για έναν retailer όπως εμείς οι ίδιοι που επικεντρώνεται στα προϊόντα κηπουρικής”, είπε.

“Περίπου το 10% της επιχείρησής μας προερχόταν από μήνες εκτός του καλοκαιριού, ωστόσο, αυτό είναι τώρα περίπου 30%. Αυτή είναι μια πρόκληση που παρακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο χωρίς να αποτύχουμε, και το κάνουμε αυτό τελικά, διαφοροποιώντας την γκάμα των προϊόντων μας.

“Αρχικά, αναπτύξαμε μια ευρεία γκάμα Χριστουγέννων για να προσελκύσουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο και την γκάμα των προϊόντων σε αυτή την περίοδο. Αυτό έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου και καθοδηγούμε τα μηνύματά μας και το marketing να μετατοπίζονται σε αυτά τα στοιχεία όταν η κηπουρική είναι στη χαμηλή της περίοδο. ”

Η διατήρηση περισσότερων αποθεμάτων και κινδύνων τους επέτρεψε να διαφοροποιήσουν αλλά και να προσεγγίσουν ενδεχομένως ένα νέο κοινό που δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν πριν. Αυτή η πρόκληση δεν μπορεί να μην αντιμετωπιστεί για τις περισσότερες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν εποχιακές τάσεις ειδικά όταν τα μεγέθη πωλήσεων μεταβαάλλονται πολύ.

Πρόκληση 3: Περιήγηση πελατών

Ενώ οι πιστοποιήσεις ασφαλών πληρωμών και η διασφάλιση ότι έχετε πολλά προϊόντα θα ενθαρρύνουν  τους πελάτες να αγοράσουν, η ανάλυση ολόκληρης της πλοήγησης του πελάτη θα είναι εξαιρετικά επωφελής. Οι χρήστες θα εγκαταλείψουν το “καλάθι” λόγω τεχνικών δυσκολιών με εκπληκτικό ρυθμό, πρόσφατες αναφορές, έβαλαν το ποσοστό σε περίπου 7 στα 10 “καλάθια αγορών” που εγκαταλείφθηκαν.

Μια ανάλυση ταξιδιού πελάτη θα αναλύσει πολλές πτυχές στον ιστότοπό , συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Ευκολία πλοήγησης
  • Ακριβής θέση εγκατάλειψης και λόγος
  • Αποτελεσματικότητα και ταχύτητα του χώρου
  • Τεχνικές εκτιμήσεις
  • Επαφή με τον πελάτη

Στο Hidepark, ξεκινήσαμε πρόσφατα να εξετάσουμε αυτό το είδος ανάλυσης. Φροντίσαμε ότι τα βασικά μας μηνύματα ήταν πιο εμφανή. Εξασφαλίσαμε ότι οι πελάτες γνωρίζουν τις υπηρεσίες παράδοσης από τα μηνύματα που έχουν τοποθετηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, καθώς και την κατάθεση των σχολίων μας σε μια ενότητα στην οποία οι χρήστες εκτέθηκαν σε όλη την περιήγησή τους. Αυτά τα μικρά μηνύματα συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της εμπιστοσύνης και στην ανάπτυξη ενός πιο διαδραστικού ταξιδιού που τους ενθαρρύνει να μετατρέψουν την επίσκεψη σε αγορά.

Κρατώντας τους πελάτες “εμπλεκόμενους” και πηγαίνοντάς τους στο τελικό βήμα να πατήσουν το κουμπί “παραγγείλετε τώρα” είναι το κλειδί για όλα τα online σχέδια των λιανοπωλητών. Συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα το 2018, όταν ο μέσος καταναλωτής είναι πιο ανυπόμονος από ποτέ.

Μελλοντική πρόκληση 1: Βίντεο αγοράς

Όλοι οι έμποροι λιανικής πώλησης αντιμετωπίζουν αλλαγές, η κατάσταση του κλάδου αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά τελικά, το κοινό θέμα είναι ότι οι καταναλωτές αναμένουν περισσότερα. Αυτό σημαίνει επίσης τεχνολογικές καινοτομίες όπως το videopurchasing. Ο Eddie Tomalin, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στο Wirewax, συζήτησε τη μελλοντική πρόκληση.

“Με τις προβλέψεις των online βίντεο να αντιπροσωπεύουν το 79% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο έως το 2021, είναι αναμφισβήτητο ότι οι μάρκες αναζητούν πάντα καινοτόμους τρόπους να “εμπλέκουν” το κοινό τους στο διαδίκτυο”, δήλωσε ο Tomalin.

“Στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό σημαίνει να μειωθεί ρητά η διαδρομή προς τη μετατροπή σε πώληση. Το shoppable βίντεο παρέχει το ιδανικό περιβάλλον για αυτό. ”

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται εντελώς φουτουριστικό για τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα απευθείας μέσω βίντεο, είναι μια πρόκληση που πλησιάζει με ταχύτητα. Καταναλώνουμε περιεχόμενο βίντεο όλη την ώρα, δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι οι χρήστες αγγίζουν ένα βίντεο για να προσθέσουν ένα προϊόν στο καλάθι τους.

Αυτό θα αποτελέσει πρόκληση για τους μικρότερους εμπόρους λιανικής πώλησης οι οποίοι ενδέχεται να μην μπορούν να αντέξουν τέτοιες υπηρεσίες, αλλά όσο αυξάνεται η ζήτηση, ο αριθμός των επιχειρήσεων που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.  Το εμπόδιο για την είσοδο σε αυτή την καινοτομία είναι χαμηλό προς το παρόν, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για τους μικρότερους λιανοπωλητές να αφήσουν στην άκρη τον προϋπολογισμό μάρκετίνγκ τους για κάτι που θεωρείται ακόμα πειραματικό.

Μελλοντική πρόκληση 2: Αντιμετώπιση του Α
mazon

 

“Αυτό που με ανησυχεί τους επόμενους 12 μήνες είναι η κυριαρχία του Amazon”, δήλωσε ο Adam Watson, διευθυντής του διαδικτυακού καταστήματος Hollywood Mirrors.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρόκειται απλώς να παρακάμψουν την Google και να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αναζήτησης του Amazon για να βρουν προϊόντα, καθώς είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να πάρεις αυτό που θες.

“Η Amazon κατέχει ήδη το 50% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου και εξακολουθεί να αυξάνεται. Μόλις πραγματοποιηθεί η παράδοση μέσα στην ίδια μέρα, όλοι οι άλλοι πρόκειται να αγωνιστούν σκληρά για να το ανταγωνιστούν. ”

Αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα, το οποίο συνεχίζουμε να καλλιεργούμε όταν μιλάμε στις επιχειρήσεις. Το ότι το Amazon κυριαρχεί και οι άνθρωποι μπορεί να παρακάμπτουν όλο και περισσότερο τις μηχανές αναζήτησης, είναι μια πρόκληση στο branding και τις επιχειρήσεις. Τα μικρότερα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να παρέχουν κάτι διαφορετικό που δεν μπορεί να προσφέρει η Amazon.

Παρόλο που εάν προσφέρουν μια παρόμοια ταχεία παράδοση θα βοηθήσει, δεν είναι εύλογο για όλους τους λιανοπωλητές να στοχεύουν στην παράδοση την ίδια ημέρα. Για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση, τώρα και στο μέλλον, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να είναι ευπαρουσίαστοι, αποτελεσματικοί, ανταγωνιστικοί σε τιμές και ίσως ακόμη και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το Amazon σε βασικούς όρους αναζήτησης, αλλά αυτή είναι μια άλλη μάχη.

Είναι μια ανησυχητική μάχη και το τοπίο ηλεκτρονικού εμπορίου πρόκειται να συνεχίσει να είναι εξαιρετικά δύσκολο τα επόμενα χρόνια, έτσι οι μικρότεροι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να βρουν την θέση τους και να την διατητήσουν.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.