25 Απρ 2024
READING

Οι American Airlines | Μαζική έρευνα 41.858 υπαλλήλων

4 MIN READ

Οι American Airlines | Μαζική έρευνα 41.858 υπαλλήλων

Οι American Airlines | Μαζική έρευνα 41.858 υπαλλήλων

Η American Airlines έχει αναπτύξει μια φήμη για πολλά πράγματα, αλλά τι γίνεται με τη διαφάνεια;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από τους υπαλλήλους  της πληροφορίες για τη δομή της και στη συνέχεια δημοσίευσε τα αποτελέσματα. Φέτος, 41.858 εργαζόμενοι απάντησαν στην έρευνα, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα κάτω από τους 59.197 που απάντησαν πέρυσι.

Αυτό ήταν “επικίνδυνο και ενδεχομένως ενοχλητικό” γεγονός για την αεροπορική εταιρεία, δεδομένου ότι οι υπάλληλοί της διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της αεροπορικής τους εταιρείας σε 15 πόλεις, βρίσκονται στη μέση μιας μεγάλης δίκης μαζί της και μίλησαν για τις πολιτικές της ως “απαράδεκτες , “γελοίες” και “απάνθρωπες”.

Και όμως, αφού διεξήγαγε την έρευνα “American Voice” τον Οκτώβριο, η αεροπορική εταιρεία πρόσφατα κυκλοφόρησε μερικά από τα αποτελέσματά της στους εργαζομένους της. Φυσικά, όλα διαρρεύσαν αμέσως, πρώτα στο site για αεροπορικές εταιρείες  “The Forward Cabin”.

Προς υπεράσπισή της, η αεροπορική εταιρεία διοργάνωσε τα αποτελέσματα υπογραμμίζοντας τόσο τα “τρία πιο ευνοϊκά ερωτήματα” που βασίζονται στην ανταπόκριση των εργαζομένων όσο και στα “τρία λιγότερο ευνοϊκά ερωτήματα”.

Εδώ είναι τα βασικά ευρήματα. Θα ξεκινήσουμε με τις λιγότερο ευνοϊκές, εν μέρει επειδή είναι πιο αξιοσημείωτες. Και τα τρία “δυσμενή” έχουν να κάνουν με μια εμφανή αποσύνδεση μεταξύ της ηγεσίας της εταιρείας και των εργαζομένων που κρατούν ζωντανή την αεροπορική εταιρεία.

1. Οι ηγέτες της American Airlines παίρνουν τις σωστές αποφάσεις που φροντίζουν τα μέλη της ομάδας μας.

Ευνοϊκό: 26,4%
Ουδέτερο: 22,3%
Μη ευνοϊκό: 51,3%

2. Οι ηγέτες στην American Airlines κάνουν τις σωστές αποφάσεις που στηρίζουν εμένα ως μέλος.

Ευνοϊκό: 27,8%
Ουδέτερο: 22,8%
Δυσμενές: 49,4%

3. Οι ηγέτες της American Airlines ακούνε και προσπαθούν να καταλάβουν την εμπειρία του μέλους της ομάδας.

Ευνοϊκό: 28,0%
Ουδέτερο: 22,1%
Δυσμενές: 49,9%

Συνολικά, ολοκληρώνεται μια εικόνα ανικανοποίητων υπαλλήλων που αισθάνονται ότι η ανώτερη διοίκησή τους ούτε καταλαβαίνει ούτε νοιάζεται για την υποστήριξή τους. Ενόψει αυτού, οι ευνοούμενοι είναι πραγματικά αξιοσημείωτοι.

1. Θεωρώ ότι θα εργάζομαι στην American Airlines για το άμεσο μέλλον.

Ευνοϊκό: 79,4%
Ουδέτερο: 14,0%
Μη ευνοϊκό: 6,6%

2. Έχω σημαντικές σχέσεις στην εργασία.

Ευνοϊκό: 74,5%
Ουδέτερο: 17,2%
Μη ευνοϊκό: 8,4%

3. Ο διευθυντής μου ενεργεί με ειλικρίνεια και δεοντολογία.

Ευνοϊκό: 73,4%
Ουδέτερο: 18,2%
Μη ευνοϊκό: 8,5%

Φυσικά, οι αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με την παλαιότητα, επομένως είναι λογικό οι εργαζόμενοι να έχουν ένα υψηλό όριο αμφισβήτησης εδώ – ειδικά όσον αφορά το αν σκοπεύουν να παραμείνουν στην εταιρεία παρά τις καταγγελίες τους.

Αλλά υπάρχουν και κάποια καλά νέα εδώ – υποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα πραγματικό, θετικό θεμέλιο να αξιοποιηθεί αν καταφέρει η ανώτερη διοίκηση να καταλάβει πώς πρέπει να ενεργήσει. Έχοντας σημαντικές σχέσεις στην εργασία και εμπιστοσύνη στον άμεσο διευθυντή, είναι ζωτικής σημασίας σημάδια ευεξίας και ευτυχίας των εργαζομένων.

Υποδεικνύει ίσως ότι υπάρχει μια θετική προδιάθεση στις αερογραμμές, ή τουλάχιστον το κατάλληλο δυναμικό για την κατασκευή μιας θετικής προδιάθεσης , αλλά είναι “θαμμένη” από τις συγκρούσεις μεταξύ ανώτερων στελεχών και υπαλλήλων της πρώτης γραμμής. Αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητη.

Πώς να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα;

Κάποιοι άλλοι σχολιαστές υποδηλώνουν ότι η American Airlines ζητά τις απόψεις των υπαλλήλων τους αλλά, στη συνέχεια, δεν κάνει τίποτα με τις πληροφορίες. Αλλά, όπως επεσήμανε ο Λιούις Λάζαρ από το Chicago Business Journal πριν από περίπου ένα μήνα, υπάρχουν εξελίξεις το 2018 που φαίνονται σαν να ήρθαν ως άμεσο αποτέλεσμα της έρευνας American Voice του 2017.

Για παράδειγμα, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε πέρυσι ότι ένα  55% των εργαζομένων ανέφερε ότι δεν είχαν σαφή κατανόηση των στόχων και των στόχων της εταιρείας.

Έτσι, τώρα η American Airlines έχει ένα εβδομαδιαίο podcast που ονομάζεται “Tell Me Why,” όπου οι ανώτεροι υπάλληλοι περνούν από συνέντευξη για τις μεγάλες αποφάσεις. Και, ο Διευθύνων Σύμβουλος Doug Parker και ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Robert Isom ανέφεραν ότι ήταν σε καλό δρόμο στις 38 συναντήσεις με τους εργαζόμενους κατά το 2018.

Είναι αρκετό? Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα φυσικά και αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η βελτίωση της επικοινωνίας είναι ένας πιο ξεχωριστός στόχος για να αντιμετωπιστεί παρά η γενικά “λήψη καλύτερων αποφάσεων”.

Αλλά αν αγαπάτε την American Airlines ή όχι, είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας των ΗΠΑ. Ακόμα κι αν είστε σε ένα γεμάτο 737-MAX, είναι καλό οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι, επειδή αυτό θα επηρεάσει απολύτως την εμπειρία σας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.