25 Απρ 2024
READING

Η Ikea προσβλέπει σε μεγαλύτερα καταστήματα εντός πόλεως καθώς οι αγοραστικές συνήθειες αλλάζουν

3 MIN READ

Η Ikea προσβλέπει σε μεγαλύτερα καταστήματα εντός πόλεως καθώς οι αγοραστικές συνήθειες αλλάζουν

Η Ikea προσβλέπει σε μεγαλύτερα καταστήματα εντός πόλεως καθώς οι αγοραστικές συνήθειες αλλάζουν

Η Ikea ανοίγει μεγάλα καταστήματα στα κέντρα των πόλεων, καθώς επιδιώκει να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνήθειες.

Ο Javier Quinones, o Αγγλος διευθυντής του σουηδικού κολοσσού επίπλων, δήλωσε ότι τα καταστήματα θα είναι “ενδιάμεσα” στο μέγεθος της νέας μικρότερης μορφής κέντρου της πόλης και των μεγάλων καταστημάτων εκτός πόλης.

“Υπάρχουν πολλές μορφές που μπορούμε να δοκιμάσουμε και θα τις προσπαθήσουμε”, είπε.

Η ΙΚΕΑ σκοπεύει να προσθέσει 4.000 άτομα στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό του τα επόμενα δύο χρόνια στο πλαίσιο μιας ανανέωσης των επιχειρήσεων.

Συνολικά, η εταιρεία δημιουργεί 11.500 νέες θέσεις, αλλά εξαλείφει 7.500 άλλες θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν περισσότερες από 350 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στις λειτουργίες των κεντρικών γραφείων που θα καταργηθούν.

Οι νέες θέσεις εργασίες θα δημιουργηθούν σε μικρότερα καταστήματα, τα οποία ονομάζονται Σημεία Επαφής. Περίπου 30 έχουν ήδη σχεδιαστεί.

Το πρώτο, που περιγράφεται από την Ikea ως στούντιο σχεδιασμού, ήδη άνοιξε στο Tottenham Court Road στο κεντρικό Λονδίνο.

Οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν αυτά τα καταστήματα για πιο περίπλοκες αγορές, όπως κουζίνες και υπνοδωμάτια, και να τα παραγγείλουν online.

Αλλά ο κ. Quinones δήλωσε ότι δεν θα είναι όλα τα καταστήματα των κέντρων της πόλης τόσο μικρά όσο τα καταστήματα του Tottenham Court Road.

Η εταιρεία ήταν σχετικά αργή στην απόφασή της να προχωρήσει, αλλά δήλωσε ότι έπρεπε να ανταποκριθεί  στην πτώση της ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και την επιθυμία των καταναλωτών για βολικά ψώνια.

Η Ingka Holding, η μητρική ομάδα της Ikea, απέδωσε αύξηση πωλήσεων κατά 2% στα € 34,8δις (£ 31δισ.) για το 2017-2018 με ισχυρότερες πωλήσεις στο διαδίκτυο και άνοιγμα καταστημάτων.

Ο αριθμός των επισκεπτών στην ιστοσελίδα της Ikea αυξήθηκε κατά 10% στα 2,4 δισεκατομμύρια, υψηλότερος από την αύξηση κατά 3% των πελατών των καταστημάτων σε 838 εκατομμύρια.

Ο Jesper Brodin, διευθύνων σύμβουλος της Ikea, δήλωσε: “Το τοπίο του λιανικού εμπορίου μετατρέπεται σε κλίμακα και με ρυθμό που δεν έχουμε ξαναδεί. Καθώς οι συμπεριφορές των πελατών αλλάζουν ταχύτατα, επενδύουμε και αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους με καλύτερους και νέους τρόπους. ”

“Πλήρης εμπειρία Ikea”

Η επέκταση της Ikea μέσα στις πόλεις είναι πιθανό να δημιουργήσει ανησυχία στους υπόλοιπους retailers μέσα σε ένα σκληρό εμπορικό κλίμα.

Περίπου 14 καταστήματα έκλειναν κάθε μέρα κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της λογιστικής εταιρείας PwC.

Η Ikea σχεδιάζει επίσης να ανοίξει ένα νέο μεγάλο κατάστημα στο Greenwich στο νοτιοανατολικό Λονδίνο το επόμενο έτος, δημιουργώντας 500 νέες θέσεις εργασίας, αλλά έχει καταργήσει σχέδια για άλλο κατάστημα, στο Cuerden, Lancashire, επειδή ο χώρος δεν ήταν πλέον βιώσιμος.

Ο κ. Quinones επέμεινε ότι η εταιρεία δεν έχει παραιτηθεί από το μεγάλο πρότυπο καταστήματος, λέγοντας ότι οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να επιθυμούν την “πλήρη εμπειρία Ikea”.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.