18 Απρ 2024
READING

Πώς τα καταστήματα κάνουν τις βιτρίνες τους πιο αλληλεπιδραστικές με το Ombori

4 MIN READ

Πώς τα καταστήματα κάνουν τις βιτρίνες τους πιο αλληλεπιδραστικές με το Ombori

Πώς τα καταστήματα κάνουν τις βιτρίνες τους πιο αλληλεπιδραστικές με το Ombori

Όταν ένας πελάτης περνά μπροστά από μια βιτρίνα καταστήματος, σπάνια υπάρχει κάτι που θα τον εκπλήξει. Οι πελάτες είναι συνηθισμένοι στη συνεχή καινοτομία των ηλεκτρονικών αγορών, οπότε μια απλή οθόνη μέσα στη βιτρίνα δεν είναι τόσο δελεαστική.

Πώς μπορείτε να κάνετε έναν πιθανό πελάτη να σταματήσει και να ασχοληθεί πραγματικά με την οθόνη της βιτρίνας σας; Για τη retail τεχνολογική εταιρία Ombori, είναι όλα δυνατά, καθιστώντας τη διαδραστική.

Η τελευταία τους δημιουργία, σε συνεργασία με τη Microsoft  και εγκατεστημένη σε ένα από τα καταστήματα της σουηδικής εταιρίας λιανικής πώλησης οικιακών ειδών και εξοπλισμού, Clas Ohlson, είναι μια γιγαντιαία οθόνη που ο περαστικός μπορεί να επηρεάσει  με το τηλέφωνό του.

Ο απομακρυσμένος έλεγχος της Ombori παρέχει στον αγοραστή έναν τρόπο να περιηγηθεί στον κατάλογο των καταστημάτων, να δει τις τελευταίες προσφορές και ακόμη και να αγοράσει από το κατάστημα, όλα περνώντας απλά έξω από τη βιτρίνα του καταστήματος.

Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες που έχει τεθεί σε ισχύ, η βιτρίνα έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή από τους αγοραστές, όσο και από τους retailers.

Πώς η Ombori κάνει το window shopping  διαδραστικό

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να «ξυπνήσετε» την οθόνη της βιτρίνας είναι να περπατήσετε. Οι αισθητήρες κίνησης θα εγγραφούν όταν ένας αγοραστής περνάει και η οθόνη θα ζωντανέψει.

Μόλις κεντρίσετε την προσοχή των πεζών, σαρώνουν απλά έναν κωδικό QR από το κινητό τους, που καθιστά την οθόνη σε ένα τηλεχειριστήριο, όπου είναι σε θέση να περιηγηθούν στα εμπορεύματα του καταστήματος και να αγοράσουν οτιδήποτε πιάνει το μάτι τους.

“Οι οθόνες προσελκύουν αμέσως την προσοχή”, δήλωσε ο Andreas Hassellöf, Διευθύνων Σύμβουλος της Ombori. “Όταν μια οθόνη ξυπνάει, οι άνθρωποι το παρατηρούν πραγματικά και τραβάει την προσοχή τους”.

“Όταν ένας χρήστης αρχίσει να παίζει με την οθόνη, σταματά όλους τους άλλους γύρω τους. Έχει τη δύναμη  που όλοι προσπαθούν να επιτύχουν », πρόσθεσε.

Γιατί οι retailers πρέπει να εξετάζουν διαδραστικές οθόνες

Τα οφέλη από την εγκατάσταση μιας ψηφιακής απεικόνισης είναι πολλά, αλλά τελικά όλα καταλήγουν να είναι “ένας διασκεδαστικός και καινούργιος τρόπος για να συνδεθεί ο πελάτης με τον retailer”, εξήγησε ο Hassellöf.

Σε μια εποχή που οι πελάτες τείνουν να ψάχνουν online, αντί να κατευθύνονται σε ένα φυσικό κατάστημα, αποτελεί πραγματικό εμπόδιο για τους εμπόρους λιανικής να προσελκύσουν τους αγοραστές στο κατάστημα. Αλλά η Ombori κάνει το κατάστημα το ίδιο ενδιαφέρον.

Η διαδραστική προβολή παραθύρων έχει τη δύναμη να αντλεί πλήθη, όλα εμπνέονται από την τεχνολογία. Μόλις βρεθούν έξω από το κατάστημα, ενθουσιασμένοι από αυτό που έχουν βιώσει, είναι λογικό ότι θα θέλουν να μπουν μέσα και να δουν τι είναι υπάρχει στα ράφια.

Επιπλέον, στα περισσότερα καταστήματα οι οθόνες είναι χρήσιμες μόνο αν το κατάστημα είναι ανοιχτό. Ποια χρήση έχει μια οθόνη που προσελκύει τους αγοραστές μέσα, αν το κατάστημα είναι κλειστό; Εγκαθιστώντας το τηλεχειριστήριο του πελάτη σημαίνει ότι ακόμη και αν ένας αγοραστής περάσει εκτός των ωρών λειτουργίας, μπορεί ακόμα να αγοράσει από την οθόνη του παραθύρου, 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, οι οθόνες επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να δημιουργήσουν ηλεκτρονικές σχέσεις με τους αγοραστές. “Πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης φυσικών καταστημάτων  αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μετάβαση στο διαδίκτυο. Τους βοηθούμε να προσθέσουν αξία και να αποκτήσουν ηλεκτρονικές σχέσεις με τους καταναλωτές καθώς και offline, “δήλωσε ο CEO της Ombori.

Χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους για να συμμετάσχουν στην ψηφιακή βιτρίνα, οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν μπορούν μόνο να κατευθύνουν την κυκλοφορία στο κατάστημα, αλλά να δημιουργήσουν έναν εύκολο τρόπο για τους αγοραστές να συμμετάσχουν στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

Ο γενικός στόχος της Ombori είναι να δημιουργήσει “μια απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εμπειρία για τους αγοραστές”, δήλωσε ο Hassellöf. Η διαδραστική προβολή των βιτρίνων  είναι η τελευταία από τις καινοτομίες τους – ένα άλλο από τα εργαλεία τεχνολογίας λιανικής πώλησης είναι ένας φωνητικά ενεργοποιημένος καθρέπτης εγκατεστημένος στην H & M στην Times Square και στα καταστήματα μόδας Max στο Ντουμπάι.

Αντί να αντιλαμβάνονται την τεχνολογία ως μια πρόκληση για τα φυσικά καταστήματα, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους και να δουν ότι η προσθήκη διαδραστικής τεχνολογίας στα φυσικά καταστήματα μπορεί να προσθέσει αξία, να οδηγήσει τον πελάτη να μπει μέσα και να αυξήσει τις πωλήσεις.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.