Η Hasbro και οι Millennials με τη νέα Monopoly

Η Hasbro κυκλοφόρησε μια νέα Monopoly με θέμα τους Millenials, στο οποίο οι παίκτες ανταμείβονται με εμπειρίες παρά με ακίνητα. Το παιχνίδι, το οποίο είναι αποκλειστικά για τη Walmart, έχει αντιμετωπίσει μια αντίδραση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για την υπερπροβολή στερεοτύπων για τους Millenials και για το γεγονός ότι καταδικάζει εντελώς τους ανθρώπους της γενιάς.

Το μπροστινό εξώφυλλο του παιχνιδιού αναφέρει: “Ξεχάστε την ακίνητη περιουσία. Δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, ούτως ή άλλως.”Το πίσω μέρος αναγράφει,” Η ενηλικίωση είναι δύσκολη. Αξίζετε ένα διάλειμμα από τον καθημερινό αγώνα! ”

Οι παίκτες συγκεντρώνουν εμπειρίες επισκεπτόμενοι “τους πιο hot προορισμούς  από τον καναπέ του φίλου σας στο vegan bistro, σε ένα εβδομαδιαίο περιπλανώμενο διαλογισμό.” Άλλες στάσεις στο ταμπλό περιλαμβάνουν το Farmer’s Market, το Thrift Shop, το Parents’ Basement, το 3-Day Music Festival και ένα Yoga Στούντιο.

Οι παίκτες συλλέγουν χρήματα όταν προσγειώνονται σε “προορισμούς” που έχουν ανακαλύψει πρώτοι. Ο παίκτης “που συγκεντρώνει την περισσότερη εμπειρία – όχι τα περισσότερα χρήματα – κερδίζει!”

Η μασκότ του παιχνιδιού, ο Rich Uncle Pennybags, εμφανίζεται στο εξώφυλλο με ακουστικά και γυαλιά ηλίου, κρατάει ένα φλιτζάνι καφέ, βγάζει μια selfie και φοράει ένα μετάλλιο που φέρει την ένδειξη “συμμετοχή.” Τα πιόνια απεικονίζουν emojis, μια φωτογραφική μηχανή, ένα ποδήλατο, το σήμα του hashtag και γυαλιά ηλίου .

Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι βρήκαν ότι το παιχνίδι “πατρονάρει” τους Millennials, οι οποία συχνά απεικονίζονται ως αδύναμοι για να καλύψουν το ενοίκιο τους.

Μεταξύ των αρνητικών απαντήσεων του Twitter:

“Κοροϊδεύετε τη γενιά μου επειδή οι baby boomers προκάλεσαν μια οικονομική καταστροφή που μας κατέστησε οικονομικά ανίκανους για μια δεκαετία; Ευχαριστούμε πολύ!”

“Οι κανόνες είναι απλοί, ξεκινάτε χωρίς χρήματα, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τίποτα, το ταμπλό πυροδοτείται για κάποιο λόγο και όλα είναι δικό μας λάθος”.

“Το Millennial Monopoly είναι το πιο αμφιλεγόμενο παιχνίδι που δημιουργήθηκε ποτέ”.

Άλλοι είδαν με χιούμορ στο παιχνίδι και λένε ότι οι Millennials προσβλήθηκαν πολύ εύκολα.

Η Hasbro υπερασπίστηκε το παιχνίδι σε μια δήλωση: “Δημιουργήσαμε το Monopoly for Millennials για να παρέχουμε στους λάτρεις ένα παιχνίδι που επιτρέπει στους Millennials να κάνουν ένα διάλειμμα από την πραγματική ζωή και να γελάσουν με τις σχετικές εμπειρίες και τις ετικέτες που μπορεί μερικές φορές να τοποθετούνται  πάνω τους. Πολλοί από εμάς που είμαστε Millennials οι ίδιοι, καταλαβαίνουμε τους φαινομενικά ατελείωτους αγώνες και τις γενναιόδωρες γενικεύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι νεαροί Millennials ”

Η Walmart ήταν πολύ ικανοποιημένη από  τις πωλήσεις  καιτο παιχνίδι στο online κατάστημα εξαντληθηκε, οι υπόλοιποι retailers πωλούν σε σημαντικά υψηλότερες τιμές σε eBay, Etsy και ακόμη και στο walmart.com.