27 Απρ 2024
READING

Οι μάρκες πολυτελείας δανείζονται μια τεχνική που τα ξενοδοχεία και οι τράπεζες χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια

3 MIN READ

Οι μάρκες πολυτελείας δανείζονται μια τεχνική που τα ξενοδοχεία και οι τράπεζες χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια

Οι μάρκες πολυτελείας δανείζονται μια τεχνική που τα ξενοδοχεία και οι τράπεζες χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια

Οι πολυτελείς μάρκες έχουν “εμμονή” με την οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες τους, όπως είναι γνωστό και είναι καταγεγραμμένο σε όλες τις έρευνες. Εταιρείες όπως η Gucci και η Prada, δημιουργούν νέους τίτλους εργασίας όπως “Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας” και “Υποδοχή Καταστημάτων” για να προσπαθήσουν να συνδεθούν με τους πελάτες σε συναισθηματικό επίπεδο. Είναι μια τακτική που τα ξενοδοχεία και οι επενδυτικές τράπεζες έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια.

Από τη Moët Hennessy μέχρι τη Gucci και την Prada, τα πολυτελή σήματα προσλαμβάνουν ανθρώπους για να χτίσουν σχέσεις με τους πελάτες και να τους προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες – και δημιουργούν ολοκαίνουργους τίτλους εργασίας για να το επιτύχουν αυτό.

“Οι πολυτελείς μάρκες σήμερα επικεντρώνονται στην οικοδόμηση προσωπικών, συναισθηματικών σχέσεων με τους πελάτες. Και για να επιτευχθεί αυτή η στρατηγική, πολλοί έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας με τίτλους όπως chief consumer officer, chief experience officer και chief digital and client officer”, έγραψε ο Astrid Wendlandt στους The New York Times.

Στη Gucci δημιουργήθηκαν ” store connectors ” για να «συνδέσουν τους πελάτες με τη Gucci με έναν νέο, συναισθηματικό τρόπο για να ανακαλύψουν τα τελευταία προϊόντα και τις συνεργασίες του οίκου», σύμφωνα με τους Times.

Ο Νίκολας Σάλα, ένας “διευθυντής εμπειρίας σε όλη την γκάμα κοσμημάτων Boucheron, δήλωσε στους Times ότι ο στόχος του” δεν είναι πώληση αλλά η ιστορία που θα δημιουργήσουμε με τον πελάτη “.

Τα πολυτελή σήματα δεν είναι τα μόνα που συνειδητοποιούν τη σημασία της καλλιέργειας συναισθηματικών σχέσεων με τους πελάτες. Είναι μια στρατηγική που ο τραπεζικός κλάδος και ιδιαίτερα ο κόσμος της φιλοξενίας χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια και συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσλαμβάνουν «chief experience officers» για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τόσο στον ψηφιακό χώρο όσο και στον άνθρωπο. Ορισμένες τράπεζες δημιουργούν τα καταστηματά τους όπως είναι οι hipster καφετέριες επενδύοντας χρήματα, ανακατασκευάζοντας τους χώρους τους για να συμπεριλάβουν στοιχεία όπως τα έπιπλα στα χρώματα του ουράνιου τόξου και τα μεγάλα πιάνα, όπως ανέφερε το Business Insider της Σιγκαπούρης.

Και στο χώρο της φιλοξενίας, μερικά ξενοδοχεία πέντε αστέρων επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να ξοδεύουν έως και 2.000 δολάρια ανά επισκέπτη – χωρίς να συμβουλεύονται τον διευθυντή – για να επιλύσουν ένα ζήτημα κλαποιου  πελάτη ή να κάνουν την παραμονή του ακόμη καλύτερη, ανέφερε η Inc.

“Ένας λόγος για τον οποίο η υπηρεσία που λαμβάνετε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο είναι τόσο θετική είναι ότι οι άνθρωποι ουσιαστικά εργαζονται σκληρά  εκεί για να σας προσφέρουν έναν καλό χρόνο διαμονής”, γράφει ο Peter Economy στο Inc.

Οι εταιρείες συχνά δανείζονται τακτικές από πολύ διαφορετικές βιομηχανίες προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Η εταιρεία Hillary Hoffower ανέφερε ότι ορισμένα κολέγια, για παράδειγμα, έχουν αρχίσει να προσφέρουν το κόστος διδασκαλίας των ανταγωνιστικών πανεπιστημίων σε εισερχόμενους φοιτητές, μια στρατηγική που retailers έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.