01 Μάι 2024
READING

Μερικοί δημιουργικοί άνθρωποι στις επιχειρήσεις το 2018

7 MIN READ

Μερικοί δημιουργικοί άνθρωποι στις επιχειρήσεις το 2018

Μερικοί δημιουργικοί άνθρωποι στις επιχειρήσεις το 2018

Οι 10 οραματιστές ηγέτες που θα διαβάσετε εδώ προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα πεδίων. Κάθε άτομο έχει επιτύχει κάτι πραγματικά καινοτόμο το προηγούμενο έτος που έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κλάδο.

01-05 | Γιατί οδήγησαν τους Αμερικανούς πέρα από τις απλές σκέψεις και τις προσδοκίες

Marjory Stoneman Douglas High School students, David Hogg, Jaclyn Corin, Cameron Kasky, Emma González,  Alex Wind έφτασαν το θέμα της οπλαπαγόρευσης στη Wall Street.

Από τη φοβερή μέρα του Φεβρουαρίου στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas στο Parkland της Φλόριντα, όπου 14 μαθητές και τρία μέλη της σχολής σκοτώθηκαν από έναν πρώην φοιτητή με AR-15, οι μαθητές Jaclyn Corin, Emma González, Cameron Kasky, David Hogg και Alex Wind εργάστηκαν στρατηγικά για να αποτρέψουν τη βία από τα όπλα.

 

Η προσπάθειά τους για το λαό έχει εμπνεύσει εθνικές σχολικές παρεμβάσεις και τοπικές νομοθετικές αλλαγές και συγκέντρωσε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ουάσινγκτον και σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα με το March For Our Lives, την περασμένη άνοιξη. Οι φοιτητές έχουν ενεργοποιήσει ένα εθνικό κίνημα για να κάνουν τους νέους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις εκλογές και αξιοποιούν τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να εμπλέξουν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές με ολοένα και πιο ενεργητικούς και αποτελεσματικούς τρόπους. Εξίσου σημαντικές είναι η θέσπιση συμμαχιών με ομοειδείς ομάδες από ένα ευρύ φάσμα υποβάθρων.”Έχουμε μια ευκαιρία και μια πλατφόρμα και αφιερώνουμε τον εαυτό μας για να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος όσων που έχουν πληγεί από τη βία των όπλων”.

06 | Για τον επαναπροσδιορισμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla – επανειλημμένα

 

Franz von Holzhausen, Chief Designer, Tesla Motors

Όταν ο Franz von Holzhausen προσχώρησε στην Tesla το 2008, η startup του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήταν τόσο άπειρη για το σχεδιασμό του οχήματος που έπρεπε να αναθέσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών στον αρχικό κατασκευαστή sport αυτοκινήτων, Lotus. Σήμερα, η αυξανόμενη σειρά προϊόντων αντικατοπτρίζει τον κομψό μινιμαλισμό του von Holzhausen, ενός βετεράνου της GM, της Mazda και της Volkswagen. Για το μοντέλο 3, το οποίο έφτασε το 2017 με τιμή εκκίνησης $ 35.000, ο σχεδιαστής κατάλαβε πώς να μειώσει την τιμή (υπάρχει μόνο μία οθόνη του πίνακα ελέγχου και καμία επεκτεινόμενη λαβή), ενώ εξακολουθεί να συνεχίζει να  “κρατάει” την υπογραφή της αυτοκινητοβιομηχανίας, την αεροδυναμική εμφάνιση. Για το τελευταίο Roadster της Tesla, που αναμένεται να φτάσει το έτος 2020 και θα κοστίζει 200.000 δολάρια, ο von Holzhausen αφαίρεσε τη αδιαφανή οροφή του μοντέλου του 2008 και την αντικατέστησε με ένα ελαφρύ, αφαιρούμενο γυαλί που μπορεί να αποθηκευτεί στον κορμό. Το Roadster έδωσε στον σχεδιαστή την ευκαιρία να οικοδομήσει την ασυμβίβαστη ηλεκτροκίνητη  Tesla που δεν ήταν σε θέση να παράγει πριν από μια δεκαετία, και οι οπαδοί είναι ήδη τρελοί για αυτό. “Θέλουμε να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να είναι καλύτερο από οτιδήποτε”, λέει. “Όχι μόνο καλύτερο από ένα κανονικό αυτοκίνητο, αλλά καλύτερα από το οποιοδήποτε supercar.”

07 | Γιατί αφαίρεσε την τριβή από τον έλεγχο των γραμμών ασφαλείας των αεροδρομίων

 

Caryn Seidman Becker, Chairman and CEO, Clear

“Μου αρέσει μια καλή ιστορία”, λέει η Caryn Seidman Becker, πρώην διευθύντρια του hedge fund που αγόρασε την εταιρία βιομετρικής ταυτότητας του αεροδρομίου Clear το 2010. Η επικέντρωση της προσοχής στην επιτάχυνση των ταξιδιωτών μέσω των γραμμών ασφαλείας έγινε όλο και πιο εξειδικευμένη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα PreCheck της TSA έχει ξεκινήσει, αλλά η Seidman Becker είχε μεγαλύτερο όραμα για την τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί σκανάρισμα ίριδας, δακτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου για να επαληθεύσει την ταυτότητα των μελών της, τα οποία πληρώνουν γι’αυτή την παροχή 179 δολάρια το χρόνο. Όχι μόνο έχει καταστήσει την Clear ως ηγέτη στην ασφάλεια των αεροδρομίων, με αποκλειστικές λωρίδες σε 24 κόμβους σε όλη τη χώρα, αλλά μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Delta Air Lines, η Clear χρησιμοποιεί βιομετρική επαλήθευση για να αυτοματοποιήσει τα πάντα, από τον έλεγχο των αποσκευών έως τη διαδικασία επιβίβασης , μέρος του σχεδίου της για να προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες για τους ταξιδιώτες χωρίς «καθυστέρηση & εμπόδια». Η Seidman Becker αναλαμβάνει επίσης τη διοργάνωση των εκδηλώσεων Clear in sports: Δέκα αίθουσες, όπως το Yankee Stadium της Νέας Υόρκης και το Citi Field, το Coors Field στο Ντένβερ και το AT & T Park του Σαν Φρανσίσκο, προσφέρουν γρήγορη είσοδο στα μέλη Clear, έναν πληθυσμό που αυξήθηκε στο 130%, δηλαδή 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Η εταιρεία δοκιμάζει ακόμη και γρήγορες λωρίδες μπύρας στα περίπτερα, οι οποίες θα χρησιμοποιούσαν τα βιομετρικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν γρήγορα τις ηλικίες των οπαδών. Για την Seidman Becker, αυτά τα είδη ευκολιών είναι μόνο η αρχή: “Κάθε νοσοκομείο, πολυκατοικία, κτίριο γραφείων, πανεπιστήμιο, σκεφτόμαστε πως θα εξασφαλίσει την ασφάλεια, ενώ έχει ένα ανοιχτό περιβάλλον”.

08 |  Γιατί σκόραρε στους φανατικούς του NBA

Pam El, EVP and Chief Marketing Officer, NBA

Μερικά μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα, όπως το NFL, απαιτούν άμεση λήψη εντολών τη στιγμή που οι οπαδοί ανεβάσουν τα highlights στα social media. Όταν οι άλλοι βλέπουν μια παραβίαση των δικαιωμάτων εκπομπής, το ΝΒΑ βλέπει μια ευκαιρία. “Πρέπει να εμπιστεύεστε τους οπαδούς σας”, λέει η επικεφαλής μάρκετινγκ, Pam El. Μετά την ένταξή της στο NBA το 2014, προσπάθησε να εμπλακεί με τους οπαδούς σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Αρχικές παραγωγές, The Starters και The Warmup που τρέχουν στο Twitter και το Outside στο Facebook. Όλα γεννήθηκαν, λέει η El, “από φιλάθλους μας που θέλουν περισσότερες πληροφορίες και επαφή με το NBA”. Το NBA είδε το μεγαλύτερο κοινωνικό αποτύπωμα οποιουδήποτε Βορειοαμερικανικού πρωταθλήματος  με ένα συνδυασμένο Facebook / Twitter “μοχλό” απέδωσε από πάνω από 60 εκατομμύρια και  8% αύξηση αυτή τη σεζόν. Οι καινοτομίες της El επεκτείνονται πέρα ​​από την κοινωνική δικτύωση: Τον περασμένο Μάιο έκλεισε μια συμφωνία με την Gatorade για να αλλάξει το όνομα του τμήματος ανάπτυξης παικτών του ΝΒΑ από την D-League στην G-League – πρώτη φορά που ένα αθλητικό πρωτάθλημα των Η.Π.Α. παίρνει το όνομά του από σπόνσορα. Τα παιχνίδια της G-League, φυσικά, στριμμάρουν στο Facebook Live και το Twitch.

09 | Γιατί μετέτρεψε το Instagram στη βιτρίνα ενός μαγαζιού

Vishal Shah, Director of Product, Business Platform, Instagram

Στα δύο χρόνια από τότε που ο Vishal Shah ξεκίνησε το Instagram Business, μια δωρεάν σουίτα εργαλείων που επιτρέπει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν την κοινωνική πλατφόρμα ως βιτρίνα, 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν υπογράψει – και οι μισοί δεν έχουν καν ακόμη ιστότοπο με τα προϊόντα τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι το κύριο σημείο της διαφήμισης και της αλληλεπίδρασης των πελατών τους, εξηγεί ο Shah. Σχεδιασμένο για να προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν τρόπο να προσεγγίσουν τους πελάτες σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον του κινητού τηλεφώνου, τα εργαλεία του Shah και η ομάδα του χτίστηκε ως εταιρεία που συλλέγει πληροφορίες κυκλοφορίας, φωτογραφίες αγορών και στοχοθετημένες διαφημίσεις στις ιστορίες. Δύο εκατομμύρια χρήστες του Instagram επισκέπτονται σήμερα ένα επιχειρηματικό προφίλ κάθε μέρα. Σε αυτούς, οι εταιρικοί λογαριασμοί φαίνονται σχεδόν πανομοιότυποι με αυτούς που τρέχουν οι φίλοι τους ή αγαπημένες διάσημες προσωπικότητες. «Φροντίζουμε για μια εμπειρία διαφήμισης που όχι μόνο φαίνεται οικεία», λέει ο Shah, «αλλά να βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν προϊόντα ή υπηρεσίες που πραγματικά θα ήθελαν να μάθουν».

10 | Για πλοήγηση πέρα από τη βόλτα

Anthony Tan, Cofounder and CEO, Grab

Την περασμένη χρονιά, η εταιρεία Grab της Νοτιοανατολικής Ασίας είχε 90 εκατομμύρια downloads, έφτασε σε 196 πόλεις, πήρε επενδύσεις ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και απέκτησε μάλιστα τις δραστηριότητες της Uber για τη Νοτιοανατολική Ασία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Anthony Tan τροφοδότησε αυτή την ανάπτυξη μετατρέποντας το Grab από μια απλή εφαρμογή σε μια πλατφόρμα για τα πάντα, από την κοινή χρήση ποδηλάτων μέχρι την παράδοση τροφίμων και, πιο πρόσφατα, τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο Tan ξεκίνησε αρχικά το ewallet, GrabPay, το 2016 για να επιτρέψει τις συναλλαγές μεταξύ οδηγών και επιβατών που δεν διαθέτουν παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Τον περασμένο Νοέμβριο, άρχισε να ενσωματώνει άλλους εμπόρους, επιτρέποντας στους 5 εκατομμύρια χρήστες της GrabPay να ψωνίζουν στα συμμετέχοντα καταστήματα και τους πάγκους τροφίμων. Έπειτα, μια συνεργασία με την ιαπωνική Credit Saison για να προσφέρουν οι μικροεπιχειρήσεις και άλλες υπηρεσίες στο αυξανόμενο δίκτυο των οδηγών, στους αναβάτες και τις μικρές επιχειρήσεις της Grab. Για τον Tan, όλα αρχίζουν με την ερώτηση, “Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι οι χρήστες είναι τόσο αφοσιωμένοι που δεν θα θελήσουν σύντομα να φύγουν από εμάς;”


Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.