25 Απρ 2024
READING

Το μέλλον της λιανικής | Tα φυσικά καταστήματα είναι ακόμα ζωντανά

5 MIN READ

Το μέλλον της λιανικής | Tα φυσικά καταστήματα είναι ακόμα ζωντανά

Το μέλλον της λιανικής | Tα φυσικά καταστήματα είναι ακόμα ζωντανά

Το Fourpost θέλει να ηγηθεί του δρόμου για το λιανικό φυσικό εμπόριο, που όπως υποστηρίζει η startup, δεν είναι νεκρό, αλλά διαφορετικό.

Ο Mark Ghermezian, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για το Fourpost από funds και συνδυάζει μια σειρά από δημοφιλείς καταναλωτικές μάρκες και συνεργάτες, όπως ο CEO της Warby Parker Dave Gilboa και ο ιδρυτής της Parachute Ariey Kaye για την οικοδόμηση μιας εταιρείας που συνδυάζει την κοινότητα με το λιανικό εμπόριο. Το μοντέλο των εμπορικών κέντρων στη νέα εποχή των βιωματικών αγορών.

“Σήμερα, οι μάρκες απαιτούν καλύτερες επιλογές καταστημάτων”, λέει. “Η βιομηχανία δεν έχει διατηρήσει το ρυθμό της με το σύγχρονο λιανικό εμπόριο.” Κατασκευάσαμε το Fourpost για να επανασχεδιάσουμε πλήρως τη διαδικασία κατασκευάζοντας μια κοινότητα και αναπνέοντας καθαρό αέρα σε αυτό που υπήρξε μια παλιά βιομηχανία μεταξύ ιδιοκτητών και εμπορικών σημάτων για εκατοντάδες χρόνια “.

Αυτό το Νοέμβριο ξεκίνησαν τις δύο πρώτες τοποθεσίες τους – το Mall of America στη Μινεσότα και το West Edmonton Mall στην Αλμπέρτα του Καναδά, τα οποία είναι και παραδείγματα λιανικής πώλησης  και μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στη Βόρεια Αμερική. Τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα έχουν δει φθίνουσες πωλήσεις, προκαλώντας εμπόδια στη βιομηχανία με αποτέλεσμα εταιρείες όπως η Sears και η Macy’s να κλείσουν τα καταστήματα. Αλλά ο Ghermezian υποστηρίζει ότι η startup τεχνολογίας του μπορεί να δώσει στο λιανικό εμπόριο την “αναταραχή” που χρειάζεται.

O Ghermezian, που προέρχεται από ένα τεχνολογικό υπόβαθρο, ιδιαίτερα το λογισμικό CRM, δεν είναι καινούργιος στην τεχνολογική σκηνή. Συγχρόνως ίδρυσε την πλατφόρμα διαχείρισης πελατών Braze, όπου εργάστηκε ως CEO για 10 χρόνια, κατάφερε να συγκεντρώσει 180 εκατομμύρια δολάρια, και έχτισε την εταιρεία μέχρι την αποτίμηση των 850 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εξακολουθεί να είναι η τεχνολογία στο επίκεντρο αυτή τη φορά. Ο στόχος είναι λίγο διαφορετικός: δημιουργήσαμε ένα εύχρηστο ταμπλό SaaS που επιτρέπει στους μικρότερους παίκτες να μπουν στο παιχνίδι λιανικής πώλησης και να μειώσουν τα εμπόδια στην είσοδο. Το Fourpost παρέχει σε μικρότερες εταιρείες λιανικής πώλησης όλα τα κομμάτια και τμήματα που αποτελούν ένα φυσικό κατάστημα σε ένα πακέτο: διαχείριση λογαριασμού, επιχειρηματική κατάρτιση, κράτηση γεγονότων, τιμολόγηση, δεδομένα καταστημάτων και αναλυτικά στοιχεία για να δούμε τι λειτουργεί. Το συνδέουν σε τρεις κατηγορίες: την κοινότητα, τις εμπειρίες και την τεχνολογία.

“Είμαστε μια κοινότητα λιανικής που τροφοδοτείται από την τεχνολογία”, λέει ο Ghermezian. “Η επιμέλεια μοναδικών στούντιο, εστιατορίων και εκδηλώσεων επιτρέπει στους retailers να δημιουργούν εύκολα και να κατέχουν τις επιχειρήσεις τους ενώ συνδέονται με τους πελάτες και μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, όλα κάτω από μια στέγη».

Στην εποχή των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ο πίνακας εργαλείων Fourpost έχει επίσης σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως κοινωνικό δίκτυο όπου τα μέλη μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους, να συνεργάζονται, να μοιράζονται πληροφορίες και να μαθαίνουν το ένα από το άλλο.

Στις δύο πρώτες τοποθεσίες Fourpost, η startup θα συνεργαστεί με 30 μάρκες, πολλές από τις οποίες είναι τοπικές, για να μπουν στο παιχνίδι. Στη Μινεσότα συνεργάζονται με ποικίλες μάρκες σε διάφορες βιομηχανίες: Marshall Earphones, Polaroid, Detroit Baker που πωλούν μακαρόνια χωρίς γλουτένη και την Cuddle Mutt, μια μάρκα αξεσουάρ σκυλιών. Θέλουν να συνδυάσουν την “τοπική γεύση”, λένε με μεγαλύτερες, εθνικά αναγνωρισμένες και τεχνολογικές μάρκες, όπως η Polaroid.

“Οι retailers δεν επενδύουν πόρους για να προετοιμάσουν τις μάρκες και τις μικρές επιχειρήσεις για επιτυχία. Τους δίνουμε ένα σετ εργαλείων, οδηγούς και πρόσβαση σε προγράμματα ηγεσίας σκέψης για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία τους ως μέλος του Fourpost. Κανείς άλλος δεν παρέχει αυτό το επίπεδο υπηρεσίας “, υποστηρίζει.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους μικρότερους παίκτες είναι το κόστος του ενοικίου. Δεδομένου ότι τόσες πολλές μάρκες δεν μπορούν να αντέξουν τον κίνδυνο μιας μακροχρόνιας μίσθωσης, αλλά επιθυμούν να παραμείνουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η Fourpost προσφέρει βραχυπρόθεσμες μισθώσεις και ευέλικτους χώρους σε αυτούς τους χώρους λιανικής πώλησης. Με τη δημοτικότητα των pop-up καταστημάτων σε όλη τη χώρα, υπάρχει σαφώς μια αγορά για αυτά τα ad-hoc καταστήματα. Επιπλέον, όλα τα εμπορικά σήματα που θέλουν να έχουν ένα κατάστημα μακροπρόθεσμα; Αυτό μπορεί να έχει νόημα μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η απόκτηση μιας επιτυχημένης αναδυόμενης έκθεσης ή ακόμη και μια έκθεση στο μήκος ενός μήνα απαιτεί κάποιο προγραμματισμό. Για τις πιο μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα, λέει. “Ο χρόνος είναι επίσης πολύτιμος και το άνοιγμα ενός καταστήματος είναι μια τεράστια δέσμευση χρόνου και ενέργειας.”

Η Fourpost αναφέρει ότι φροντίζει τις λεπτομέρειες: στήσιμο, φωτισμό, WiFi, καθαρισμό, στελέχωση και μάρκετινγκ. “Έχουμε μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να ανοίξει ένα κατάστημα, από μήνες σε ημέρες. Οι αποθήκες μας είναι εντελώς κλειδωμένες  το μόνο που πρέπει να παρέχουν οι μάρκες μας είναι το προϊόν τους », προσθέτει ο Ghermezian.

Τα δύο εμπορικά κέντρα είναι μόνο η αρχή, λέει, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να αναλάβει περισσότερα λιανικά ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα το 2019. Η Fourpost, η οποία κατέχει τον ίδιο τον εμπορικό χώρο, δεν προσφέρει τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Αντ ‘αυτού, έχουν καταλήξει σε τρία σχήματα στούντιο: κύβους, τρίγωνα και ορθογώνια. Η τιμολόγηση βασίζεται σε αυτήν τη δομή. Στο Mall of America, για παράδειγμα, ο Ghermezian λέει ότι είναι $ 3.200 το μήνα (για 6 μήνες).

Ενώ αυτό μπορεί να δώσει σε μερικές μικρές μάρκες ένα μικρό σοκ, η αξία, λέει, είναι σε όλα τα add-ons. Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την εταιρεία. Χρειάζονται μόνο να προσθέσουν το προϊόν τους στα ράφια.

Με τους επενδυτές από τα brands, όπως ο Warby Parker, ο οποίος ξεκίνησε το ηλεκτρονικό εμπόριο και στη συνέχεια μετατοπίστηκε στο λιανικό εμπόριο, ο Ghermezian είναι σίγουρος ότι υπάρχει ένα μέλλον στο λιανικό εμπόριο.

“Η λιανική βιομηχανία βρίσκεται στη μέση μιας σημαντικής μετατόπισης και η επέκταση των clicks-to-bricks βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι καταναλωτές θέλουν βαθύτερη προσωπική εμπλοκή και θα δούμε μια μεγαλύτερη κίνηση προς τις μοναδικές εμπειρίες στο κατάστημα από τους λιανοπωλητές και τα εμπορικά σήματα. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.