5 highlights για την επιχειρηματικότητα από το Mastermind event 2018

Το Genius Network είναι μία από τις πιο περιζήτητες ομάδες δημιουργικών μυαλών στον επιχειρηματικό χώρο – εδώ είναι τα highlights από το φετινό γεγονός.

Πρόσφατα διοργανώθηκε η ετήσια εκδήλωση Genius Network στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Το Genius Network είναι μια επιχειρηματική ομάδα υψηλού επιπέδου που ιδρύθηκε από τον φημισμένο έμπορο και networker, Joe Polish. Το ετήσιο γεγονός στην Αριζόνα συγκεντρώνει όλα τα μέλη και πλήθος ομιλητών υψηλού επιπέδου, οι οποίοι, φέτος, περιελάμβαναν ονόματα όπως ο Benjamin Hardy, ο συγγραφέας με την υψηλότερη βαθμολογία στο Medium.com, ο παγκοσμίου φήμης επιχειρηματικός προπονητής Dan Sullivan, o motivational speaker Sean Stephenson και πολλoί άλλοι.

Οι ομάδες Mastermind όπως το Genius Network είναι για να μοιραστούν οι άνθρωποι τη γνώση, και όταν υπάρχουν λαμπρό μυαλό και εκατοντάδες επιχειρηματίες στο δωμάτιο, έχει ως αποτέλεσμα στιγμές που μπορούν να ωθήσουν την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.

Εδώ είναι τα top highlights από το φετινό γεγονός.

1. Ορίστε τον τελικό στόχο σας.

Κάθε επιχειρηματίας θέλει να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Αλλά τι συμβαίνει μετά από αυτό; Είναι πραγματικά ο τελικός στόχος;

Είναι σημαντικό να αποκτήσετε εξαιρετική σαφήνεια σχετικά με τον τελικό σας στόχο. Για πολλούς, αυτό μπορεί να σημαίνει τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρείας, προκειμένου να την πουλήσει αργότερα. Κάποιοι επιχειρηματίες ίσως προσπαθούν να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό προϊόν. Άλλοι μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν μια οικογενειακή επιχείρηση για να την περάσουν στα παιδιά τους.

Ανεξάρτητα από αυτό, συχνά καταπιανόμαστε με τα καθημερινά της επιχείρησής μας και ξεχνάμε τον τελικό στόχο. Πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να ξεκαθαρίσετε τι τελικά θέλετε από την επιχείρησή σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα κάνετε, σας βοηθούν να εργαστείτε προς αυτόν τον στόχο.

2. Να είσαι “Προφήτης, όχι Θεός”.

Είστε το πρόσωπο της επιχείρησής σας; Είστε ο γκουρού; Η επιχείρησή σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς;

Αν ναι, ίσως να είστε ο «Θεός» της επιχείρησής σας, που ακούγεται πολύ πιο ανάλαφρο από ό, τι είναι. Εάν τα πάντα στην επιχείρησή σας εξαρτώνται από εσάς – είτε πρόκειται για τις γνώσεις σας, για το εμπορικό σας σήμα είτε για το δίκτυό σας – εσείς είστε ο ίδιος υπεύθυνος για την αποτυχία.

Αντ ‘αυτού, ίσως θέλετε να είστε ο «Προφήτης» της επιχείρησής σας. Θέλετε να μοιραστείτε το μήνυμα της εταιρείας σας. Θέλετε να βοηθήσετε τους ανθρώπους. Θέλετε να τους φέρετε τις λύσεις που έψαχναν. Με το να διαδίδεται το μήνυμα από το να είστε το μήνυμα, η εταιρεία σας και το προϊόν της αποτελούν το επίκεντρο. Με αυτόν τον τρόπο, εάν αποφασίσετε να πωλήσετε την εταιρεία σας στο μέλλον ή θα πρέπει να απομακρυνθείτε για οποιοδήποτε λόγο, εκείνη θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.

3. Ζητήστε βοήθεια, αλλά μην κρίνετε τη βοήθεια όταν έρχεται.

Ο Dan Sullivan, ο ιδρυτής του Strategic Coach, είχε ένα πολύ προσωπικό σχόλιο κατά τη διάρκεια μιας από τις συνομιλίες του. Μίλησε για το πώς οι επιχειρηματίες μπορούν εύκολα να νιώσουν λύπηση για τον εαυτό τους. Όλοι αγαπούν να διαμαρτύρονται και είναι εύκολο να παίξουν το θύμα όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν στον σωστό δρόμο.

Αλλά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν στον σωστό δρόμο, υπάρχει συχνά βοήθεια στην επόμενη στροφή. Μερικές φορές είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, αλλά δεν μπορείτε να την δείτε επειδή είστε πολύ απασχολημένοι και παραπονιέστε. Και μερικές φορές το βλέπετε, αλλά προτιμάτε να παραπονεθείτε.

Μη διαμαρτύρεστε. Ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε και να είστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που λαμβάνετε.

4. Απαντήστε στην ερώτηση “γιατί;”

Ο Robert Cialdini, γνωστός ως “Ο Νονός της Επιρροής και της Πείρας”, είχε μια συζήτηση για το marketing και την πειθώ, όπου πέρασε τις επτά αρχές της επιρροής του. Αλλά αυτό που πραγματικά είχε ενδιαφέρον ήταν το ερώτημα, “γιατί;”

Κατά γενικό κανόνα, τα ανθρώπινα όντα έχουν πρωταρχική ανάγκη να γνωρίζουν γιατί. Αυτό είναι προφανές στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά σχετίζεται επίσης με το marketing – συγκεκριμένα, την επιρροή και την πειθώ στο marketing. Οι άνθρωποι χρειάζονται έναν λόγο να προχωρήσουν και να δεχθούν μια σύσταση. Πρέπει να γνωρίζουν γιατί πρέπει να αγοράσουν το προϊόν σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο Cialdini συνέχισε να εξηγεί πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοινωνική δοκιμασία – την ιδέα ότι εάν κάποιος δεν ξέρει τι να κάνει, θα κοιτάξει τους άλλους γύρω τους και θα μιμηθεί τι κάνουν – για να ανακαλύψει το “γιατί”.

Στο πιο βασικό επίπεδο, εάν οι άνθρωποι στρέφονται στην επιχείρησή σας επειδή έχουν δει άλλους να κάνουν το ίδιο, πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό που είδαν. Ήταν σε θέση να απαντήσουν στην ερώτηση “γιατί” με βάση αυτό που είδαν από τους άλλους. Εάν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι αυτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο δικό σας marketing και τα μηνύματα που χρησιμοποιείτε για να επηρεάσετε περαιτέρω τις προοπτικές σας.

5. Το να είσαι επιχειρηματίας μπορεί να είναι μια μοναχική υπόθεση αλλά δεν πρέπει να είναι.

Η κυρίαρχη ιδέα στο Genius Network ήταν ότι υπάρχει τεράστια αξία στην ύπαρξη μιας ομάδας υποστήριξης του επιχειρηματία. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν μοναχικά όταν εργάζεστε για την επαγγελματική σας άνοδο μέρα με τη μέρα και είναι συχνά δύσκολο να μιλήσετε με ανθρώπους που δεν ξέρουν τι είναι αυτό.

Το να είστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο με άλλους επιχειρηματίες, μπορεί να είναι ένα δώρο για την επιχείρηση και την ψυχή σας.