24 Απρ 2024
READING

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι για το Brand Activism το 2019

3 MIN READ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι για το Brand Activism το 2019

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι για το Brand Activism το 2019

Το 2018 ήταν ένα μεγάλο έτος για τον ακτιβισμό της μάρκας. Από τον έλεγχο των όπλων στη φυλετική αδικία, τα εμπορικά σήματα αντιμετωπίζουν ζητήματα που έχουν σημασία στους πελάτες τους. Ο κόσμος δεν έχει έλλειψη προβλημάτων, αλλά πότε και πώς πρέπει να εμπλακεί το εμπορικό σήμα σας; Η Sandy Rubinstein, Διευθύνων Σύμβουλος της DXagency, μιας πλήρους υπηρεσίας ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφημιστικής εταιρείας, έχει παρατηρήσει μια ανησυχία ερωτήσεων από τους πελάτες της για το πώς να πλοηγηθούν σε πιθανά αμφιλεγόμενα θέματα. Η βετεράνος της βιομηχανίας μοιράστηκε τις συμβουλές της σχετικά με το τι τα σήματα πρέπει να εξετάσουν.

1. Φυλάξτε τις αξίες της μάρκας σας. «Γνωρίστε ποιές είναι οι βασικές αξίες σας και μόλις τις εντοπίσετε, βεβαιωθείτε ότι είστε αληθινοί σε αυτές», συμβουλεύει η Rubinstein. Όταν προκύπτουν ζητήματα που ευθυγραμμίζουν ή έρχονται σε σύγκρουση με τις βασικές αξίες της μάρκας σας, αυτές είναι ευκαιρίες να μιλήσετε, λέει. “Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένα εμπορικό σήμα είναι να συμμετέχει σε μια συζήτηση και να μην είναι αυθεντικό στις αξίες του.”

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της αγάπης του εμπορικού σήματος και της αντίδρασης – τελικά, έρχεται κάτω στην εκτέλεση του μηνύματος. Ένα παράδειγμα για το πώς να το κάνουμε σωστό: Η Rubinstein αναφέρει το παράδειγμα όταν οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει να διαχωρίζει τα παιδιά μεταναστών από τους γονείς τους μέσω των πτήσεων τους. Παρόλο που η μετανάστευση είναι ένα θέμα, λίγοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με την επιθυμία να ενωθούν οι οικογένειες. Και τι να αποφύγετε; Την ασυνέπεια. Η Rubinstein σημειώνει ότι το Facebook επιδεικνύει μια κουλτούρα ελευθερίας λόγου, αλλά έβαλε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος να ζητήσει συγνώμη για την παρουσία του στην ακρόαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Kavanaugh.

Πέραν της δήλωσης, τα εμπορικά σήματα πρέπει να δρουν για τα αίτια που υπερασπίζονται. “Δεν είναι μόνο μια στιγμή,” λέει ο Rubinstein. “Τι κάνεις για να στηρίξεις αυτή τη δήλωση και αυτή τη στάση τους επόμενους 12 έως 18 μήνες;”

2. Κοιτάξτε το πριν συμμετέχετε. Θυμηθείτε αυτόν τον κανόνα: Δεν υπάρχουν αντιδράσεις της στιγμής. Η Rubinstein συμβουλεύει να σκεφτείτε καλά πριν ανταποκριθείτε στις ειδήσεις ή τις τάσεις των κοινωνικών μέσων. Επειδή καμία επιχείρηση δεν θέλει να χάσει τους πελάτες της, η ερώτηση είναι: “Πώς υποστηρίζετε τις αξίες σας με ουσιαστικό τρόπο που δεν προσβάλλει άλλους ανθρώπους;”, λέει η Rubinstein. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας τα μηνύματα και τις επιπτώσεις τους. Μια γρήγορη δοκιμή μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια καλά κατασκευασμένη απόκριση και τους πονοκεφάλους για το εμπορικό σήμα σας.

3. Περιμένετε το απροσδόκητο. Η Rubinstein προτείνει να συζητάτε το σχέδιό σας εσωτερικά κάθε τρίμηνο για να προετοιμαστείτε για πιθανές ανησυχίες των πελατών. “Αν σας κάνουν μια ερώτηση, θα πρέπει να απαντήσετε, και πρέπει να είστε ειλικρινείς γι ‘αυτό”, λέει. Στη συνέχεια, όταν οι υπάλληλοί σας σας θέσουν ένα μεγάλο ερώτημα, θα γνωρίζουν ήδη πώς θα ανταποκριθεί το εμπορικό σήμα σας σε ένα δεδομένο σενάριο.

4. Παρακολουθήστε το εργατικό δυναμικό του αύριο. Αναμείνετε την τάση του Brand Activism να αυξηθεί το 2019. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη MNI της Targeted Media, πάνω από το ήμισυ της Generation Z λένε ότι η συμμετοχή ενός εμπορικού σήματος με κοινωνικά αίτια επηρεάζει τις αποφάσεις αγοράς. “Όσο περισσότερες μαρτυρίες έχουμε και όσο περισσότεροι νέοι μεγαλώνουν και αρχίζουν να εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό”, λέει η Rubinstein, “τόσο περισσότερους ανθρώπους έχετε που θέτουν τον ακτιβισμό μπροστά από το σκοπό του κέρδους.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.