19 Απρ 2024
READING

Η Walmart πρόκειται να ξεπεράσει την Apple στο ηλεκτρονικό εμπόριο και κοιτάζει προς Amazon

4 MIN READ

Η Walmart πρόκειται να ξεπεράσει την Apple στο ηλεκτρονικό εμπόριο και κοιτάζει προς Amazon

Η Walmart πρόκειται να ξεπεράσει την Apple στο ηλεκτρονικό εμπόριο και κοιτάζει προς Amazon

Με μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στο λιανικό εμπόριο, η Walmart συμπεριλαμβανομένης της Walmart, της Sam’s Club και της Jet.com είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Apple ως το τρίτο ηλεκτρονικό κατάστημα της Αμερικής, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του eMarketer. Η εκτίμηση έρχεται, καθώς ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου κατά το τρίτο τρίμηνο σημείωσε αύξηση 43% στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με αύξηση κατά 32% μόνο στις ΗΠΑ

Στο τέλος του έτους, η Walmart θα προσελκύσει το 4% του συνόλου των διαδικτυακών λιανικών δαπανών στις Η.Π.Α., συνολικού ύψους 20,91 δισ. δολαρίων, έναντι της πρόβλεψης 3,7% της έρευνας της εταιρείας από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη μελέτη. Το μερίδιο της Apple θα παραμείνει στο 3,9%, ενώ η Amazon θα τους “ανατινάξει” και τους δύο με το μερίδιό του 48% στο ηλεκτρονικό εμπόριο των ΗΠΑ και σχεδόν το 5% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με το eMarketer.

Φέτος, η Walmart βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τις πωλήσεις στο διαδίκτυο κατά 39,4%. Συγκριτικά, η Wayfair εισέρχεται σε ροή με εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης 40,1%, ενώ η Apple θα φτάσει μόλις πάνω από 18% φέτος – λιγότερο από πέρυσι – και το ποσοστό της Amazon θα είναι μόλις πάνω από 29%.

Η Apple αντιμετωπίζει ήδη τους επιφυλακτικούς επενδυτές, καθώς οι πωλήσεις smartphones και tablet φαίνεται να υποχωρούν κάπως και αυτό μπορεί να υπονομεύσει την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με την έκθεση του eMarketer. Αλλά η APPLE έχει “θολώσει” τα κανάλια του σε απευθείας σύνδεση και εκτός σύνδεσης σε μεγάλο βαθμό και είναι ακόμη έτοιμη να πουλήσει ακόμη και μέσω του Amazon, σύμφωνα με την CNET.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Walmart θα μπορούσε να προλάβει την Apple online, λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των δραστηριοτήτων της και το εύρος των εμπορευμάτων της. Ο λιανοπωλητής έβαλε για πρώτη φορά μια “πυρκαγιά” στο πλαίσιο της στρατηγικής του για το ηλεκτρονικό εμπόριο με την εξαγορά της Jet πριν από δύο χρόνια, αλλά έκτοτε αγόρασε επίσης ένα πλήθος ειδικών συνεργατών σε ενδύματα και έπιπλα που πωλούν σχεδόν αποκλειστικά online. Στο τελευταίο τρίμηνο, η ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων ήρθε με υγιή κέρδη.

“Η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart πυροδότησε πρόσφατα όλους τους τροχούς του εμπορίου”, ανέφερε ο κύριος αναλυτής του eMarketer Andrew Lipsman σε μια δήλωση. “Ο λιανικός γίγαντας συνεχίζει να κάνει έξυπνες εξαγορές για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ηλεκτρονικού εμπορίου του και να προσελκύσει νέους και πλουσιότερους αγοραστές. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η Walmart έκανε το βήμα της με μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών supermarket, η οποία βοηθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη μαζική υιοθέτηση του click-and-collect από τους καταναλωτές. ”

Το supermarket μπορεί να βοηθήσει την Walmart να επιτύχει και να διατηρήσει τους πελάτες της, αλλά η ανάπτυξή της στο διαδίκτυο είναι ευρεία, με τον λιανοπωλητή να κερδίζει “μερίδιο αγοράς σε κάθε μεγάλη κατηγορία online” το τελευταίο έτος, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData Retail. “Κάποια από αυτά είναι κάτω από τις διάφορες στρατηγικές εξαγορές που έχει κάνει η εταιρεία, αλλά πολλά είναι επίσης μια συνάρτηση των επενδύσεων που έχουν τεθεί στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GlobalData, Neil Saunders, σε σχόλια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Retail Dive .

Το ερώτημα για τον λιανικό γίγαντα, λοιπόν, δεν είναι τόσο το αν μπορεί ή δεν μπορεί να ξεπεράσει την Apple, αλλά μάλλον πόσο κοντά μπορεί να φτάσει στην Amazon. Μέχρι στιγμής, παρά τα πλεονεκτήματα της Walmart στο supermarket και το καθαρό μέγεθος του φυσικού αποτυπώματος της, το οποίο βοηθά και το omnichannel, το Amazon είναι ως επί το πλείστον εκτός συναγωνισμού online.

“Η ανακαίνιση του κεντρικού ιστότοπου Walmart.com παραδίδεται και ο βελτιωμένος σχεδιασμός, η εκτεταμένη επιλογή και το ευρύτερο φάσμα επιλογών παράδοσης και παραλαβής έχουν εξελιχθεί”, δήλωσε ο Saunders, σημειώνοντας ότι η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι περισσότερο ευχάριστη για τους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων. “Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά να κάνουμε εδώ, κάνοντας το Walmart.com το πρώτο “λιμάνι” για τους αγοραστές που είναι πολύ συνηθισμένοι να ανατρέχουν στο Amazon και οι οποίοι είναι όλο και πιο εγκλωβισμένοι στο οικοσύστημα του online μεγαθηρίου”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.