23 Απρ 2024
READING

House of Innovation,το νέο flagship της Nike

5 MIN READ

House of Innovation,το νέο flagship της Nike

House of Innovation,το νέο flagship της Nike

Οι Nεοϋορκέζοι είναι πολλά πράγματα, αλλά υπομονετικοί  δεν είναι συνήθως. Υπήρξαν πολλά χαμόγελα και σύγχυση, καθώς οι πελάτες προσπαθούσαν να μπουν στη νέα ναυαρχίδα της Nike στην 5η Λεωφόρο, η οποία θα άνοιγε σε 3 μέρες. Χέρια που υψώνονταν στον αέρα, απογοήτευση στο τράβηγμα της λαβής της πόρτας που δεν άνοιγε, ακόμη και ξεσπάσματα θυμού καθώς οι αγοραστές έδειχναν προς  την ομάδα των ατόμων  που είχε μαζευτεί στο ισόγειο του καταστήματος.

Αυτοί οι λίγοι που υπήρχαν μέσα στο House of Innovation – την πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της Nike – ήταν υπάλληλοι των καταστημάτων, εταιρικοί υπάλληλοι της Nike και διάφορα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είναι ένα εντυπωσιακό κατάστημα εμφανισιακά, ακόμα και όταν είναι σχεδόν άδειο. Υπάρχει ένα εργαστήριο προσαρμογής στη μία πλευρά μόλις μετά ​​από την είσοδο και μια τεράστια δομή που τα στελέχη της Nike αποκαλούν “φάρο” που εκτείνεται από την είσοδο στους πέντε ορόφους πάνω από αυτό.

Οι φωτογραφίες των αθλητών της Nike και τα νέα προϊόντα παίζουν σε μια σειρά από οθόνες τοποθετημένες σε όλες τις γωνίες γύρω από το “φάρο”. Αλλά δεν υπάρχει μουσική ή τραγούδια, μόνο ήχοι. Είναι σπασμωδικοί και δεν αποσπούν την προσοχή, αλλά έτσι υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι, σύμφωνα με τον Sean Madden, senior director of product για τη Nike Direct, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για την “ενέργεια”, τη “σύγκρουση” και το “θόρυβο” της Νέας Υόρκης.

Αν και κάπως φανταχτερά στημένο, προσφέρει μια αξέχαστη είσοδο στο νέο εμπορικό χώρο της Nike,  ένα κατάστημα που επικεντρώνεται στην προσωπική προσαρμογή προϊόντων,  στη Νέα Υόρκη και κάνει την άνεση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η “Nike Arena”, το πάτωμα που οι περισσότεροι πελάτες πατούν μπαίνοντας, δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα προϊόν. Υπάρχει μια μεγάλη περιοχή προσαρμογής, όπου οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αλλαγές σε ένα ζευγάρι παπούτσια που τους άρεσαν, να αλλάξει το χρώμα των κορδονιών και μερικά άλλα καλλιτεχνικά στοιχεία, όπως ο προαναφερθείς “φάρος”, αλλά η πλειοψηφία της προβολής προϊόντων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Εκτός από την εξυπηρέτηση στην είσοδο, ο κατώτερος όροφος είναι επίσης ένας υπαινιγμός για αυτό που πρόκειται να έρθει. Δεν είναι μόνο μια συλλογή από τα πιο πρόσφατα εμπορεύματα σε κρεμάστρες, είναι μια εμπειρία που προορίζεται να είναι εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη, που μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε αυτήν, να την εξετάσει και μάλιστα να παίξει μαζί της, κατά κάποιο τρόπο.


“Μέρος του στόχου αυτής της εμπειρίας είναι ότι φέρνουμε τις ιστορίες μας στη ζωή στην μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου”, δήλωσε η Cathy Sparks, παγκόσμιος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των καταστημάτων Nike Direct, σε μια συνέντευξη για το γυναικείο τμήμα. «Επιλέγουμε τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο το λιανικό εμπόριο λειτουργεί, πάντα φέρνοντας το καλύτερο προϊόν, τις καλύτερες εμπειρίες, αλλά αυτό που προσθέσαμε σε αυτή τη θέση είναι η πραγματικά ισχυρή ενσωμάτωση της ψηφιακής και της φυσικής εμπειρίας, επιτρέποντάς στους πελάτες να πάρουν την αγοραστική τους εμπειρία στα χέρια τους.”

Παρόλο που ακούγεται μεγαλοπρεπή, τα λόγια της Sparks μπορεί να υποτιμούν αυτό που συμβαίνει. Η ναυαρχίδα της Nike επιτρέπει στους αγοραστές να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε τους έρχεται στο μυαλό ειδικά με την εφαρμογή. Οι γρήγορες προσαρμογές σε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια συνήθως διαρκούν 5-10 λεπτά, ενώ μεγαλύτερα έργα -συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης one-on-one με έναν υπάλληλο της Nike για να συζητήσουν τις αλλαγές- διαρκούν συνήθως μόνο 30 λεπτά έως μία ώρα, σύμφωνα με τον Madden.

Υπάρχει επίσης ένας όροφος αφιερωμένος στην προσαρμοσμένη ένδυση, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο την αλλαγή του χρώματος ορισμένων ενδυμάτων, αλλά και την αλλαγή των υλικών και ακόμη και το συνδυασμό δύο διαφορετικών υφασμάτων σε κάτι εντελώς νέο.

Εκτός από την παροχή στους αγοραστές μιας οδού με την οποία μπορούν δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα, η ναυαρχίδα θα επικεντρωθεί επίσης στην προβολή στους πελάτες που έχει υπάρξει το εμπορικό σήμα στο παρελθόν. Μια προβολή στον όροφο με τα αθλητικά παπούτσια, που διαθέτει πάνω από 300 διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια κατά τη διάρκεια της σεζόν, δείχνει τα σκαναρίσματα των ποδιών, τα σκίτσα σχεδίασης και τα πρωτότυπα του τελευταίου παπουτσιού του Lebron James με τη Nike, μια προσπάθεια να δώσουν στους πελάτες να καταλάβουν τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία ενός νέου παπουτσιού.

Η «μεγαλύτερη πρόσκληση» της NikePlus

Με ένα όνομα όπως το ” House of Innovation “, το οποίο είχε ήδη εισαχθεί με την έναρξη της ναυαρχίδας της Nike στη Σαγκάη τον περασμένο μήνα,  δεν είναι περίεργο το κατάστημα να  είναι γεμάτο καινοτομίες. Αλλά το νεότερο κατάστημα της Nike είναι κάτι περισσότερο από απλά φανταχτερά χαρακτηριστικά. Είναι επίσης ένα μάθημα στην τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων που προσθέτει στην πραγματικότητα, ευκολία για τον αγοραστή.

Οι κώδικες QR στο κατώτατο σημείο των μανεκέν επιτρέπουν στους αγοραστές να μάθουν ποια προϊόντα φοράνε χωρίς να περιπλανιούνται στο χώρο και παρέχουν πρόσβαση σε ένα χαρακτηριστικό “αίτησης δοκιμής”, όπου οι αγοραστές μπορούν να προσθέσουν αυτά τα προϊόντα ή οτιδήποτε άλλο βρίσκουν σε μια ψηφιακή αίθουσα τοποθέτησης, όπου ένας υπάλληλος της Nike θα βρει το μέγεθος και το χρώμα που έχουν ζητήσει, θα “δημιουργήσει” ένα δωμάτιο δοκιμής και θα στείλει μια ειδοποίηση στον πελάτη ότι μπορεί να πάει  για να δοκιμάσει ό,τι έχει ζητήσει.

Δεν είναι και ίδιο με το Amazon Go, αλλά είναι κοντά.

Σε γενικές γραμμές, οι λειτουργίες για κινητά επικεντρώνονται στη διευκόλυνση της αγοράς του πελάτη. Είδατε κάτι που σας αρέσει σε ένα μανεκέν; Απλά σαρώστε το στην εφαρμογή. Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι; Η εφαρμογή μπορεί να κάνει και αυτό. Και επίσης μπαίνουν στο παιχνίδι οι πελάτες που είδαν κάτι online, αλλά θέλουν να το τσεκάρουν στο κατάστημα πριν το αγοράσουν. Για τους αγοραστές, η εφαρμογή τους επιτρέπει να παραλάβουν τα δεσμευμένα αντικείμενα σε ένα σύνολο θυρίδων, ανιχνεύοντας το δελτίο μελών τους.

Και στις δύο έννοιες, η ευκολία και η προσαρμογή φαίνεται να αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για το εμβληματικό σήμα αθλητικών ειδών, αλλά η συλλογή δεδομένων πελατών είναι δύσκολη υπόθεση. Και η εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας που βασίζεται στα μέλη, η οποία υπάρχει παντού σε όλο το κατάστημα, είναι ο καλύτερος τρόπος για τη συλλογή δεδομένων.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση μας σε αυτό το μεγάλο κατάστημα”, δήλωσε ο Madden.

Και όταν λέμε μεγάλο, στην περίπτωση αυτή, εννοούμε έξι ορόφους!

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.