25 Απρ 2024
READING

Η Ahold Delhaize επιδιώκει την ανάπτυξη στις online αγορές και με εξαγορές

3 MIN READ

Η Ahold Delhaize επιδιώκει την ανάπτυξη στις online αγορές και με εξαγορές

Η Ahold Delhaize επιδιώκει την ανάπτυξη στις online αγορές και με εξαγορές

Η Ahold Delhaize ελπίζει να επωφεληθεί από το ηλεκτρονικό εμπόριο στο εγγύς μέλλον, αλλά σήμερα η απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς είναι πιο σημαντική, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Frans Muller. Στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει επίσης να αναπτυχθεί μέσω εξαγορών.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο διαδραματίζει βασικό ρόλο στις φιλοδοξίες ανάπτυξης της Ahold Delhaize,ο κύκλος εργασιών στο διαδίκτυο πρέπει να διπλασιαστεί μέχρι το 2021. Για να επιτύχει το στόχο αυτό, η Ahold Delhaize δεσμεύεται στη μετατροπή της παραγωγής σε πλήρη εργασία από ρομπότ και αποθήκες που επιτρέπουν γρήγορη παράδοση στα καταστήματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 600 σημεία παραλαβής θα προστεθούν το επόμενο έτος. Αυτές οι επενδύσεις είναι απαραίτητες για να ανταγωνιστούν την Amazon, τη Walmart και τα Kroger.

Στην Ευρώπη ο όμιλος κινείται επίσης με υψηλότερη ταχύτητα: το κέντρο διανομής του bol.com διευρύνεται, ο Albert Heijn δοκιμάζει ένα έξυπνο κλείδωμα πόρτας για την παράδοση τροφίμων όταν οι πελάτες είναι μακριά από το σπίτι και στο Βέλγιο η Delhaize και το bol.com σχεδιάζουν να συνεργαστούν πιο στενά.

Η εταιρεία έχει μερίδιο στο online, παρόλο που το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι ακόμη κερδοφόρο από μόνο του. Σε μια συνέντευξη με τη βελγική εφημερίδα De Tijd, ο Muller διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να εξετάζουμε ξεχωριστά τις διαδικτυακές δραστηριότητες: τα ηλεκτρονικά καταστήματα υποστηρίζουν τα σούπερ μάρκετ και χωρίς επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο οι πελάτες απλώς πηγαίνουν στον ανταγωνισμό. Επιπλέον, ο διαδικτυακός τρόπος αγορών μπορεί να αποδώσει κέρδη σε πυκνοκατοικημένες, μεγάλες πόλεις: ο Muller εξήγησε στο CNBC ότι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σε συνδυασμό με διάφορα μοντέλα υλικοτεχνικής υποστήριξης: παράδοση την ίδια μέρα, παράδοση την επόμενη ημέρα και click & collect.

Η Ahold Delhaize δεν θέλει μόνο να αναπτυχθεί στο διαδίκτυο, αλλά και από την άποψη των φυσικών καταστημάτων. Η μεγαλύτερη αμερικανική της αλυσίδα, το Stop & Shop, θα επαναλειτουργήσει πλήρως και όλα τα καταστήματα θα ανακαινιστούν. Στις ΗΠΑ, η ομάδα προτίθεται επίσης να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο  σε μια περαιτέρω εδραίωση της βιομηχανίας λιανικής πώλησης τροφίμων. Πολλοί μικροί και μεγάλοι έμποροι λιανικής πώλησης τροφίμων αγωνίζονται σήμερα και η Ahold Delhaize έχει διαθέσιμα κεφάλαια  για να συμπεριλάβει εξαγορές ή συγχωνεύσεις στο “σχέδιο μάχης”.

Ο Muller δεν ενδιαφέρεται πολύ για τη μείωση του αριθμού των αλυσίδων του στις ΗΠΑ ,επί του παρόντος πέντε. Η λιανική πώλησης τροφίμων είναι τοπική, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο: “Είναι λάθος να λέμε ότι με το εμπόριο online και μόνο θα γλιτώσουμε μια περιουσία. Τα τοπικά μας καταστήματα είναι κοντά στις κοινότητές τους, καταλαβαίνουν τις τοπικές ανάγκες, έχουν μια ισχυρή ιστορία και απευθύνονται άμεσα στους πελάτες μας.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.