19 Απρ 2024
READING

Victoria’s Secret | To 2018 όλο και λιγότερες γυναίκες θέλουν

5 MIN READ

Victoria’s Secret | To 2018 όλο και λιγότερες γυναίκες θέλουν

Victoria’s Secret |  To 2018 όλο και λιγότερες γυναίκες θέλουν

Η εταιρεία εσωρούχων έχει προσκολληθεί στην ιδέα ότι οι γυναίκες θα πρέπει να φαίνονται σέξι για τους άνδρες. Και οι πωλήσεις πέφτουν!

Το push-up σουτιέν μπορεί τελικά να παίρνει το δρόμο του κορσέ.

Τα νέα  αναφέρουν ότι ο Jan Singer, ο C.E.O. της Victoria’s Secret δήλωσε ότι τα προϊόντα διαγράφουν πτωτική πορεία. Αυτό έγινε μετά από μια κρίση λόγω transphobic σχολίων ενός στελέχους της εταιρείας , άλλο ένα χτύπημα σε ένα πληγέν εμπορικό σήμα που σταθερά παρακμάζει εδώ και χρόνια.

Η Victoria’s Secret εξακολουθεί να είναι συνεπής στο marketing  της. Η εμφάνιση στην πασαρέλα της εταιρείας αυτό το μήνα, πλήρης με κοκαλιάρικα μοντέλα, push-up bras, στρινγκ και γόβες στιλέτο, ήταν ένα αντίγραφο σχεδόν αυτού που πρωτοστάτησε το 1995, αν και με περισσότερα φτερά και πούλιες. Και η προσήλωσή του σε αυτό το όραμα της δεν θα παραβιαστεί. Όχι από εκείνους που επικρίνουν την υπόθεση ολόκληρη ως σεξιστική, ούτε από τους “νεοσύλλεκτους” που προσφέρουν προϊόντα που προορίζονται για άνεση και ευκολία, ούτε και από τις γυναίκες που εγκατέλειψαν τα Victoria’s Secret  για να ψωνίσουν αλλού.

Η Victoria’s Secret εξακολουθεί να είναι η κορυφαία μάρκα εσωρούχων των ΗΠΑ, αλλά το μερίδιό της στην αγορά πέφτει γρήγορα. Οι πωλήσεις είναι “χαλαρές” και η μετοχή της εταιρείας μειώθηκε κατά 41% φέτος. Σε μια έρευνα καταναλωτών του Σεπτεμβρίου 2017 που πραγματοποίησε η Wells Fargo, το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τους άρεσαν τα Victoria’s Secret λιγότερο από ό, τι συνήθως και το 60% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το εμπορικό σήμα μοιάζει «εξαναγκασμένο» ή «ψεύτικο».

“Η Victoria’s Secret χάνει το μερίδιό της από άλλα εμπορικά σήματα επειδή είναι εκτός πραγματικότητας”, δήλωσε ο Paul Lejuez, λιανικός αναλυτής της Citi που ακολουθεί την L Brands. “Ο τρόπος με τον οποίο εμπορεύεται είναι εκτός πραγματικότητας. Οι γυναίκες δεν θέλουν να θεωρηθούν ως στερεότυπα σέξι supermodels που αγοράζουν εσώρουχα για να εντυπωσιάσουν τους άνδρες. ”

Το “Fashion Show Victoria’s Secret” στην τηλεόραση δεν πήγε ούτε εκείνο καλά. Έχει πέσει σχεδόν στο ήμισυ των συνολικών θεατών σε πέντε χρόνια.

Σκεφτείτε: Το 2013, όταν η εκπομπή αποτελούσε ακόμα γεγονός, έχτισε ένα κοινό 9,7 εκατομμυρίων τηλεθεατών, μεγαλύτερο αριθμό από εκείνο του «The voice» του NBC. Πέρυσι, η εκπομπή είχε κοινό μόλις πέντε εκατομμύρια, περίπου τρία εκατομμύρια λιγότεροι θεατές από ό, τι συντονίστηκαν στο CBS για την κλασική εορταστική εκδήλωση “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” δύο ώρες νωρίτερα.

Τι είναι σέξι εν πάση περιπτώσει;

Ο πολλαπλασιασμός των διαδικτυακών retailers εξακολουθεί να μην εξηγεί τη διαφάνεια της Victoria’s Secret. Οι πελάτες ενδέχεται να βρουν νέες προσφορές, αλλά καμία επιχείρηση δεν έχει κάτι κοντά στην εμβέλεια της L Brands, η οποία εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εσωρούχων στις ΗΠΑ. Και παραμένει μια προσιτή επιλογή εκεί έξω, με σουτιέν που κατά μέσο όρο κοστίζουν από $ 20 έως $ 70 , ενώ τα σουτιέν της ThirdLove κυμαίνονται από $ 48 έως $ 84.

Η μειωμένη κυκλοφορία στα εμπορικά κέντρα θα μπορούσε να βλάψει τη Victoria’s Secret, όπως θα μπορούσε να γίνει με την κατάργηση των μαγιώ από εκείνους. Η εταιρεία είπε ότι τα μαγιό αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5%των πωλήσεων το 2016, το τελευταίο έτος που ήταν διαθέσιμα στην αγορά.

Άλλες τάσεις λιανικής, όπως η άνοδος του athleisure και η αποδοχή του κοινού των λιγότερο σκληρών σουτιέν, όπως τα bralette  και τα “granny panties,” υποδηλώνουν ότι οι καταναλωτές έρχονται να απορρίψουν τα ιδανικά που συνεχίζει να παράγει η Victoria’s Secret. Έπειτα, υπάρχουν και εκείνοι που αποφάσισαν να σταματήσουν εξ ολοκλήρου τα σουτιέν. Ο μπλόγκερ Chidera Eggerue δημιούργησε ένα hashtag στο Instagram, το #saggyboobsmatter το οποίο απογειώθηκε πέρυσι καθώς πλήθος γυναικών μοιράζονταν εικαστικές εικόνες από τις ίδιες χωρίς σουτιέν (αλλά ντυμένες) ως το αντίθετο στην παλαιά εικόνα της γυναίκας με τον κορσέ.

“Δεν είναι απόλυτο ότι οι άνθρωποι  παραιτήθηκαν από τη χρήση σουτιέν”, δήλωσε η Cora Harrington, συγγραφέας του βιβλίου “In Intimate Detail: How to Choose, Wear and Love Lingerie.” αλλά οι μεγαλύτερες τάσεις “γύρω από την άνεση, “είναι σίγουρα ανερχόμενες”, είπε.

“Βλέπουμε πολύ περισσότερες θετικές εκστρατείες για το σώμα, που προωθούν  την ποικιλομορφία”, είπε, και αυτό συμβάλλει στο πώς “οι ιδέες του σέξι έχουν αλλάξει και αλλάζουν”. Η κα Χάρινγκτον χαρακτήρισε το μάρκετινγκ της Victoria’s Secret “κουρασμένο και παγιδευμένο”. Άλλες μεγάλες μάρκες, όπως είπε, όπως οι Chantelle, Natori και Wacoal, φαίνονται πίσω από την εποχή, αλλά εξακολουθούν να αποδίδουν καλά.

Και είναι αλήθεια ότι το Victoria’s Secret εξακολουθεί να αντλεί μεγάλες επιρροές και να διατηρεί την πολιτιστική μνήμη. Η εκπομπή του 2018, η οποία θα βγει στις 2 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει πλήθος σούπερ σταρ “αγγέλων” και μοντέλα εσωρούχων, όπως η Adriana Lima, η Gigi και η Bella Hadid, η Kendall Jenner και η Winnie Harlow. Οι αδελφές Kardashian και Jenner, όλες ντυμένες ως άγγελοι της Βικτώριας για τις αποκριές.

Η Mette Kurth, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρίας Fox Rothschild, μιας δικηγορικής εταιρείας της Φιλαδέλφειας, προσθέτει: “Η ταυτότητα της Victoria’s Secret είναι η σεξουαλικότητα και αυτή η ταυτότητα γίνεται μια πρόκληση”, είπε. “Υπάρχει το ερώτημα εάν η ομάδα διαχείρισης τους συνδέεται πραγματικά με τον πελάτη. Θα ήταν καλό να έχουν περισσότερες γυναίκες στην ηγεσία. ”

Η κ. McKean, η οποία έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, δήλωσε: “Οι άγγελοι της Victoria’s Secret είναι τόσο εντυπωσιακοί. Αλλά δεν είναι πραγματικοί. Θέλω να πω ότι είναι πραγματικοί άνθρωποι, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν πώς πρέπει να βλέπουμε το σώμα μας και τις γυναίκες “.

Η κυρία Imani, η οποία εγκατέλειψε τα Victoria’s Secret μετά το γυμνάσιο, είχε πολύ λιγότερη ευλάβεια. “Είχα πάντα την αντίθεσή μου στην όλη ιδέα του να προσκυνάμε το σώμα των λευκών γυναικών”, είπε.

“Δεν χρειάζεται να έχεις επίπεδο στομάχι για να αισθάνεσαι όμορφη”, πρόσθεσε η κα Imani. “Το πιστεύω.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.