19 Απρ 2024
READING

Τα πάντα στο Amazon είναι Amazon!

5 MIN READ

Τα πάντα στο Amazon είναι Amazon!

Τα πάντα στο Amazon είναι Amazon!

H Amazon φαίνεται να εισάγει αμέτρητες “μυστικές μάρκες” στη ζωή μας και σκοπεύει να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Το 1618, ένας επίδοξος αλχημιστής στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα Avedis δημιούργησε τα πρώτα του κύμβαλα κράματος χαλκού. Το 2018, μερικές εκατοντάδες προϊόντα από τη μάρκα του, τη Zildjian, μια από τις παλαιότερες εταιρείες στον κόσμο, είναι διαθέσιμα στο Amazon Prime, όπως τα εσώρουχα Hanes ή οι φωτοτυπικές μηχανές Xerox ή οι χαρτοπετσέτες Bounty ή τα αρώματα Chanel ή οι καρέκλα Eames ή η οδοντόκρεμα Colgate ή ένα ολοκαίνουριο PopSocket για το τηλέφωνό σας.

Υπάρχουν ελάχιστα έως μηδαμινά είδη καταναλωτικών αγαθών που δεν μπορείτε να αγοράσετε, με κάποια μορφή, στο Amazon. Αλλά λείπουν πολλά εμπορικά σήματα. Το 2009, η εταιρεία ξεκίνησε να πωλεί προϊόντα με το δικό της όνομα. Σύντομα προχώρησε πέρα ​​από τα πρώτα προϊόντα της AmazonBasics, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των μπαταριών, σε μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων με το όνομα Amazon. Ακολούθησε έκρηξη εμπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων με ονομασίες χωρίς το πρόθεμα “Amazon”.

Η Lark & ​​Ro πωλεί γυναικεία ρούχα, η Buttoned Down τα ανδρικά πουκάμισα. Η Pike Street, κλινοσκεπάσματα, η Strathwood έπιπλα. Αυτά τα εμπορικά σήματα προορίζονται να αναπτυχθούν μόνα τους. Συνδέονται με την Amazon και αναφέρονται στα δεκάδες διαφορετικά πλαίσια του ιστότοπου ως “Το σήμα μας” ή “από την Amazon” ή “Μια μάρκα του Amazon.” (Κάποιες νέες μάρκες είναι μυστικές αλλά στη συνέχεια αποκαλύπτονται  όπως τα Amazon Brands για ζυμαρικά Solimo, Thin Spaghetti.

Πολλά από αυτά τα εμπορικά σήματα, πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα Basics και διάφορα είδη οικιακής χρήσης, φαίνεται να έχουν μικρά περιθώρια κέρδους. Άλλα, μάρκες ειδών ένδυσης ειδικότερα, καλύπτουν τα κενά που απομένουν από εταιρείες που έχουν απομακρυνθεί από την πλατφόρμα συνολικά.

Στα 10 χρόνια που υπάρχει η AmazonBasics, η εταιρεία έχει παρουσιάσει μια εναλλακτική πραγματικότητα της συνολικής μάρκας, μια από τις δύο πολύ πιο ολοκληρωμένες και ακόμα λιγότερο εμφανής από εκείνη των προκατόχων του φυσικού καταστήματος. Αυτή η προσπάθεια είναι ευρέως κατανοητό ότι ήταν επιτυχημένη, φτάνοντας τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και ενδεχομένως 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Τα εμπορικά σήματα που συνδέονται με το Amazon προωθούνται στα αποτελέσματα αναζήτησης στον ιστότοπο και διογκώνονται με κριτικές από το πρόγραμμα Vine του Amazon, όπου οι χρήστες λαμβάνουν αντικείμενα σε αντάλλαγμα για τα σχόλιά τους. Και, σε σύγκριση με τους πιο γνωστούς ανταγωνιστές, τείνουν να είναι επιθετικοί. Δημιουργώντας τις δικές του μάρκες, το Amazon είναι πράγματι σαν οποιοδήποτε άλλο μεγάλο κατάστημα. Αλλά το Amazon δεν είναι άλλο ένα μεγάλο κατάστημα. Είναι το Amazon! Το παγκόσμιο, ιστορικό, υλικοτεχνικό πείραμα που συμβαίνει σε αυτό το κατάστημα. Έχει απεριόριστο χώρο στο ράφι και αφεντικό με το βλέμμα της παγκόσμιας κυριαρχίας. Έχει την τάση να δοκιμάζει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Κι έτσι, ενώ υπάρχουν εμπορικά σήματα που δεν ανήκουν στο Amazon, και υπάρχουν μάρκες Amazon, υπάρχουν και μάρκες στο ενδιάμεσο . Μερικές είναι αποκλειστικά για την Amazon, αλλά όχι αποκλειστικά στην Amazon. Η Basic Care, η οποία εμπορεύεται μια ποικιλία από φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, διατίθεται μόνο στο Amazon. Στη σελίδα του προϊόντος ” Basic Care Night Time Cold & Flu, Cherry Flavor, 12 Fluid Ounce “, η σχέση του Amazon με το προϊόν δεν είναι τόσο προφανής.

Ειδικά αν τη συγκρίνετε με μια λίστα από τα εμπορικά σήματα της Amazon, όπως το Lark & ​​Ro.

Τι δεν είναι Amazon τελικά;

Υπάρχουν και άλλα σημάδια της κατεύθυνσης που ακολουθεί το Amazon. Όπως και οι δικές του μάρκες, και οι ανώνυμες μάρκες έχουν κατασκευαστεί από τα σχόλια του Vine program του Amazon. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν άλλα σχόλια. Ένας κριτικός του Brooke Mille, ο οποίος έλαβε ανωνυμία ώστε να μην χάσει την πρόσβαση στο πρόγραμμα, περιέγραψε το Brooke Mille ως “μια από τις μάρκες που λειτουργούν κάτω από τα ραντάρ του Amazon Brands”.

“Ορισμένες είναι χωρίς αμφιβολία μάρκες του Amazon,” είπε, “ενώ άλλες απαιτούν μια μικρή έρευνα για να τις ανακαλύψετε. Μερικές φορές αυτό το γεγονός τονίζεται και άλλες φορές υποβαθμίζεται. ”

Μη γνωρίζοντας μια νέα μάρκα κάλτσες που του είχαν αποσταλεί, ένας άλλος σχολιαστής του Vine που ονομαζόταν Sanpete έκανε κάποια έρευνα, βρήκε τους διαγωνισμούς λογότυπων, μπήκε στο Amazon και ανέβασε το θέμα. “Το Kosy Komfort φαίνεται να είναι ένα νέο εμπορικό σήμα”, έγραψε στην ανασκόπηση του. “Και έκανε καλή συμφωνία για αυτό το λογότυπο.”

Πρόσθεσε: “Είναι πολύ ωραίες κάλτσες, άνετες πράγματι”.

Η Brooke Mille δεν απάντησε σε μήνυμα που στάλθηκε μέσω του Amazon. Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά υπογράμμισε, όπως συμβαίνει σε ορισμένα σημεία της ιστοσελίδας της, ότι “Τα εμπορικά σήματα μας, περιλαμβάνουν τόσο τα εμπορικά σήματα της Amazon, όσο και τα “αποκλειστικά” για εμάς εμπορικά σήματα”.

“Νομίζω ότι το Amazon, πρώτον, δίνει αξία της ύπαρξης περισσότερων SKU”, δήλωσε ο κ. Durham, αναφερόμενος στις ξεχωριστές λίστες προϊόντων. Θα είχε νόημα για το Amazon να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας στο branding, πρότεινε, ιδιαίτερα σε εταιρείες που αγωνίζονται να αναδειχθούν από το εξωτερικό. Μια γκάμα νέων εμπορικών σημάτων θα μπορούσε να παράγει χρήσιμα στοιχεία: Ποιές κατηγορίες θα μπορούσε να αναδείξει η Amazon; Ή να βοηθήσει; Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Τον Οκτώβριο, το eBay έστειλε μια επιστολή συμφιλίωσης στην Amazon, που την κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε το εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων για να προσελκύσει τους πωλητές από την πλατφόρμα δημοπρασιών. Η προσφορά καθοδήγησης με marketing μπορεί να “γλυκάνει” μια τέτοια προσέγγιση. Και μεταξύ των υπηρεσιών που διαφημίζονται στο νέο πρόγραμμα “Accelerator”: “Τα brands θα λάβουν μια σουίτα υποστήριξης μάρκετινγκ που θα εκτελεστεί από την ομάδα merchandising της Amazon.”

Οι καταναλωτές είναι συνηθισμένοι να βλέπουν τα εμπορικά σήματα ιδιωτικών ετικετών ή τις ετικέτες των συσκευαστών ή να αποθηκεύουν εμπορικά σήματα ή να ξαναβρίσκουν παλιές μάρκες σε καταστήματα, ακόμη και αν δεν κατανοούν πλήρως τι είναι ή από πού προέρχονται. Ορισμένες μάρκες φέρουν την ένδειξη ” for Target “, ενώ άλλα απλά δεν φαίνεται να υπάρχουν πουθενά αλλού και έτσι κάνουμε τις υποθέσεις μας, ή δεν το σκεφτόμαστε καθόλου, και συνεχίζουμε να ψωνίζουμε. Όπως συμβαίνει συχνά με την Amazon, αυτό που μοιάζει με παράξενες ή ανεξήγητες νέες συμπεριφορές είναι συχνά παλιές στρατηγικές λιανικής πώλησης που εκτυλίσσονται στο διαδίκτυο, γρήγορα και σε κοινή θέα. Η Brooke Mille δεν είναι πλέον πιο ψεύτικη από κανένα άλλο σήμα: Είναι απλά νεότερο, γρηγορότερο και πιο online. Και έχει και περισσότερη παρέα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.