26 Απρ 2024
READING

Το εμπορικό φαινόμενο της Singles Day

2 MIN READ

Το εμπορικό φαινόμενο της Singles Day

Το εμπορικό φαινόμενο της Singles Day

Η Singles Day – που γιορτάστηκε στις 11 Νοεμβρίου – έχει γίνει ένα τεράστιο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, φέρνοντας περισσότερα από τις online πωλήσεις της Black Friday και της Cyber ​​Monday μαζί!To 2018 οι πωλήσεις ήταν πάνω απο 30 δις.δολάρια.

Η Alibaba ξεκίνησε στην ετήσια εκδήλωση αγορών σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της. Την περασμένη χρονιά προκάλεσε εκπληκτικές πωλήσεις ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων – όλες σε μόλις 24 ώρες αγορών.

Πρόκειται για μια εκπληκτική εικόνα, δεδομένου ότι η Cyber Monday στις Η.Π.Α. έφερε  6,59 δισ. δολάρια, ενώ η Black Friday παρουσίασε 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε online πωλήσεις την ίδια χρονιά.

Άλλοι λιανοπωλητές έχουν επίσης περάσει και στη μόδα.

Ο αντίπαλος της Alibaba, ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, JD.com, δημιούργησε πωλήσεις 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο 11 ημερών που επικεντρώθηκε στην Singles Day. Ακόμη και ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Amazon προωθεί την Singles Day τώρα, αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις διακοπές στη Σιγκαπούρη.

Πώς έγινε τόσο μεγάλο;

Το 2009, ο Daniel Zhang, ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του Alibaba Group, ξεκίνησε την ιδέα της προσφοράς εκπτώσεων στους καταναλωτές την Singles Day. Το γεγονός, ωστόσο, μπορεί να ανιχνευθεί και πάλι νωρίτερα και πιστεύεται ότι ξεκίνησε το 1993 στο Πανεπιστήμιο Nanjing για σπουδαστές ως τρόπος να γιορτάσουν το γεγονός ότι ήταν singles.

Γρήγορη πρόοδος στο 2017: Στο αποκορύφωμά της, η Alibaba χειρίστηκε 256.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και περισσότερα από 775 εκατομμύρια δέματα αποστέλλονταν από παραγγελίες που δημιουργήθηκαν κατά την εν λόγω 24ωρη περίοδο.

Αυτή η αύξηση μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στον τεράστιο πληθυσμό της Κίνας των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς και στην ανερχόμενη μεσαία τάξη που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα smartphones.

Η Alibaba αξιοποίησε επίσης την αγορά της κινητής τηλεφωνίας της Κίνας με εκδηλώσεις ζωντανής ροής με διάσημες προσωπικότητες και φιλοξενία παρουσιάσεων μόδας που εμφανίζονται σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε πολλά κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πέρυσι, η Alibaba έφερε προσωπικότητες, όπως οι Nicole Kidman και Pharrell Williams, για να βοηθήσουν με την αντίστροφη μέτρηση της μέρα στην Singles Day.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.