26 Απρ 2024
READING

Πώς η American Airlines μπορεί να γίνει το Amazon του ουρανού και το επόμενο Uber

9 MIN READ

Πώς η American Airlines μπορεί να γίνει το Amazon του ουρανού και το επόμενο Uber

Πώς η American Airlines μπορεί να γίνει το Amazon του ουρανού και το επόμενο Uber

Η American Airlines,, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Καταγράφηκαν κέρδη σύμφωνα με τις προσδοκίες της Wall Street και κέρδη ανά μετοχή 1,13 δολαρίων. Τα έσοδα για το πολυάσχολο καλοκαιρινό τρίμηνο ήταν 11,56 δισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς λίγο πίσω από τα 11,57 δισεκατομμύρια δολάρια που οι περισσότεροι αναλυτές είχαν αναμένει.

Η μετοχή της American Airlines μειώθηκε κοντά στο 42% φέτος, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν και η εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδά της για κάθε έδρα που πετάει θα αυξηθούν κατά λιγότερο από μερικούς από τους αντιπάλους της.

Ωστόσο, η American Airlines Cargo πέτυχε αύξηση ρεκόρ κατά το δεύτερο τρίμηνο και αναμένεται να συνεχίσει τα αποτελέσματα ρεκόρ το 2018. Πολλές βασικές τάσεις συμβάλλουν σε αυτό: Οι κινήσεις που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζουν να υποστηρίζουν σημαντική αύξηση σε όλο το δίκτυο φορτίου, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βραζιλία. Τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα φρούτα και τα λουλούδια είναι τα μεγαλύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα που μεταφέρονται.

Ωστόσο, η American Airlines αντιμετωπίζει επίσης το υψηλό κόστος των καυσίμων και η ανάγκη διατήρησης της παραγωγικής ικανότητας έχει αυξήσει τα έξοδα. Η American Airlines επίσης επιβαρύνεται με υποχρεώσεις ύψους περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεωστικούς τίτλους και κεφάλαιο και το συνταξιοδοτικό ταμείο της εταιρείας είναι ανεπαρκώς χρηματοδοτημένο κατά σχεδόν 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η American Airlines πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά για να μειώσει το κόστος και να επικεντρώσει την προσοχή της σε βασικές ικανότητες διαφοροποίησης για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ανησυχητικό είναι επίσης η συνεχιζόμενη έλλειψη τεχνολογίας από την American Airlines για την καλύτερη διαχείριση και λειτουργία των επιχειρήσεων, τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αξιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων για την καλύτερη κατανόηση της επιχείρησης. Η μηχανική εκμάθηση, η AI και οι μεγάλες αναλύσεις δεδομένων είναι απαραίτητες για την American Airlines.

Προκειμένου η American Airlines να εφαρμόσει τις ιδέες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο, η εταιρεία πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει βασικά επιχειρησιακά ζητήματα για να βελτιώσει την απόδοσή της.

“Ωθώντας τον φάκελο”

Μια φράση που χρησιμοποιείται συνήθως στην αεροπορία είναι η “ώθηση του φακέλου”, η οποία αναφέρεται στην επέκταση των ορίων του τι είναι δυνατό. Για παράδειγμα, πιλότοι πρώτης δοκιμής χρησιμοποίησαν τη φράση όταν συζητούσαν σχέδια για το τι να κάνουν κατά τη δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών. Το σχέδιο ήταν απλό: να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα και πιο γρήγορα και να εφαρμόσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν για την κατασκευή καλύτερων αεροσκαφών.

Η American Airlines επικεντρώνεται σε τέσσερις στρατηγικούς στόχους για να εξασφαλίσει μια υγιή, ανταγωνιστική εταιρεία με μακροπρόθεσμη βάση, η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, εστίαση στην εξυπηρέτηση, πρωτοβουλίες αύξησης εσόδων και μείωσης κόστους και καινοτόμο τρόπο σκέψης. Το αμερικανικό σχέδιο βελτίωσης της πελατειακής εμπειρίας αξίζει να κινηθεί ως εξής:

  • Συνέχιση της επέκτασης του μεγαλύτερου δίκτυου στον κόσμο σε ακόμη περισσότερους προορισμούς. Η American Airlines ανακοίνωσε προγραμματισμένες πτήσεις στο Βερολίνο,  τη Μπολόνια της Ιταλίας και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Η American Airlines θα είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που θα εξυπηρετήσει τη Μπολόνια και το Ντουμπρόβνικ από τη Βόρεια Αμερική.
  • Ενεργοποιημένη live τηλεόραση σε εγχώρια αεροσκάφη, με 12 δωρεάν κανάλια διαθέσιμα σε όλες τις καμπίνες. Η Live TV κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον στόλο της κύριας αεροπορικής εταιρείας της αεροπορικής εταιρείας το 2019. Η American Airlines ήδη προσφέρει ζωντανή τηλεόραση στις μακρινές διεθνείς πτήσεις της, η μοναδική αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ για να το κάνει.
  • Ενημέρωση της προσφοράς τροφίμων ώστε να αντανακλούν τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Η αμερικανική εταιρία συνήψε αποκλειστική συνεργασία με τη Zoës Kitchen για να προσφέρει υγιεινές επιλογές και πρόσθεσε μια επιλογή vegan σε διηπειρωτικές πτήσεις.

Η στρατηγική που περιγράφεται από την American Airlines έχει νόημα. Είναι όμως πολύ χαμηλού κινδύνου, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Έχει έρθει η στιγμή για την American Airlines να “προωθήσει το φάκελο” από την άποψη της στρατηγικής της.

Ποιος χρειάζεται το Uber;

Μια από τις πιο οδυνηρές πτυχές της πτήσης είναι να φτάσει κανείς από το σημείο προέλευσης (σπίτι, διαμέρισμα, εργασία) στο αεροδρόμιο. Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με ελεγμένες αποσκευές, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο επώδυνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους επιβάτες που πρέπει να παραλάβουν αποσκευές από την κράτηση αποσκευών πριν εξασφαλίσουν μια βόλτα με ταξί ή με ένα Uber.

Η American Airlines μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία και την εμπειρία των πελατών για τους επιβάτες της. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή που αξίζει να κάνει η αμερικανική αξιολόγηση είναι η απόκτηση είτε της Lyft είτε της Deliv και η προσφορά στους επιβάτες που την επιλέγουν την υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο.

Γιατί πρέπει η American Airlines να αναγκάσουν τους επιβάτες τους να πάρουν ένα Uber ή ένα ταξί; Γιατί οι American Airlines δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια οικονομικά αποδοτική υπηρεσία παράδοσης και επιστροφής επιβατών για τους πελάτες της;
Γιατί δεν μπορεί η American Airlines να γίνει το επόμενο Uber;

Από την άποψη της πελατειακής εμπειρίας, οι επιβάτες θα επωφεληθούν από μια υπηρεσία με την οποία οι αποσκευές τους θα παραδοθούν σε ένα όχημα Lyft ή Deliv. Δεν υπάρχει πλέον αναμονή για αποσκευές κατά την παράλαβή αποσκευών, η American Airlines θα έπαιρνε τις αποσκευές από το αεροπλάνο κατευθείαν στο αυτοκίνητο. Η υπηρεσία αυτή, εάν εφαρμοστεί, θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών για τους επιβάτες.

Επίσης, η American Airlines θα πρέπει να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην επιχειρηματική της δραστηριότητα. Με βάση έρευνες και συζητήσεις με τα στελέχη της εφοδιαστικής αλυσίδας και της βιομηχανίας εφοδιασμού από τρίτους, η American Airlines έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Η απόκτηση της Deliv θα παρείχε στην American Airlines τη δυνατότητα να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την παράδοση στο τελευταίο μίλι.

Η συμβουλή προς την American Airlines είναι να αποκτήσει μια μικρή ως μεσαία τρίτη εταιρεία εφοδιαστικής και να δημιουργήσει μια νέα μάρκα: American Airlines Logistics Services. Δεν μπορεί να τονιστεί πόσο πολύτιμο και στρατηγική αξία, υπηρεσίες logistics, ηλεκτρονικό εμπόριο και παράδοση τελευταίου μιλίου παραδίδεται στην American Airlines. Αυτό θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τον CEO της American Airlines, Doug Parker.

Σε συζητήσεις με τους αναλυτές της Wall Street, μια από τις ιδέες που προκάλεσε τις πιο παθιασμένες συζητήσεις ήταν η Uber να αποκτήσει την American Airlines πριν γίνει δημόσια. Μια άλλη δυνατότητα είναι η American Airlines και η Uber να υπογράψουν μια στρατηγική συνεργασία. Συνεχίζω να πιστεύεται ότι η Uber θα επεκτείνει την πλατφόρμα της στην αεροπορική βιομηχανία. Εάν οι αναλυτές είναι σωστοί και η Uber θα αξίζει πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια όταν εισαχθεί στο χρηματιστήριο , η Uber που αποκτά μια αεροπορική εταιρεία δεν είναι πέρα ​​από το πεδίο δυνατοτήτων της.

Η Amazon του ουρανού

Θα έχετε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας ότι μερικοί επιβάτες διαβάζουν, κάποιοι κοιμούνται, κάποιοι κάθονται. Τι γίνεται αν οι επιβάτες μπορούν να ψωνίσουν; Το πιο σημαντικό είναι τι θα πάρουν αν η American Airlines δώσει στους επιβάτες κίνητρο να ψωνίσουν, όπως τα μίλια συχνών πτήσεων ή εκπτώσεις σε μελλοντικές πτήσεις;

Η American Airlines προσφέρει κίνητρα στους πελάτες που σχετίζονται με το λιανικό εμπόριο αν εγγράφουν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες για να ψωνίζουν προϊόντα σε διαφορετικούς λιανοπωλητές. Τι γίνεται αν η American Airlines γίνει retailer;

Είναι ενθουσιώδης η ιδέα της αμερικανικής αερογραμμής να αξιοποιήσει την τεχνολογία και τη δική της εμπορική επωνυμία για να πουλήσει προϊόντα στους επιβάτες. Η αμερικανική απόκτηση της Overstock και η αξιοποίηση της πλατφόρμας ως θεμέλιο για ένα κανάλι λιανικής πώλησης αξίζει να εξερευνηθεί.

Μια συνεργασία με το Wish, το Spreetail, το Google Express, το Alibaba ή ενδεχομένως το Amazon είναι επίσης μια επιλογή.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια πραγματική στρατηγική retail για την American Airlines. Οι κατάλογοι του Skymall στις τσέπες των καθισμάτων δεν είναι στρατηγική λιανικής πώλησης.

Στην Αμερική πετούν εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Είναι σίγουρο υπάρχει ένας τρόπος για αυτούς να δημιουργήσουν πρόσθετα έσοδα, δημιουργώντας μια πτήση αγορών για τους επιβάτες τους.

Οι αναλυτές μίλησαν για την ιδέα της American Airlines να γίνει retailer και να δημιουργήσει μια εμπειρία λιανικής πώλησης βασισμένη στην πραγματικότητα των αεροπορικών ταξιδιών και ένα μεγάλο ακροατήριο. Συμφωνούν ότι η American Airlines έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολαρίων έσοδα σε ετήσια βάση μέσω των λιανικών πωλήσεων.

Το φαγητό είναι στρατηγικό

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η American Airlines έχει συνεργαστεί με το Zoës Kitchen για τον προγραμματισμό μενού για τα γεύματα. Η American Airlines δεν είναι απλώς μια αεροπορική εταιρεία, είναι ένα εστιατόριο στον ουρανό.

Είναι καλό το φαγητό που σερβίρεται στο Zoës Kitchen αλλά γιατί η American Airlines είναι ανάγκη να συνεργαστεί με ένα εστιατόριο; Γιατί δεν μπορεί να δημιουργήσει η American Airlines μια αλυσίδα εστιατορίων; Ακούγεται τρελό, έτσι; Δεν είναι.

Ο σουηδικός retailer Ikea ανακάλυψε σχεδόν τυχαία ότι πώλησε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρόφιμα μέσω των εστιατορίων του στα καταστήματα και σκέφτεται να ανοίξει μια αλυσίδα εστιατορίων.

Το επιχείρημα είναι ότι η American Airlines δεν μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες των εσόδων μέσω των τροφίμων, εξ ου και η ανάγκη αξιολόγησης της εφαρμογής μιας νέας στρατηγικής. Οι αναλυτές απαντούν ότι η American Airlines δεν αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές της στα τρόφιμα για να παράγει πρόσθετα έσοδα και να διαφοροποιήσει την επιχείρηση. Η συνεχιζόμενη αξιοποίηση των υπηρεσιών τροφοδοσίας που προσφέρει η Gate Gourmet και άλλες εταιρείες τροφοδοσίας διατηρεί το status quo ενός επιχειρηματικού μοντέλου που λειτουργεί εδώ και πάνω από 70 χρόνια. Μπορεί να διερευνήσει λεπτομερώς το επιχειρηματικό της μοντέλο και τη στρατηγική της σχετικά με τα τρόφιμα. Να στραφεί προς κάτι μεγάλο.

Συμπέρασμα

Ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, η American Airlines έχει ένα σημαντικό αριθμό πελατών που αλληλεπιδρούν με την αεροπορική εταιρεία σε καθημερινή βάση. Η American Airlines θα πρέπει να αξιολογήσει τον τρόπο επέκτασης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες για να αυξήσει την εμπειρία του πελάτη. Η απόκτηση του Lyft και / ή του Deliv για την παροχή στους επιβάτες της επιβατικής κίνησης και της υπηρεσίας αποσκευών με αυτοκίνητο κατά την άφιξη είναι μια απολύτως καλή ιδέα που πρέπει να ακολουθήσει η American Airlines.

Θα πρέπει να προσδιορίσει πώς να επωφεληθεί από το γεγονός ότι εκατομμύρια άτομα πετούν καθημερινά στα αεροσκάφη της παγκοσμίως. Πείθοντας έναν καταναλωτή να αγοράσει ένα εισιτήριο με την American Airlines είναι μια ροή εσόδων. Η δημιουργία μιας αγοράς American Airlines retail με την οποία οι επιβάτες θα αγοράζουν απευθείας από την American Airlines είναι μια άλλη ροή εσόδων.

Η εταιρεία έχει μια σημαντική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει και να δημιουργήσει ένα κανάλι λιανικής πώλησης για τους πελάτες.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.