26 Απρ 2024
READING

Uashmama | δερμάτινες τσάντες από χαρτί!

4 MIN READ

Uashmama | δερμάτινες τσάντες από χαρτί!

Uashmama | δερμάτινες τσάντες από χαρτί!

Η Ιταλική Lifestyle Μάρκα Uashmama δημιουργεί κομμάτια που αισθάνονται σαν δέρμα, αλλά είναι κατασκευασμένα από χαρτί

Η Uashmama ξεκίνησε με τις τσάντες ψωμιού και στη συνέχεια επέκτεινε τη γκάμα των προϊόντων της για να συμπεριλάβει άλλα είδη μόδας και τρόπου ζωής.

Όταν σκέφτεστε τις χάρτινες σακούλες, σκέφτεστε τις συνήθεις καφέ totes (χωρίς τις λαβές) που έχουν τα μανάβικα. Είναι ελαφριές, εξαιρετικά βασικές και στερούνται αισθητικής έκφρασης που θα σας αναγκάσει να μην τις κρατήσετε για άλλες χρήσεις εκτός από το να τις πετάξετε στην ανακύκλωση. Για όσους ζουν σε γραφικά ευρωπαϊκά χωριά όπως η Τοσκάνη, η χάρτινη σακούλα είναι ένα βασικό στοιχείο που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να μεταφέρουν φρέσκα προϊόντα και άλλες λιχουδιές. Στη μικρή πόλη Montecatini, πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται συνήθως για τη μεταφορά ψωμιού.

Η ιστορία μιας συνεχώς αυξανόμενης μάρκας lifestyle αρχίζει με την τσάντα χαρτιού. Το 2011, ένας Ιταλός τεχνίτης δερμάτινων ειδών από την Τοσκάνη, ο Marco Marconi, ανακάλυψε τις ίνες κυτταρίνης. Έχουν ιδιότητες παρόμοιες με το δέρμα, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν σκούρα απόχρωση, να είναι τεντωμένες και ανθεκτικές για καθημερινή χρήση. Η εκτεταμένη έρευνα και η ανάπτυξη προϊόντων από τον Marco οδήγησε στην εισαγωγή υλικού που είχε αίσθηση, έμοιαζε και μάλιστα μύριζε σαν δέρμα. Ωστόσο, αυτή η ίνα ήταν ελαφριά, σχεδόν σαν ένα φύλλο χαρτιού. Αυτό που το έκανε πιο ενδιαφέρον ήταν ότι αυτό το αναπτυγμένο δέρμα πλένεται και αναδιπλώνεται. Ο Marco, η σύζυγός και τα παιδιά του αποφάσισαν αργότερα να αναφερθούν σε αυτό το υλικό ως “χαρτί που πλένεται”. Από αυτό το νέο προϊόν, η οικογένεια Marconi σκέφτηκε να ξεκινήσει την εταιρεία τους και την ονόμασε Uashmama. Το όνομα επινοήθηκε από τα παιδιά, σε σχέση με το πλυμένο υλικό που είχαν αναπτύξει. Η βασική έμπνευση για το εμπορικό σήμα, η μαμά τους.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και tratorria ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το προϊόν που δημιούργησε η Uashmama. Οι σκληρές τσάντες ψωμιού από χαρτί που πλένεται, που ήταν ανθεκτικές και είχαν πολυτελή ελκυστικότητα δέρματος, έγιναν ο προτιμώμενος τρόπος μεταφοράς διαφόρων προϊόντων από αυτά τα καταστήματα τροφίμων. Σκεφτείτε το ως μια οικολογική τσάντα αλλά με τόνους ευρωπαϊκής κομψότητας. Και όπως με όλα τα κομψά και καινοτόμα, οι πελάτες άρχισαν να λαμβάνουν γνώση. Αυτό που κάποτε ήταν ένα χάρτινο σακίδιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά ειδών διατροφής σύντομα πήρε διάφορες λειτουργίες. “Οι πελάτες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τη σακούλα με διαφορετικούς τρόπους, ζητώντας από την οικογένεια να δημιουργήσει διαφορετικά μεγέθη και χρώματα”.

Σύντομα, αναπτύχθηκε μια πλήρης σειρά τσαντών μόδας, σακουλών και σακιδίων με την επωνυμία Uashmama. Οι ιδρυτές της εταιρείας συνεργάστηκαν με τοπικούς τεχνίτες της πόλης της Τοσκάνης για να προσθέσουν λεπτομέρειες και να δημιουργήσουν νέες γραμμές για αυτό που αργότερα θα γινόταν μια πλήρη τσάντα και μια γραμμή αξεσουάρ μόδας κατασκευασμένη από χαρτί που πλένεται. Τσάντες, σακίδια και σακούλες ολοκληρώνουν τώρα την γκάμα προϊόντων της Uashmama. Η εταιρεία έχει επίσης επεκταθεί για να πάει στην παραγωγή των διακοσμητικών ειδών σπιτιού, χρησιμοποιώντας ακόμα το ίδιο καινοτόμο υλικό που τα ξεκίνησε όλα.

Από την ίδρυσή της, η Uashmama δούλευε με βιώσιμο τρόπο. Η ετικέτα έχει παραμείνει αληθινή στη χρήση μόνο φυσικών υλικών. “Το κυψελοειδές υλικό ίνας αγοράζεται από τη Βόρεια Ευρώπη όπου η αποδάσωση παρακολουθείται αυστηρά και διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι. Vegan λιπαρά χρησιμοποιούνται για να κάνουν το υλικό πιο ανθεκτικό και φυτικές βαφές χρησιμοποιούνται για το χρώμα τους “Το DNA Uashmama είναι επίσης φτιαγμένο για να είναι 100% Made In Italy, σφραγίδα στην κατηγορία των ειδών πολυτελείας που επικυρώνει ανώτερη ποιότητα και απαράμιλλη χειροτεχνία. “Οι υψηλής ειδίκευσης τεχνίτες χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό παραδοσιακών εργαλείων και σύγχρονης τεχνολογίας για τη δημιουργία των προϊόντων. Εν ολίγοις, η όλη διαδικασία, από την προέλευση στην παραγωγή, πάντα αντανακλούσε το σεβασμό τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον”.

Στη Μανίλα, μια πόλη που μόλις πρόσφατα είδε τον πολλαπλασιασμό των σημάτων ταχείας μόδας, το άνοιγμα της Uashmama είναι μια ανάσα καθαρού αέρα. Για τους μελλοντικούς στοχαστές της πόλης, είναι ένδειξη ότι η βιώσιμη μόδα δεν είναι μόνο μια ιδέα αλλά ένα κίνημα που διαμορφώνει το μέλλον του λιανικού τρόπου ζωής. Για τον καταναλωτή πολυτελείας, η άφιξη ενός καινοτόμου και κοινωνικά σχετικού βιώσιμου σήματος μόδας είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη σε μια μάλλον περιορισμένη επιλογή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον και με επίγνωση του τρόπου ζωής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.