26 Απρ 2024
READING

Alexa-Google Assistant | εμπιστοσύνη

3 MIN READ

Alexa-Google Assistant | εμπιστοσύνη

Alexa-Google Assistant | εμπιστοσύνη

Η Yext, μια διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης μάρκας που συνεργάζεται με την Αmazon για το Alexa, δεν είναι πλήρως τελειοποιημένη όταν πρόκειται για τις Voice υπηρεσίες, τουλάχιστον όχι ακόμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που έκανε η εταιρεία στο χώρο της φωνής.

Η “ακρίβεια στην φωνητική αναζήτηση” ρώτησε 4.000 χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας σχετικά με τις συνήθειες υιοθέτησης της φωνητικής εντολής και την εμπιστοσύνη στην αναζήτηση. Τα δεδομένα είναι σαφή: η ακρίβεια είναι βασικό ζήτημα για τους ανθρώπους όταν πρόκειται για τη χρήση τεχνολογίας φωνής. Το 70% των καταναλωτών δεν έχει ακόμη πειστεί για τα αποτελέσματα φωνητικής αναζήτησης και περισσότεροι από ένας στους τρεις καταναλωτές έχουν βρει ανακριβείς ή αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας που εμφανίζονται ηλεκτρονικά. Η Yext πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα αποτελούν τη βασική αιτία της δυσπιστίας των καταναλωτών σε αποτελέσματα φωνητικής αναζήτησης που πρέπει να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη, εάν η τεχνολογία φωνής πρέπει να είναι τόσο επιτυχημένη όσο οι εταιρείες όπως η Google και η Amazon.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι μόλις πάνω από το ήμισυ των καταναλωτών (56%) πιστεύουν ότι οι βοηθοί φωνής πρέπει να αποδείξουν πόσο σίγουροι είναι. Ωστόσο, το 22% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ακρίβεια των αποτελεσμάτων φωνητικής αναζήτησης είναι χαμηλότερη από τη μηχανή αναζήτησης. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι είναι ευθύνη των εμπορικών σημάτων και των retailers. Όποιου κι αν είναι η δουλειά, η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το βασικό ζήτημα για τους καταναλωτές.

Όλο και περισσότερο, οι μάρκες πρέπει να εξετάσουν πώς μπορούν να χτίσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να ανοικοδομήσουν εμπιστοσύνη όταν χρησιμοποιούν τεχνολογίες φωνής. Ο Jon Buss, Διευθύνων Σύμβουλος της Βρετανίας και της Βόρειας Ευρώπης, της Yext, εξηγεί: “Τα brands πρέπει να έχουν επίγνωση των υποθέσεων που κάνουν οι καταναλωτές. Αν οι πληροφορίες online τους οδηγήσουν λάθος, είναι το λογότυπο στην αρχική οθόνη που θα θεωρήσουν ότι ευθύνεται. Βασικά, η βελτίωση της εμπειρίας φωνητικής αναζήτησης συνεπάγεται όχι μόνο τη διασφάλιση της σωστής πληροφόρησης, αλλά και την έναρξη προβληματισμού σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης των χρηστών και την παροχή ανατροφοδότησης στους πελάτες μέσω της φωνής για τη διάδοση πολύτιμων πληροφοριών.

Ο Buss δεν είναι λάθος. Η τεχνολογία φωνής δεν βλέπει ακόμα τεράστια ανάπτυξη και αγορά προϊόντων ,μόνο το 2% έχει ολοκληρώσει μια αγορά και το 90% των χρηστών φωνής δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ. Αυτοί οι αριθμοί βοηθούν να τονιστεί γιατί και οι δύο εταιρείες ξεκινούν συσκευές με οθόνες και κάμερες. Καθώς η τεχνολογία φωνής εισχωρεί ολοένα και περισσότερο στη δημόσια συνείδηση, τα θέματα σχετικά με την ακρίβεια των δεδομένων και την ιδιοκτησία θα γίνουν ολοένα και πιο σημαντικά. Από την ψυχολογική έως την υλικοτεχνική δομή, η φωνητική τεχνολογία έχει πολλά σύνθετα ζητήματα που χρειάζονται επίλυση, ώστε οι καταναλωτές να κάνουν περισσότερα από το να θέσουν συναγερμούς και να ενεργοποιήσουν τη μουσική.

Καθώς οι εταιρείες ολοένα και περισσότερο εμβαθύνουν σε αυτό το χώρο και δημιουργούν τη μυθική «σχέση» με τους καταναλωτές, η φωνιτική εντολή προσφέρει μια πιο ανθρώπινη σύνδεση από άλλες τεχνολογίες. Το Google και το Amazon θα χρειαστεί να βοηθήσουν τις εταιρείες να μειώσουν τις τριβές και να οικοδομήσουν αυτή τη συμπεριφορά στις ζωές των ανθρώπων εάν ο Alexa και το Google Assistant πρόκειται να γίνουν βασικές πηγές εσόδων, κάτι που επιθυμούν και οι δύο εταιρείες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.