24 Απρ 2024
READING

Τα σουπερμάρκετ κερδίζουν πίσω £300εκ. από την υπόθεση των ΑΤΜ

3 MIN READ

Τα σουπερμάρκετ κερδίζουν πίσω £300εκ. από την υπόθεση των ΑΤΜ

Τα σουπερμάρκετ κερδίζουν πίσω £300εκ. από την υπόθεση των ΑΤΜ

Οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν θα πρέπει πλέον να πληρώνουν εκατομμύρια λίρες  για τα ΑΤΜ εκτός των καταστημάτων τους, κατόπιν απόφασης δικαστηρίου στην Αγγλία.

Από το 2010, τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν για τις μηχανές.

Όμως, το δικαστήριο αποφάσισε ότι περίπου 300 εκατομμύρια λίρες που έχουν ήδη χρεωθεί, θα πρέπει τώρα να επιστραφούν.

Ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα πρέπει να προέρθει από την κυβέρνηση και μέρος των τοπικών αρχών.

Τα καταστήματα που θα επωφεληθούν αμέσως περιλαμβάνουν τα Sainsbury’s και Tesco, τα οποία είχαν θέσει την υπόθεση προς εξέταση.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι το Valuation Office, το οποίο άσκησε την αρχική υπόθεση, δεν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ωστόσο, το Valuation Office μπορεί να υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο αν το επιθυμεί.


«Αθέμιτο σύστημα»

Η Tesco δήλωσε ότι καλωσόρισε την απόφαση, η οποία ισχύει μόνο για την Αγγλία και την Ουαλία.

“Αναγνωρίζουμε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΑΤΜ στην καθημερινή ζωή των πελατών μας και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή αυτής της υπηρεσίας σε αυτούς”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος.

“Χαιρετίζουμε το σημερινό αποτέλεσμα και την επιβεβαίωση της πεποίθησής μας ότι τα ΑΤΜ δεν πρέπει να φορολογούνται ξεχωριστά”.

Η Co-Op δήλωσε ότι ήταν μια νίκη για τους ανθρώπους που βασίζονται στα ΑΤΜ.

“Η υπόθεση είχε απειλήσει τη βιωσιμότητα του δικτύου ΑΤΜ και κινδύνευε το μέλλον των πολύ αναγκαίων τραπεζικών υπηρεσιών σε όλες τις κοινότητες”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Co-Op.

Ωστόσο, η απόφαση αφήνει τώρα ένα ερωτηματικό για το πώς θα αντικατασταθούν τα χρήματα που αντλούν τα ταμειακά μηχανήματα.

 

Αυτό το έτος είναι πιθανό να ανέλθουν σε 44,54 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την εταιρεία Altus.

Ο χειριστής της ATM Cardtronics συμμετείχε επίσης στην υπόθεση.

Ο κ. Jerry Schurder, επικεφαλής των επιχειρηματικών επιτοκίων στο Gerald Eve, ο οποίος εκπροσώπησε την Cardtronics, δήλωσε τα εξής: “Οι έμποροι λιανικής με ΑΤΜ στα ακίνητά τους θα είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με μια απόφαση που θα οδηγήσει τόσο σε επιστροφές για προηγούμενες καθυστερημένες πληρωμές έως τον Απρίλιο του 2010, όσο για μελλοντικούς λογαριασμούς.

“Η High Street του Ηνωμένου Βασιλείου υπόκειται σε τεράστια πίεση από όλες τις κατευθύνσεις και μεγάλο μέρος αυτού είναι η άδικη φύση του συστήματος των επιχειρηματικών τελών.”

Το Εφετείο απέρριψε επίσης την προσπάθεια του Valuation Office να ζητήσει από τους λιανοπωλητές να πληρώνουν τα επιτόκια των επιχειρήσεων για τις μηχανές εντός των καταστημάτων τους.

Αυτό θα έπληττε πολλά μικρά καταστήματα και mini markets.

“Χαιρετίζουμε ιδιαιτέρως την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της απόπειρας του Valuation Office να φορολογήσει χωριστά τα εσωτερικά μηχανήματα, οι συνέπειες των οποίων θα ήταν κακές”, είπε ο κ. Schurder.

Το Valuation Office δήλωσε ότι τώρα επανεξετάζει τη θέση του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.