18 Απρ 2024
READING

Γιατί το Athleisure συνεχίζει να αναπτύσεται

6 MIN READ

Γιατί το Athleisure συνεχίζει να αναπτύσεται

Γιατί το Athleisure συνεχίζει να αναπτύσεται

Έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από τότε που η lululemon παρουσίασε για πρώτη φορά τα γνωστά “παντελόνια γιόγκα”. Αν και η γιόγκα είναι αρχαία, σήμερα είναι αδιανόητο ότι η γιόγκα θα ασκείται χωρίς τη σχετική ένδυση. Τα κολάν και οι γκέτες είναι σήμερα μια βιομηχανία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σύμφωνα με έρευνα. Αλλά η lululemon και άλλοι κατασκευαστές της μόδας που σχετίζονται με τη γιόγκα δεν περιορίζονται στη γιόγκα, έχουν επεκταθεί πολύ πέρα ​​από αυτό και τα περισσότερα από αυτά που κάνουν τώρα δεν χρησιμοποιούνται στη γιόγκα καθόλου. Για την αξιοποίηση αυτής της τάσης και την επέκτασή της, η lululemon έχει συνολική αξία περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα έφτασα στο συμπέρασμα, αναφέρει ο Richard Kestenbaum, επιχειρηματίας στο χώρο του retail, με τον συνάδελφό του Kim Karmitz, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σχετικές εταιρείες. Εξηγεί ότι η lululemon δεν είναι η μόνη που επωφελείται από την ανάπτυξη της επιχείρησης γιόγκα. “Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι παίκτες όπως η adidas, Under Armor και Nike που έχουν μεγαλώσει από τη γιόγκα”, λέει ο Karmitz. «Υπάρχει μια πληθώρα μικρότερων εταιρειών που έχουν μπει στην ίδια αγορά. Έχουν δημιουργήσει μια πολύ μεγαλύτερη βιομηχανία από ό, τι μόνο τα γιόγκα παντελόνια και αυτό είναι που τώρα ονομάζουμε ‘athleisure’. ”

Ο Karmitz λέει ότι η αγορά athleisure είναι διαφορετική από σχεδόν οτιδήποτε έχει έρθει μπροστά του. Συχνά στην επιχείρηση μόδας, όταν δημιουργείται μια νέα κατηγορία προϊόντων, κάνει μια έκρηξη ανάπτυξης. Αυτό συνεχίζεται για λίγο και τελικά η αγορά γίνεται κορεσμένη. Στη συνέχεια, η ανάπτυξη επιβραδύνεται, ο ανταγωνισμός γίνεται πιο σκληρός, οι τιμές και τα κέρδη υφίστανται πίεση και οι ανταγωνιστές συνδυάζονται για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Έχουμε δει αυτό το μοτίβο ξανά και ξανά στην επιχείρηση της μόδας. Αλλά ο Karmitz λέει ότι αυτό δεν συμβαίνει στην αγορά athleisure, “Αυτή η αγορά δεν έχει επιβραδυνθεί. Ακόμη και μετά από αυτό το διάστημα, οι μεγάλοι παίκτες και οι μικρότεροι συνεχίζουν να επεκτείνονται. ”

Ο Karmitz  είπε: “Υπάρχει μια λέξη που εξηγεί τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αθλητικής αυταρέσκειας και αυτή είναι η ευεξία”. Εξηγεί ότι η ευεξία δεν αφορά την υγεία με αυστηρά ιατρικό τρόπο, παρόλο που σχετίζεται. Η ευεξία είναι περισσότερο για την κατάσταση του νου. Τα προϊόντα ευεξίας, όπως τα παντελόνια γιόγκα, δίνουν στον χρήστη μια σχέση με μια υγιή δραστηριότητα, είτε ασχολούνται πραγματικά είτε όχι. Είναι ένα βλέμμα που εκφράζει μια φιλοδοξία για την υγεία και τη θετική σκέψη. Η ευεξία είναι ένας πολύ ευρύς όρος και ο ορισμός της επεκτείνεται συνεχώς, καθώς περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες συνδέονται με την ευεξία ή προσπαθούν να συνδεθούν. Υπάρχουν φυσικοί χυμοί, και τώρα υπάρχουν και”εισπνεόμενα” προϊόντα που δεν είναι φάρμακα, αλλά κάτι που πίνετε, τρώτε ή εφαρμόζετε για να σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη σας, ιδιαίτερα για το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Εταιρείες όπως το Goop, το Moon Juice, το Keep και το Dirty Lemon έχουν ανέβει γρήγορα πουλώντας μόνο τέτοια προϊόντα ευεξίας.

“Ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων εταιριών ομορφιάς όπως L’Oreal, Estee Lauder, Revlon, Shiseido και άλλοι είναι πολύ επικεντρωμένοι στην “επιχείρηση της ευεξίας”, λέει ο Karmitz. Εξηγεί ότι πωλούν προϊόντα για έναν αιώνα που επικεντρώνονται στην παροχή εμπιστοσύνης στους καταναλωτές που απορρέει από την υγιή εμφάνιση. Μέχρι στιγμής, έχουν μείνει στα παραδοσιακά όρια της βιομηχανίας της ομορφιάς και δεν περιγράφουν τον εαυτό τους σε όρους ευεξίας. Δεν επεκτείνονται σε τρόφιμα, προϊόντα μόδας και ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με την ευεξία, όπως κάνουν και άλλες εταιρείες εκτός της αγοράς ομορφιάς. Ο Karmitz δεν περιμένει από τις μεγάλες εταιρείες ομορφιάς να κινηθούν πιο βαθιά στην ευεξία από ό, τι έχουν ήδη με τα υπάρχοντα προϊόντα τους. Αλλά εάν η ανάπτυξη στην επιχείρηση ομορφιάς επιβραδύνει ποτέ, ο Karmitz σκέφτεται ότι θα πρέπει να το εξετάσει ξανά, επειδή οι στρατηγικές ομοιότητες είναι τόσο ισχυρές.

Τι σημαίνει η ανάπτυξη της ευεξίας που οδηγεί την επιχείρηση αθλητισμού για το μέλλον; Ας εξετάσουμε μερικούς εντυπωσιακούς ιδρυτές επιτυχημένων brands:

Το WONE ιδρύθηκε από την Kristin Hildebrand, μία υπάλληλο της Nike που ήθελε να χρησιμοποιήσει καλύτερες κατασκευές από ό,τι μια μεγάλη εταιρεία όπως η Nike θα μπορούσε να επιτρέψει. Τα κολάν πωλούνται για $ 350 και σύμφωνα με τη Hildebrand, “είναι το καλύτερο αθλητικό ένδυμα στον πλανήτη ,κάνει περισσότερα, αναπνέει καλύτερα και αντέχει 50.000 πλύσεις.” Έχουν μέχρι στιγμής μόνο μία συλλογή και πωλούνται μόνο στο διαδίκτυο. Δεν ήταν μόνο μια μεγάλη επιτυχία, έπρεπε να υποβάλετε αίτηση στην εταιρεία για να το αγοράσετε και δεν έγινε δεκτή η κάθε αίτηση. Η δεύτερη συλλογή τους θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα είναι διαθέσιμη online και σε λιανοπωλητές high-end όπως οι Barneys.

H Kimberly Swarth, ιδρυτής της Onzie (προφέρεται OWN-zee), λέει: “Υπάρχει μια αίσθηση όταν ένα υπέροχο προϊόν athleisure ή χρώμα ή ύφασμα έρχεται στο σώμα σας και αυτό είναι μέρος της ευεξίας. Η Onzie πωλείται σε Nordstrom, Neiman-Marcus, Equinox και Dick’s, αλλά πωλείται επίσης σε περίπου 2.000 μπουτίκ για τη γιόγκα, το spinning και όλες δημιουργικές ασκήσεις. “Έτσι αρχίσαμε και παραμένουμε συνδεδεμένοι με τον βασικό μας πελάτη μέσω της προπόνησης  όπου ο πελάτης μας βρίσκεται σε σύνδεση με το σώμα του. Οι λάτρεις της γυμναστικής και οι προπονητές είναι οι ευαγγελιστές για το προϊόν μας”.

Ο ιδρυτής της Glyder, Stuart Solkow, λέει ότι η επιχείρησή του είναι “ανέπαφη”. Τα βασικά δημογραφικά στοιχεία τους είναι ηλικίας 28-34 ετών και αυξάνονται μέσω πολλαπλών καναλιών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, συνδρομητικών επιχειρήσεων, γυμναστηρίων, μπουτίκ στούντιο και θέρετρα. Αυτό λειτουργεί επειδή λένε ότι η δουλειά τους είναι «όλα γύρω από την υγεία και την ευεξία». Ζητείται να κάνουν ρούχα και για τους άνδρες όλη την ώρα και η απαίτηση είναι ουσιαστική, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη ευκαιρία γι ‘αυτούς στις γυναίκες που δεν είναι στα σχέδια για τώρα. Η εστίασή τους είναι στην ποιότητα του προϊόντος τους, η καινοτομία των υφασμάτων τις ξεχωρίζει. Προσπαθούν να θέσουν έναν υψηλό πήχη με τα υφάσματα και το σχεδιασμό, διατηρώντας παράλληλα την εξίσωση της αξίας για τον πελάτη μας. Κάθε πελάτης, μεγάλος ή μικρός, λιανικός ή χονδρικός, έχει το 100% της προσοχής μας. ”

Πού πηγαίνει όλο αυτό

Ο Karmitz αναφέρει ότι η αύξηση της ευεξίας δεν δείχνει σημάδια ύφεσης και αυτό υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη της αθλητικής δραστηριότητας. Είναι αυτή η ανάπτυξη που προσελκύει επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν μια συνεχή ροή νέων εταιρειών χωρίς την πίεση στα περιθώρια που συνήθως συμβαίνει μετά από μια τάξη προϊόντων που βρίσκεται στην αγορά όσο έχει μείνει το athleisure. Πιστεύει ότι θα προσφέρει μια πλατφόρμα επέκτασης σε συναφή προϊόντα τα οποία μπορούν να πωληθούν ως προϊόντα ευεξίας παράλληλα με προϊόντα αθλητικής δραστηριότητας. Επειδή κάθε μια από τις παραπάνω εταιρείες και οι πολλοί άλλοι στην επιχείρηση αθλητικών δραστηριοτήτων είναι τόσο διαφορετικοί, ο Karmitz πιστεύει ότι θα βρουν διαφορετικούς τρόπους να αναπτυχθούν σε άλλες σειρές προϊόντων.

Όσο η ευεξία εξακολουθεί να είναι μια ενδιαφέρουσα κατάσταση πνεύματος για τους καταναλωτές, τόσο το athleisure και άλλες σχετικές επιχειρήσεις πρόκειται να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.