19 Απρ 2024
READING

To e-commerce της Adidas σημειώνει αύξηση πωλήσεων κατά 76%

3 MIN READ

To e-commerce της Adidas σημειώνει αύξηση πωλήσεων κατά 76%

To e-commerce της Adidas σημειώνει αύξηση πωλήσεων κατά 76%

Η Adidas ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν 8% στα € 5,87 δισ. από € 5,68 δισ. πέρυσι ($ 6,72 δισ. από $ 6,5 δισ. αντίστοιχα σε δολάρια ΗΠΑ). Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται σε διψήφιο ρυθμό αύξησης των εσόδων από άμεσες πωλήσεις στους  καταναλωτές με ιδιαίτερη δύναμη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 76% το τρίμηνο, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Το εμπορικό σήμα στο τρίμηνο: τα έσοδα της Adidas αυξήθηκαν κατά 10% από την αρχή του χρόνου και ειδικά αυτά που προέρχονται από τις κατηγορίες του training και του running. Τα έσοδα της Reebok μειώθηκαν κατά 5%, καθώς η διψήφια αύξηση των κλασικών πωλήσεων αντισταθμίστηκε περισσότερο από τις μειώσεις στους ίδιους τομείς.


Το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες σε 51,8%, χάρη στη βελτιωμένη τιμολόγηση, το μείγμα καναλιών και κατηγοριών και το χαμηλότερο κόστος προμήθειας. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% από πέρυσι, ανέφερε επίσης η εταιρεία.

Το marketing συνέβαλε στην έκρηξη των ψηφιακών πωλήσεων στην Adidas, αλλά το εμπορικό σήμα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στις πωλήσεις του.

Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από τα χρηματιστήρια, η Adidas ενίσχυσε την προβλεψή  της για τα κέρδη του έτους, που αναμένεται τώρα να αυξηθούν μεταξύ 16% και 20%. Η εταιρεία αναμένει αύξηση των εσόδων μεταξύ 8% και 9%, η οποία βρίσκεται στο χαμηλό όριο της προηγούμενης πρόβλεψης, λόγω της χαμηλότερης από την αρχικά αναμενόμενης ανάπτυξης στη Δυτική Ευρώπη.

Η αναμενόμενη αύξηση των κερδών είναι καλή και επιθυμητή, αλλά οι πωλήσεις βρίσκονται υπό πίεση.”Ενώ ο όμιλος adidas παρουσίασε ένα άλλο ρυθμό που οδήγησε σε ακαθάριστο περιθώριο κέρδους και αύξησε τις προοπτικές του FY18 για κερδοφορία, η πολλαπλή επέκταση μπορεί να μην είναι «YEEZY» χωρίς επιτάχυνση πωλήσεων, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη», έγραψαν σε σχόλια σχετικά με τη συνεργασία με τη μάρκα Yeezy του Kanye West.

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και η επέκταση των περιθωρίων κέρδους της εταιρείας ήταν καλές εκπλήξεις, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις “μέσω πιο ολοκληρωμένου marketing (κοινωνικών μέσων, influencers και άλλων) και βελτιωμένης ανάπτυξης και διαχείρισης προϊόντων”.

Αλλά η επιτυχία της στο παρελθόν θα αρχίσει να βλάπτει τις συγκρίσεις της και η εταιρεία αντιμετωπίζει την «αναζωπύρωση” της Νike, στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Τα αποτελέσματα έρχονται με αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών, που εμφανίστηκαν νωρίτερα φέτος και απειλούν να συνεχίσουν κατά την εορταστική περίοδο.Αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται κάποιος “καταλύτης” για να οδηγηθούν οι συνολικές πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών πίσω στη θετική γραμμή ανάπτυξης για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Οι πωλήσεις της Adidas ήταν αρνητικές για το μήνα Σεπτέμβριο και αναμένεται ότι αυτό θα παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος του έτους. Οι πωλήσεις της Nike, Brand Jordan και Converse ήταν επίσης μειωμένες για το μήνα, χωρίς ανάπτυξη από αυτές τις μεγάλες μάρκες.

Οι μικρότερες μάρκες και τα αθλητικά παπούτσια των γυναικών είναι έτοιμα να κάνουν καλύτερες επιδόσεις, όμως,  “οι Vans, Puma, Reebok, Fila και Brooks ξεπερνούν την αγορά”.Small is the new big, και περιμένουμε ότι αυτές οι μάρκες θα είναι δημοφιλείς και θα αποδώσουν καλά αυτές τις γιορτές”.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.