23 Απρ 2024
READING

Η American Apparel “επανακυκλοφορεί” online στον Καναδά

2 MIN READ

Η American Apparel “επανακυκλοφορεί” online στον Καναδά

Η American Apparel “επανακυκλοφορεί” online στον Καναδά

Η American Apparel, που τώρα ανήκει στον καναδικό κατασκευαστή βασικών προϊόντων Gildan, θα επιστρέψει στην καναδική αγορά μέσω ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχέδια για καταστήματα στα σχέδια της μητρικής εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση.

Η American Apparel, που ιδρύθηκε από τον καναδό Dov Charney και προηγουμένως έδρευε στο Λος Άντζελες, αγοράστηκε από την Gildan πριν από σχεδόν δύο χρόνια σε πλειστηριασμό. Πέρυσι, η μάρκα ξεκίνησε ξανά τις πωλήσεις online μόνο.

Η American Apparel δεν έχει ακόμη ξεφύγει πραγματικά από το branding που καθιερώθηκε από τον αμφισβητούμενο ιδρυτή της.

Έχουν περάσει χρόνια από την έξοδο του Τσάρνι, αλλά παρόλο που η εταιρεία λέει συχνά ότι έχει χάσει τη σεξουαλικοποιημένη εικόνα που την ευνόησε, η American Apparel έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το vibe. Πολλές από τις νέες του εικόνες εξακολουθούν να περιέχουν την εμφάνιση που έρχεται από τον Charney και πολλά από τα εκδοτικά περιεχόμενα του Charney, τόσο λέξεις όσο και φωτογραφίες, παραμένουν. Αλλά η American Apparel δεν παίρνει πλέον την προσοχή ή την φήμη που έφερε ο Charney στο εμπορικό σήμα, με τα καλά ή τα άσχημα.

“Αυτό ήταν το πλεονέκτημα που είχαν, αυτό ήταν το θέλγητρο”. “Αντιμετωπείστε το, αυτό είναι ένα εμπορικό σήμα που απευθύνεται σε Millenials, αλλά η American Apparel θέλει τη μερίδα του λέοντος από αυτούς. Μια μεγάλη καμπάνια που έρχεται στο μυαλό μου, είναι εκείνη του Mike Jeffries της Abercrombie με τα porn boys του. Αν δεν το είχαν αυτό, τι θα ήταν σαν μάρκα;”.

Η Abercrombie & Fitch, μετά από πολλούς αγώνες, κατάφερε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Για χρόνια η μάρκα αυτή φάνηκε ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το παρόμοιο σεξουαλικό μάρκετινγκ που ευνόησε ο πρώην CEO Jeffries, μαζί με τα “σκοτεινά”, βαριά αρωματισμένα καταστήματα και τη στάση ότι το σήμα ήταν μόνο για τα δροσερά παιδιά. Αλλά πιο πρόσφατα, η Abercrombie έχει ανανεώσει την εικόνα της σε μια πιο καθαρή, αμερικανική προσέγγιση και πολύ ευρύτερη γκάμα.

Η Gildan προσπάθησε να επικεντρωθεί στη φήμη της μάρκας για ποιοτική, ηθική και αμερικανική παραγωγή. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί να διατηρήσει τουλάχιστον κάποια κατασκευή προιόντων στο Λος Άντζελες, αν και τα περισσότερα από τα ενδύματα της μάρκας κατασκευάζονται τώρα στην Ονδούρα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.