01 Μάι 2024
READING

Η Goodyear με βιωματικό store concept

2 MIN READ

Η Goodyear με βιωματικό store concept

Η Goodyear με βιωματικό store concept

Πολλά σήματα έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με μικρές, βιωματικές έννοιες για να ανταποκριθούν στις νέες προσδοκίες των αγοραστών. Η Goodyear, ωστόσο, είναι η πρώτη μάρκα ελαστικών αυτοκινήτων που δοκιμάζει την αναβάθμιση της εμπειρίας αγοράς με ένα κατάστημα λιανικής πώλησης επόμενης γενιάς.

Η μάρκα ελαστικών ξεκινάει την ιδέα του νέου καταστήματος, που ονομάζεται Roll by Goodyear, στην περιοχή της Washington, D.C. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά καταστήματα ελαστικών με βιομηχανική εμφάνιση που γειτνιάζουν με γκαράζ με απρόσωπες αίθουσες αναμονής, οι τοποθεσίες Roll είναι εκθεσιακές αίθουσες με σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία που βρίσκονται σε κέντρα εμπορικής, μαζί με άλλους λιανοπωλητές.

Οι πελάτες μπορούν είτε να επιλέξουν τα προϊόντα που επιθυμούν στον εκθεσιακό χώρο είτε να ψωνίσουν online πριν επιλέξουν μια επιλογή εγκατάστασης, μία από τις οποίες είναι να αφήνουν τα κλειδιά τους στον εκθεσιακό χώρο και να ψωνίζουν από τα γύρω καταστήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ένας υπεύθυνος επιστρέφει το αυτοκίνητό όταν ολοκληρωθεί η υπηρεσία. Μια άλλη επιλογή είναι να προγραμματίσετε μια επίσκεψη από ένα κινητό φορτηγό εγκατάστασης που θα έρθει και θα αλλάξει τα ελαστικά σας.

Η έναρξη του αρχικού καταστήματος θα αποτελείται από πέντε σημεία. Οι δοκιμές πριν από την αγορά έδειξαν ότι οι Millennials και οι γυναίκες, ειδικότερα, ανταποκρίθηκαν ευνοϊκά στην έννοια.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες στο λιανικό εμπόριο λαμβάνουν μέτρα για να καταστήσουν τη διαδικασία αγοράς ή αναβάθμισης ενός αυτοκινήτου ευκολότερα αντιληπτή στους μη λάτρεις της αυτοκίνησης.

Η Walmart, για παράδειγμα, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι επεκτείνει μια συνεργασία ενός καταστήματος με την υπηρεσία υποστήριξης αγοράς CarSaver σε 250 καταστήματα. Το CarSaver store-in-a-store παρέχει πληροφορίες και συμβουλές στους πελάτες σχετικά με το πολύπλοκο έργο της αγοράς ή μίσθωσης αυτοκινήτου.

Πιο πρόσφατα, η Walmart συνεργάστηκε με τα Advanced Auto Parts για να προσφέρει περιεχόμενο προστιθέμενης αξίας και πληροφορίες για το προϊόν από το κατάστημα ειδικών προϊόντων στους πελάτες της Walmart μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος αυτοκινήτων στο Walmart.com.

Η Amazon.com έχει πάρει μέρος στην κίνηση με μια εθνική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Sears Auto Center εγκαθιστά ελαστικά που αγοράζονται στον ιστότοπο του e-tail.

Ενώ για χρόνια η συμβατική φιλοσοφία ήταν ότι οι Millennials εγκατέλειπαν αυτοκίνητα υπέρ λιγότερο δαπανηρών και πιο φιλικών προς την πόλη τρόπων μεταφοράς, όπως ποδήλατα και περπάτημα, τα πιο πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι οι αγορές των Millennials είναι σε άνθιση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για νέα και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.