Όλο και περισσότερες γυναίκες ξεκινούν τις δικές τους επιχειρήσεις

Ο αριθμός των γυναικείων επιχειρήσεων βρίσκεται σε άνοδο.

Τέσσερις από τις 10 επιχειρήσεις στις Η.Π.Α. ανήκουν πλέον, λειτουργούν και ελέγχονται από γυναίκες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αμερικανικής εταιρείας Expressway για τις γυναίκες.

Αυτό είναι συνολικά 12,3 εκατομμύρια επιχειρήσεις – ή 58% περισσότερες από τον αριθμό που υπήρχε μόλις πάνω από μια δεκαετία πριν. Αντίθετα, ο αριθμός των επιχειρήσεων με πλειοψηφική ανδρική ή κοινή ιδιοκτησία αυξήθηκε κατά 12% την περίοδο αυτή.

Μόνο πέρυσι, 1.821 νέες επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες άνοιγαν στις Η.Π.Α. κάθε μέρα.

Η στροφή αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τις γυναίκες επιχειρηματίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, παραμένει πρόοδος. Οι γυναικείες επιχειρήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν καθυστέρηση σε άλλες μετρήσεις, απασχολώντας μόλις το 8% του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα και συμβάλλοντας στο 4,3% των συνολικών εσόδων.

Συχνά, αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να είναι ο μόνος υπάλληλος της εταιρείας τους και τα ετήσια έσοδα μπορούν να αγωνίζονται για να ξεπεράσουν τα $ 100.000.

Έτσι, πώς μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες να σιγουρευτούν ότι η εταιρεία τους κάνει το βήμα παραπάνω και σπάει αυτά τα όρια;

Κάντε μια βήμα προς βήμα στην προσέγγιση

Λένε οι Bonnie Micheli και Tracy Roemer, συνιδρυτές γυμναστηρίων Shred 415

“Είναι εύκολο να γίνετε ανυπόμονοι όταν εργάζεστε για να εκπληρώσετε ή να ολοκληρώσετε ένα στόχο. Οι επιχειρηματίες παντού πρέπει να θυμούνται ότι το άνοιγμα μιας επιτυχημένης μικρής επιχείρησης προϋποθέτει υπομονή, χρόνο και απαιτεί να επιστρέψετε για να θυμηθείτε ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα κομμάτι του στόχου κάθε μέρα. ”

Μην πουλάτε τον εαυτό σας φθηνά

Λέει η Haley Palmer, ιδιοκτήτης franchise της εταιρείας ακινήτων WIN Home Inspection

“Οι γυναίκες έχουν την τάση να πωλούν τους εαυτούς τους φθηνά, υποθέτοντας ότι μιλώντας θετικά για τα επιτεύγματά τους είναι σαν να καυχιούνται. Δηλώνοντας ότι είστε πραγματικά καλός και η ανάπτυξη και η επιτυχία που έχετε δει με την επιχείρησή σας δεν σημαίνει ότι παινεύετε τον εαυτό σας, όταν αυτό γίνεται με το σωστό τρόπο. Οι σίγουροι και άνετοι να αποκαλύψουν τα δυνατά τους σημεία και να διασκεδάσουν με την επιτυχία, είναι εκείνοι που κερδίζουν το σεβασμό».

Μάθετε να δέχεστε την απόρριψη

Λέει η Zakieia Rouah, franchisee του Anytime Fitness στο Μαρόκο

“Οι άνθρωποι μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ μικροί όταν αρχίζετε να εργάζεστε στο όνειρό σας να καθιερωθείτε με την επιχείρηση σας, ειδικά σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που κυριαρχείται από άντρες. Μην αφήνετε να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.

“Όταν απορρίπτονται οι πρώτες απόπειρες, μην το λαμβάνετε προσωπικά.  Ζητήστε εξηγήσεις για την απόρριψη αυτή, αλλάξτε και επαναλάβετε το σχέδιό σας”.

Δώστε πίσω για να πάρετε πίσω

Λέει η Kathy Neave, ιδιοκτήτρια της εταιρείας διακόσμησης Neave Decor

“Όσο πιο ευτυχισμένος είστε στην βιομηχανία, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σας προτιμήσουν. Από τους επιχειρηματίες που μόλις ξεκινούν, σε εκείνους που είναι καθιερωμένοι, απορροφείστε όλες τις συμβουλές που σας δίνονται και να σέβεστε εκείνους που σας τις δίνουν. ”

“Μην ξεχάσετε να δώσετε πίσω και να βοηθήσετε όσους το ζητούν. Όσο περισσότερο μπορείτε να μάθετε και όσο περισσότερο μπορείτε να εμπλακείτε, είναι απαραίτητο να συνεχίσετε να εκπαιδεύεστε”.

Μάθετε από την ομάδα σας

Λέει η  Helen Robertson, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πράκτορα Expedia Cruise Ship Centres

“Δεν χρειάζεται ποτέ να αισθάνεσαι ότι πρέπει να είστε ο πιο έξυπνος άνθρωπος στην αίθουσα. Η οικοδόμηση μιας καλής ομάδας απαιτεί από εσάς να προσλάβετε ανθρώπους που μπορεί να ξέρουν περισσότερα σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Βρείτε άτομα που έχουν ένα διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων και εμπειριών και αισθανθείτε ελεύθεροι να τα επικαλεστείτε για συμβουλές και ευθύνες ».

Δημιουργήστε μια κουλτούρα αναζήτησης λύσεων

Λέει η Inger Ellen Nicolaisen, ιδρυτής του διεθνούς κομμωτηρίου Nikita Hair

“Η ιδιοκτησία της επιχείρησής σας μπορεί να προκαλέσει πολλές προκλήσεις και αντιληπτά προβλήματα, αλλά με κάθε πρόβλημα έρχεται μια ευκαιρία για  λύση. Εμπλουτίστε την πρωτοβουλία και την καινοτομία και επικεντρωθείτε στις λύσεις – τα τελικά αποτελέσματα θα καταστούν πολύ πιο προσιτά και θα σας οδηγήσουν στη συνεχή πορεία σας προς την  αριστεία “.

Φροντίστε για τον τελικό στόχο

Λέει η Kati Buckland, ιδιοκτήτης franchise της επιχείρησης καθαρισμού Chem-Dry

“Μείνετε πιστοί στη διατήρηση των στόχων που έχετε σήμερα – γράψτε τους ως μια υπενθύμιση. Είναι τόσο εύκολο να χαθείτε ή να αποσπαστείτε, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα τρεξίματα που έχετε ως ιδιοκτήτης επιχείρησης. Αλλά με τους στόχους σας ακριβώς μπροστά σας, δεν ξεχνάτε ποτέ τι προσπαθείτε να επιτύχετε. “