26 Απρ 2024
READING

Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας είναι νέοι, γρήγορα εργαζόμενοι και όρεξη για ρίσκο

2 MIN READ

Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας είναι νέοι, γρήγορα εργαζόμενοι και όρεξη για ρίσκο

Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας είναι νέοι, γρήγορα  εργαζόμενοι και όρεξη για ρίσκο

Οι τάξεις των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη δεν κυριαρχούνται πλέον από τους κουμπωμένους βιομηχανικούς μεγιστάνες και τους βαρόνους των ακινήτων με αυτοκρατορίες πολλών γενεών.

Η Κίνα έβγαζε δύο νέους δισεκατομμυριούχους κάθε εβδομάδα πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη για τον πλούτο της ελβετικής τράπεζας UBS και συμβουλευτικής PwC. Και αυτή είναι μια νεώτερη, αυτο-δημιούργητη ασιατική τάξη που επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει να είναι κάποιος υπερ-πλούσιος.

Η Κίνα πρόσθεσε συνολικά 55 νέους δισεκατομμυριούχους πέρυσι. Στην πραγματικότητα, 106 άτομα στη χώρα εντάχθηκαν στην Superrich League κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλά σχεδόν το ήμισυ του ποσού αυτού έπεσε από τη λίστα. Αυτό έκανε το γενικό σύνολο των δισεκατομμυριούχων στη χώρα να ανέλθει σε 373 ή σχεδόν τον ένα στα πέντε του συνόλου .

Ο πλούτος των δισεκατομμυρίων στην Κίνα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40%, φθάνοντας τα 1,12 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Με βάση τα τρέχοντα ποσοστά ανάπτυξης, οι κινέζοι δισεκατομμυριούχοι θα ξεπεράσουν τους αμερικανικούς ομολόγους τους εντός τεσσάρων ετών.

Η τεχνολογία συμβάλλει στην ευθυγράμμιση της δημιουργίας πολλών νέων κινέζων δισεκατομμυριούχων – συμπεριλαμβανομένου του Zhang Yiming με την εφαρμογή για την ανταλλαγή βίντεο ByteDance και του Wang Jian, συνιδρυτή της εταιρείας παραγωγής γονιδίων BGI που βρίσκεται στο Shenzhen. Η Κίνα παράγει τώρα σχεδόν όσες unicorns (startup αξίας πάνω του 1 δις δολαρίων) ή εταιρείες αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας διαφέρουν σημαντικά από τους συνομηλίκους στις δυτικές χώρες. Με μέσο όρο ηλικίας 55 ετών, είναι σχεδόν μια δεκαετία νεότεροι. Δημιουργούν πλούτο γρηγορότερα και διαμορφώνουν το κοινό τους νωρίτερα. Το 17% των νέων δισεκατομμυριούχων της Κίνας ίδρυσαν τις επιχειρήσεις τους τα τελευταία δέκα χρόνια, περισσότερο από τις διπλάσιες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι είναι επίσης μεγαλύτεροι επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα τον υψηλό κύκλο εργασιών στις τάξεις τους, όπου 51 άνθρωποι έχασαν τον τίτλο εκεί πέρυσι. Καθώς οι τοπικές αρχές περιορίζουν τη διαφθορά, οι πλούσιοι της Κίνας θα φοβηθούν επίσης να προσελκύσουν λεπτομερή έλεγχο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.