24 Απρ 2024
READING

Το Apple Store του Λονδίνου ανοίγει ξανά | 5 μυστικά χαρακτηριστικά και μια εκπληκτική εμμονή στην τελειότητα

5 MIN READ

Το Apple Store του Λονδίνου ανοίγει ξανά | 5 μυστικά χαρακτηριστικά και μια εκπληκτική εμμονή στην τελειότητα

Το Apple Store του Λονδίνου ανοίγει ξανά | 5 μυστικά χαρακτηριστικά και μια εκπληκτική εμμονή στην τελειότητα

Το Apple iPhone XR κυκλοφόρησε και στο Λονδίνο συνέπεσε με το άνοιγμα ενός από τα μεγαλύτερα καταστήματα της εταιρείας με μια λεπτή αναβάθμιση στο σχεδιασμό, μια εξωπραγματική προσοχή στη λεπτομέρεια και ακόμη και με κρυμμένα κουμπιά και πάνελ που ίσως δεν θα δείτε ποτέ, εκτός από τις εικόνες σε αυτό το άρθρο.

Apple Covent Garden Store, Λονδίνο. Apple Creative Pros που παρουσιάζονται μπροστά από το τεράστιο videowall στην πλατεία της πόλης.

Το κατάστημα της Covent Garden άνοιξε για πρώτη φορά το 2010, όταν ήταν το μεγαλύτερο κατάστημα της Apple, το 300ο της εταιρείας. Υπάρχουν πάνω από 500 στο δίκτυο τώρα.

Είναι στην Piazza στο Covent Garden, που ιστορικά ήταν η περιοχή μιας τεράστιας αγοράς φρέσκων τροφίμων στο Λονδίνο, που πωλούσε κάθε είδους φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των μήλων.

Τώρα, το κατάστημα υπέστη ένα make-over. Δεν είναι η ξαφνική, συγκλονιστικά διαφορετική μεταμόρφωση που συνέβη σε καταστήματα όπως το άλλο κεντρικό κατάστημα του Λονδίνου, στη Regent Street, με την προσθήκη λευκού terrazzo δαπέδου, πέτρινους τοίχους Castagna και άλλα.

Πρόκειται για μια εντελώς λεπτότερη αλλαγή, επικεντρωμένη στο σεβασμό προς το ιστορικό κτίριο στο οποίο βρίσκεται, αλλά εξακολουθεί να ευθυγραμμίζεται με τα νέα σχέδια των καταστημάτων.

Στερεή και όμορφη, αλλά καμία από τις οθόνες της Avenue δεν αγγίζουν τον τοίχο πίσω.

Από την άποψη του σεβασμού, αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε ότι οι μονάδες απεικόνισης όπου τα προϊόντα προβάλλονται σε ό,τι αποκαλεί η Apple Avenue, κάθονται ακριβώς μπροστά από τον τοίχο. Δεν υπάρχει ούτε ένα που να τον ακουμπάει.

Υπάρχει ένα μέρος όπου έχει προστεθεί ένας νέος τοίχος, αλλά εδώ η Apple προμηθεύτηκε και τοποθέτησε τούβλα κατάλληλα με την περίοδο κατά την οποία χτίστηκε το αρχικό κτίριο, στη δεκαετία του 1870.

Αυτός ο τοίχος έχει εισαχθεί λόγω μιας εξαιρετικά σύγχρονης προσθήκης, ενός “βίντεο τοίχου’ υψηλής ανάλυσης. Αυτό εμφανίστηκε σε πολλά άλλα Apple Stores και αποτελεί μέρος της αποφασιστικότητας της Apple να είναι “μια κεντρική πλατεία”, σε μια περιοχή που ονομάζεται Forum.

Μπροστά από τον τοίχο υπάρχουν πολλά κιβώτια και μπάλες που χρησιμεύουν ως καθίσματα για μαθήματα, συναυλίες και άλλα γεγονότα. Είναι ένας μεγάλος χώρος που βρίσκεται μπροστά και στο κέντρο φαίνεται φιλόξενος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμβαίνει κάτι, γιατί τα φώτα του βίντεο προβολής είναι έντονα φωτεινά και η ενίσχυση των παρουσιαστών είναι έντονη. Η Apple χρησιμοποιεί αυτό το χώρο για καθημερινά εργαστήρια, “περιπάτους” με φωτογραφίες, εργαστήρια μουσικής και πολλά άλλα.

Η αναδιάταξη των στοιχείων του καταστήματος έχει δώσει στην ήδη τεράστια περιοχή μια πιο ευρύχωρη αίσθηση και έχει δει μια μετεγκατάσταση του Genius Bar σε μια πιο ήσυχη περιοχή. Τα προϊόντα κάθονται στα ράφια με έναν λιγότερο γεμάτο τρόπο από πριν και είναι εντελώς διαδραστικά. Ποιο είναι το πρώτο από τα μυστικά?

Η προθήκη iPhone εμφανίζει μυστικά συρτάρια πίσω της!

Μυστικό 1: Κρυφός αποθηκευτικός χώρος

 

Έτσι, μπορείτε να αγγίξετε και να αισθανθείτε τα iPhone στο ράφι και, τραβώντας το ένα προς το μέρος σας, αποκαλύπτετε ότι κάθε τοποθετημένη μονάδα είναι ένα συρτάρι που περιέχει την ίδια συσκευασία που μπορείτε να αγοράσετε. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Self-Checkout με την εφαρμογή Apple Store στο iPhone σας, σαρώνοντας το προϊόν για να το πληρώσετε. Φαίνεται παράνομο, αλλά είναι νόμιμο. Ιδανικό αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν υπάλληλο, αν και υπάρχουν πολλοί.

Έξυπνο σπίτι: μοιάζει με αναπαραγωγή βίντεο. Δεν είναι.

Μυστικό 2: Το βίντεο δεν είναι μόνο βίντεο

Στην έξυπνη οικιακή περιοχή, ένα στέρεο σύνολο με ράφια προβάλλει ένα επιβλητικό βίντεο από άνετα δωμάτια που παίζουν πίσω. Εκτός ότι δεν είναι ταινίες, είναι αξιοσημείωτα καλά υλοποιημένο διαδραστικό βίντεο. Αυτό μπορείτε να το δείτε όταν χρησιμοποιείτε το iPad στο ράφι. Όταν αλλάζετε μια λεπτομέρεια του φωτισμού ή προσαρμόζετε τις περσίδες, βλέπετε το δωμάτιο στην οθόνη να αλλάζει αναλόγως. Είναι ελαφρώς freaky να το βλέπεται να δουλεύει και να δουλεύει μάλιστα σε τεράστια ακρίβεια και λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων Philips Hue στους τυπικούς λαμπτήρες, ας πούμε.

Μυστικό 3: Τα τραπέζια είναι μαγικά

Λοιπόν, έτσι είναι. Τα τραπέζια είναι φυσικά τα όμορφα μινιμαλιστικά έπιπλα που βρίσκονται σε άλλα καταστήματα. Αλλά τι γίνεται αν ένα άτομο στο Apple Store χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίσει κάτι, ας πούμε;

Τραβήξτε την άκρη του τραπεζιού με ένα συγκεκριμένο τρόπο και ανοίγει ένα πλαίσιο για να εμφανίσει τις υποδοχές ρεύματος που είναι κρυμμένες κάτω από το σημείο. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να το χτυπήσετε ξανά και θα εξαφανιστεί σαν να μην ήταν ποτέ εκεί.

Όπως όλα τα Apple Stores, εκτός από κάποια σε εμπορικά κέντρα, είναι φιλικά προς τους σκύλο. Και, φυσικά, αυτός είναι ένας φιλικός σκύλος που λατρεύει την τεχνολογία.

Μυστικό 4: Μπορεί να φαίνεται χαλαρό, αλλά είναι επίσης ασφαλές

Εάν έχετε δει άτομα που πληκτρολογούν emails ή ελέγχουν ιστότοπους σε iPads ή MacBooks στο κατάστημα, ίσως να θέλετε να μάθετε ότι κάθε βράδυ όταν το κατάστημα κλείνει, ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού ανανεώνει τα μηχανήματα (με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Deep Freeze). Τέλος πάντων, όλα έχουν καθαριστεί μέχρι το πρωί. Είναι σαν ένα διαλογισμό διανοητικής σκέψης για τις συσκευές της Apple.

Τα προϊόντα demo της Apple κυριολεκτικά δεν λειτουργούν εκτός των περιχώρων του καταστήματος, οπότε, οι κλέφτες πρέπει να ενημερωθούν ότι θα χάσουν απλά το χρόνο τους αν προσπαθήσουν να κλέψουν κάτι.

Κοιτάξτε αυτόν τον πανέμορφο τούβλινο τοίχο. Κρύβει ψηφιακά μυστικά.

Μυστικό 5: Ο τοίχος έχει κρυμμένους αισθητήρες

Τέλος, στο κατάστημα του Covent Garden έχει μια όμορφη – έως και πανέμορφη! – αίθουσα συνεδριάσεων στην κορυφή των τριών ορόφων. Χρησιμοποιείται για συναντήσεις, παρουσιάσεις του προσωπικού ή, για παράδειγμα, για να προσφέρει ένα πιο ήσυχο μέρος όπου κάποιος με αναπηρία ή ευαισθησία μπορεί να δει τα προϊόντα.

Είναι κλειδωμένο πίσω από μια γυάλινη πόρτα, που περιβάλλεται από κομψό, πέτρινο μάρμαρο. Εκτός από το ότι κάπου μέσα στην πλινθοδομή είναι ένας αισθητήρας που αναγνωρίζει μια εξουσιοδοτημένη κάρτα του Apple Store και ξεκλειδώνει την πόρτα.

Δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία οπτική ένδειξη που αυτό μπορεί να είναι.

Φωτεινά εικονίδια σε ένα διακριτικό ξύλινο υπόβαθρο.

Ακόμα δεν είπαμε βέβαια για τις μυστικές καταπακτές και τους ραδιενεργούς επιταχυντές που κάνουν το wi-fi τόσο καλό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν τα έχουμε ανακαλύψει ακόμη ή, εντάξει, μπορεί και να μην υπάρχουν. Έτσι τουλάχιστον λέει η Apple!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.