27 Απρ 2024
READING

H Amazon είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής τους μέλλοντος με δαπάνες $22.6 δις σε Research & Development

3 MIN READ

H Amazon είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής τους μέλλοντος με δαπάνες $22.6 δις σε Research & Development

H Amazon είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής τους μέλλοντος με δαπάνες $22.6 δις σε Research & Development

Η Amazon επενδύει σε παγκόσμιο επίπεδο για την μελλοντική ανάπτυξη. Το 2017, η Amazon  ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής, δαπανώντας συνολικά 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη. Η εταιρεία αναζητά καινοτόμους τρόπους για να προσελκύσει πελάτες και βάζει τα χρήματά της σε αυτές τις προσπάθειες σε μεγάλο βαθμό.

Η PWC, η οποία κυκλοφόρησε τα στοιχεία, ανέφερε επίσης ότι η Alphabet δαπάνησε 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια, η Microsoft 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια και η Apple 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιστεύεται ότι αυτές οι εταιρείες θα συνεχίσουν τις δαπάνες τους στο μέλλον. Ταυτόχρονα, αναμένεται ότι περισσότερες προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης θα προέλθουν από την Κίνα τα επόμενα χρόνια. Η Κίνα αλλάζει γρήγορα. Πριν από δέκα χρόνια, μόνο 14 κινεζικές επιχειρήσεις βρίσκονταν στον κατάλογο των πρώτων 1000. Οι περισσότερες από αυτές ήταν πετρελαϊκές εταιρείες. Οι εταιρείες δαπάνησαν περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια την εποχή εκείνη. Σήμερα, μόνο η Alibaba θα δαπανήσει 3,6 δισ. δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη. Αυτό είναι 44% περισσότερο από ό, τι η εταιρεία ξόδεψε μόλις ένα χρόνο νωρίτερα. Η συλλογή δεδομένων από τις κινεζικές εταιρείες είναι εντυπωσιακή, αν και η προστασία των δεδομένων είναι πολύ αυστηρότερη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των πιο παραδοσιακών λιανικών παικτών, οι ηγέτες όπως η Walmart, η Target, η Nordstrom και η Macy θα δαπανούν επίσης ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους για την έρευνα και την ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να δοκιμάζονται και να εκτελούνται καινοτόμες ιδέες, καθώς οι πελάτες – νέοι και μεγαλύτεροι – αναμένουν να αλλάξουν τα καταστήματα και να συνεχίσουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να καταστήσουν τα ψώνια πιο συναρπαστικά.

Οι επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης είναι σημαντικές για κάθε επιχείρηση και είναι προφανές ότι περισσότερες εταιρείες δέχονται την ανάγκη να εντείνουν τη δέσμευσή τους στην καινοτομία. Ενώ το 2018 δεν έχει τελειώσει, διαπιστώνουμε ήδη ότι οι κινεζικές βιομηχανίες έχουν διαθέσει 34% στην Έρευνα & Ανάπτυξη, ενώ οι ΗΠΑ αύξησαν τις δαπάνες τους κατά 7,8% και η Ευρώπη αύξησε τις δαπάνες κατά 14%.Ορισμένες από τις αυξήσεις του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού επηρεάζονται από τη μαζική έρευνα και ανάπτυξη αυτοκινήτων.

Η Amazon σίγουρα θα επωφεληθεί από τις δαπάνες της λόγω της παγκόσμιας επιρροής της. Αλλά, ακούγονται πολλές καταγγελίες για την Amazon. Τα φυσικά καταστήματα δεν έχουν μεγάλο στοκ, δεν είναι ελκυστικά, δεν φέρουν τα σωστά πράγματα. Το πρόσφατα ανοιγμένο κατάστημα Amazon Go στη γειτονιά Soho της Νέας Υόρκης ήταν μια πραγματική απογοήτευση. Το κατάστημα μετέφερε πολλούς από τα bestseller του Amazon και προσφέρει στους πελάτες της Prime μια έκπτωση στην αναγραφόμενη τιμή. Είναι σίγουρα λογικό να ευνοούν τους πελάτες της Prime. Αλλά, το κατάστημα ήταν συγκεχυμένο και έχει άχρηστο εμπόρευμα. Μια τεχνολογική εταιρεία πρέπει να μάθει να είναι και έμπορος. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα καθώς προγραμματίζει την R&D της. Άλλωστε, μια θετική εμπειρία απαιτεί το κατάστημα να επικεντρωθεί και όχι μόνο να προβάλει εμπορεύματα που μπορεί να πουλήσει σε ελκυστική τιμή.

Ταυτόχρονα, άλλοι δεν έχουν τελειοποιήσει ακόμη την επενδυτική στρατηγική R&D. Ο καθένας αναρωτιέται εάν η επένδυση της Walmart για $ 16 δισεκατομμύρια στο Flipkart της Ινδίας μπορεί να μην ήταν μια δαπάνη που είναι υπερβολικά υψηλή για την αναμενόμενη απόδοση. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, εξακολουθεί να φαίνεται ότι η μεθοδική προσέγγιση του Amazon για επενδύσεις σε νέες ιδέες θα καταλήξει να είναι πιο ενδιαφέρουσα και θα είναι πολύ δύσκολη για τη λιανική βιομηχανία. Ας μείνουμε αισιόδοξοι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.