Οι 15 πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων του 2018

Η εταιρεία ερευνών Consumer Reports δημοσίευσε την ετήσια λίστα κατάταξης αυτοκινήτων με αξιοπιστία. Η εταιρεία δημιούργησε τη λίστα αναλύοντας τις απαντήσεις της έρευνας σε περισσότερα από 500.000 οχήματα, ενώ στη φετινή λίστα συμπεριλαμβάνονταν 29 μάρκες.

Η Lexus και η Toyota διακρίθηκαν στη λίστα για έκτη συνεχή χρονιά.Η Lexus πήρε την πρώτη θέση με μέσο όρο αξιοπιστίας 78 % και η Toyota κατέλαβε τη δεύτερη θέση με βαθμολογία αξιοπιστίας 76%.
Η Consumer Reports ανέφερε τους καλοφτιαγμένους εσωτερικούς χώρους της Lexus, τους ομαλούς κινητήρες και τα υβριδικά αποδοτικά καύσιμα ως ένα από τα δυνατά σημεία της μάρκας. Η δημοσίευση ανέφερε ότι οι κινητήριοι μοχλοί της Toyota, η οικονομία καυσίμου, η ποιότητα οδήγησης, η έλλειψη θορύβου καμπίνας και οι έξυπνοι έλεγχοι ήταν μεταξύ των ισχυρών ατού της μάρκας.

Το Lexus είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς τα τεχνολογικά προηγμένα πολυτελή οχήματα μπορούν επίσης να είναι πολύ αξιόπιστα, αναφέρει η έρευνα και η Toyota κατασκευάζει συμπαγή, αποδοτικά και αξιόπιστα οχήματα.Η Mazda παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι σε φέτος, ανεβαίνοντας εννέα θέσεις ως την τρίτη θέση.

Οι αμερικανικές μάρκες αντιπροσώπευαν εννέα από τις 10 λιγότερο αξιόπιστες μάρκες και καμμία από τις κορυφαίες 15. Η αμερικανική μάρκα με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν η Ford, με αριθμό 18.

Οι ασιατικές μάρκες έλαβαν τις πέντε πρώτες θέσεις και 11 από τα 15 κορυφαίες.

Αυτές είναι οι 15 πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων και οι μέσες βαθμολογίες αξιοπιστίας τους:

15. Honda Fit

14. Nissan Maxima

13. Acura ILX

12. Genesis G80

11. Porche 911

10. Hyandai SantaFe XL

9. Mini Countryman

8. BMW I3

7. Audi 60

6. Infinity Q60

5. KIA Sedona

4. Subaru Crosstek

3. Mazda MX5 Miata

2. Toyota Prius C

  1. Lexus GX