26 Απρ 2024
READING

Η Amazon ανοίγει pop-up κατάστημα μόδας στο κεντρικό Λονδίνο

3 MIN READ

Η Amazon ανοίγει pop-up κατάστημα μόδας στο κεντρικό Λονδίνο

Η Amazon ανοίγει pop-up κατάστημα μόδας στο κεντρικό Λονδίνο

Το κατάστημα της Baker Street θα πωλεί προϊόντα από την private label σειρά ρούχων και άλλα εμπορικά σήματα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας δοκιμής.

Η Amazon έχει ανοίξει το πρώτο βρετανικό κατάστημα μόδας, με τη μορφή pop-up στο Λονδίνο, όπου ο λιανοπωλητής αναζητά τις απόψεις των αγοραστών σχετικά με τις σειρές ρούχων, τις τιμές και την εμπειρία των καταστημάτων του.

Το pop-up του Baker Street είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη. Θα είναι ανοιχτό για μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις όπως η προσαρμογή του denim από την Pepe Jeans, τις συζητήσεις ομορφιάς με τη Jessica Diner της Vogue, τις συνεδρίες γιόγκα από την ιδρύτρια Ella Mills του Delicious Ella και ζωντανή μουσική από τους τραγουδιστές Tom Grennan και Nao.

“Αυτή είναι μια μεγάλη εμπειρία μάθησης για να καταλάβουμε πώς μεταφράζεται η μόδα της Amazon στο φυσικό λιανικό εμπόριο”, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής επιχείρησης μόδας της Amazon.

Είπε ότι η Amazon δεν σχολίασε τα μελλοντικά της σχέδια, αλλά πρόσθεσε: “Ποτέ μην λέτε ποτέ σε φυσικά καταστήματα μόδας. Ψάχνουμε πάντα για το τι είναι το next-big-thing για τον πελάτη, ώστε να του προσφέρουμε αυτό που επιθυμεί. Θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. ”

Τα προϊόντα της μόδας που πωλούνται στο pop-up θα αλλάζουν κάθε δύο μέρες, αλλά περιλαμβάνουν ένα μείγμα ετικετών της Amazon, όπως το Truth & Fable, το Find και το Meraki, καθώς και μάρκες από τον Calvin Klein έως το New Look.

Οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν αγαθά στο κατάστημα και να τα παραλάβουν με τον παραδοσιακό τρόπο ή να σαρώσουν κωδικούς σε ετικέτες προϊόντων με την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου της Amazon ή να χρησιμοποιήσουν τα tablets στο κατάστημα για παραγγελία με παράδοση στο σπίτι.


Η εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία θα διανέμει ερωτηματολόγια στους αγοραστές στο κατάστημα για να μάθουν την άποψή τους γι’αυτό.

Το εγχείρημα έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά το άνοιγμα ενός guerrilla store στο Λονδίνο για την εκδήλωση πώλησης της black Friday, όπου παρουσιάστηκαν μπεστ σέλερ σε στημένα σκηνικά δωματίων και προσέφεραν μαθήματα από τους παράγοντες των social media, Lottie Tomlinson και Gizzi Erskine.

Ενώ τα παραδοσιακά καταστήματα υποφέρουν, οι online ειδικοί της μόδας, συμπεριλαμβανομένου του Boohoo και της αδελφής του NastyGal, Missguided και Hush, χρησιμοποίησαν pop-ups για να κερδίσουν ευρύτερη αναγνώριση.

Η Amazon διαθέτει μια σειρά μόνιμων καταστημάτων τροφίμων μετά την αγορά του ειδικού παντοπωλείου Whole Foods Market, το οποίο έχει χιλιάδες καταστήματα στις ΗΠΑ και επτά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις ΗΠΑ, η Amazon πειραματίζεται επίσης με τα μεγάλα καταστήματα βιβλιοπωλείων και τα αυτοματοποιημένα καταστήματα τροφίμων Amazon Go, τα οποία αναμένεται να δοκιμαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον.

Ο λιανοπωλητής χαρακτήρισε τη μόδα ως βασική περιοχή ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τα super markets και τις συσκευές όπως το Amazon Echo.

Η εκπρόσωπος δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι στη μόδα, οι πελάτες αγαπούν να αγγίζουν και να αισθάνονται το προϊόν. Είμαστε σίγουρα ένα εμπορικό σήμα ηλεκτρονικού εμπορίου και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι από ό, τι κάνουμε, αλλά δοκιμάζουμε και νέα πράγματα. Τα pop-ups που κάναμε πριν ήταν πραγματικά επιτυχημένα και ήμασταν έτοιμοι να το δοκιμάσουμε για μόδα. Είναι πραγματικά ένα τεστ. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.