20 Απρ 2024
READING

Tα Starbucks ετοιμάζονται για μαζική ανάπτυξη στην Κίνα | 600 καταστήματα τον χρόνο

2 MIN READ

Tα Starbucks ετοιμάζονται για μαζική ανάπτυξη στην Κίνα | 600 καταστήματα τον χρόνο

Tα Starbucks ετοιμάζονται για μαζική ανάπτυξη στην Κίνα | 600 καταστήματα τον χρόνο

Για να πάρετε μια αίσθηση του μέλλοντος του Starbucks, κοιτάξτε στην Κίνα.Ο κολοσσός του καφέ κατασκευάζει ένα νέο κατάστημα στην αγορά κάθε 15 ώρες και βλέπει την επιτάχυνση της ανάπτυξης ως μία από τις “τρεις στρατηγικές του προτεραιότητες”, δήλωσε ο CEO της Starbucks και ο πρόεδρος Kevin Johnson στο Fortune Global Forum στο Τορόντο την Τρίτη.

Περισσότερο από το 60% των πωλήσεων της Starbucks στην Κίνα πληρώνεται ψηφιακά μέσω της κινητής εφαρμογής της εταιρίας και των συνεργασιών της με την Alibaba και την Tencent. Σε σύγκριση με το 40% στις Η.Π.Α., η Starbucks εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα πληρωμών κινητής τηλεφωνίας στην αγορά αυτή. Ο Johnson χαρακτήρισε την κινητή-ψηφιακή σχέση ως ένα από τα “μετασχηματιστικά στοιχεία του σύγχρονου λιανικού εμπορίου”.

Παρά την αύξηση των κινητών και ψηφιακών πληρωμών, ο Johnson είπε ότι η εταιρεία δεν είχε σχέδια να δημιουργήσει το δικό της σύστημα πληρωμών, επειδή θέλει να παραμείνει επικεντρωμένη στις βασικές δραστηριότητές της. “Η είσοδος στις πληρωμές δεν είναι κάτι που έχει υψηλή θέση στη λίστα προτεραιότητων”, δήλωσε ο Johnson.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συνεργασία με την Alibaba που ονομάζεται “New Retail”, στην οποία η εταιρεία θα λάβει τεχνολογία όπως τεχνητή νοημοσύνη και θα την ενσωματώσει στην εμπειρία των φυσικών της καταστημάτων.

Η Starbucks ξεκίνησε στην Κίνα πριν από 20 χρόνια με έναν εταίρο κοινοπραξίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας και στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει δικά της καταστήματα στη δυτική Κίνα.

Πέρυσι, η εταιρεία αγόρασε το 100% της κοινοπραξίας για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενοποιώντας τις δραστηριότητές της σε περίπου 3.500 καταστήματα στην ηπειρωτική Κίνα ως company-operated enterprise που”χτίστηκε στην Κίνα για την Κίνα”, δήλωσε ο Johnson.

Η εταιρεία συνεχίζει να κατασκευάζει την επιχείρηση με έναν στυλ “πιστεύουμε στον σεβασμό του κινεζικού πολιτισμού” και συμβαδίζει με τον κινέζο καταναλωτή καθώς εισάγει μια “κυρίαρχη παράδοση τσαγιού σε ροφήματα υψηλής ποιότητας εσπρέσο”, εξηγεί ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι μέχρι στιγμής ο “εμπορικός πόλεμος” δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις στην Κίνα, αλλά αναγνώρισε ότι «η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η οικονομική κατάσταση μπορεί να έχουν υποχωρήσει λίγο». Αλλά με σχέδια για την κατασκευή 600 νέων καταστημάτων στην Κίνα κάθε έτος για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Johnson είπε “παίζουμε σκληρό παιχνίδι.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.