26 Απρ 2024
READING

Η Dunkin προκαλεί τα Starbucks εκεί που “πονάει”, στον espresso

2 MIN READ

Η Dunkin προκαλεί τα Starbucks εκεί που “πονάει”, στον espresso

Η Dunkin προκαλεί τα Starbucks εκεί που “πονάει”, στον espresso

Η αλυσίδα καφέ γνωστή στο παρελθόν ως Dunkin ‘Donuts βελτιώνει τις προσφορές της σε εσπρέσο και μειώνει κάποιες τιμές σε μια πρόκληση για την αλυσίδα καφέ Starbucks .Ενώ η Dunkin έχει προσφέρει ροφήματα με βάση τον εσπρέσο εδώ και χρόνια και έχει “κυνηγήσει” την Starbucks με πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου το 2016, φέτος έχει επιταχύνει τις νέες της προσφορές, από πατάτες τηγανητές χωρίς γλουτένη έως και μπύρα. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μια ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή, αφαιρώντας το “Donuts” από το όνομά της. Έχει ακολουθήσει και άλλες τάσεις, όπως το σερβίρισμα κρύου καφέ και την πώληση επώνυμου καφέ μέσω παντοπωλείων.

Η Dunkin ανακοίνωσε πωλήσεις 860 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, ενώ η Starbucks ανέφερε 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ και οι δύο είναι διεθνείς αλυσίδες, η Dunkin λειτουργεί με ένα μοντέλο κυρίως franchise, οπότε έχει διαφορετική δομή κόστους. Τα στελέχη της Dunkin ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ευρώπη για να δοκιμάσουν νέες μηχανές εσπρέσο και ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάστασή τους μαζί με άλλες τεχνολογίες και απροσδιόριστες επενδύσεις από τους ιδιοκτήτες των franchise καταστημάτων της.

Τα εμπορικά σήματα στοχεύουν σε κοινές αλλά ελαφρώς διαφορετικές αγορές: η Starbucks προσφέρει μια κάπως πιο πλούσια εμπειρία, ενώ η Dunkin στοχεύει να προσφέρει έναν πιο οικονομικό καφέ: το νέο hot Latte της Dunkin θα κοστίζει 3,59 δολάρια, ενώ το ίδιο ρόφημα στα Starbucks κοστίζει 4,19 δολάρια . Η Dunkin’ θα σερβίρει τα νέα ροφήματα εσπρέσο σε πορτοκαλί ποτήρια για να τα ξεχωρίσει από τα παλαιότερα.

Αυτό είναι ίσως καλό, διότι στις τυφλές δοκιμές, ακόμη και οι τακτικοί coffee junkies δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις κύριες εμπορικές προσφορές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.