20 Απρ 2024
READING

Η Apple επιλέγει την Ταϊλάνδη για το δεύτερο κατάστημα λιανικής της στη Νοτιοανατολική Ασία

3 MIN READ

Η Apple επιλέγει την Ταϊλάνδη για το δεύτερο κατάστημα λιανικής της στη Νοτιοανατολική Ασία

Η Apple επιλέγει την Ταϊλάνδη για το δεύτερο κατάστημα λιανικής της στη Νοτιοανατολική Ασία

Η Apple συνεχίζει να αυξάνει τις προσπάθειές της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, αφού επέλεξε την Ταϊλάνδη ως τη χώρα για το δεύτερο κατάστημα της Apple στην περιοχή.

Μια θέση στην ιστοσελίδα της Apple αποκαλύπτει ότι θα λειτουργήσει ένα κατάστημα λιανικής στο  Iconsiam που πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ όταν ανοίξει . Το Apple Store πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στις 10 Νοεμβρίου. Ένας αντιπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε ότι οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα είναι πράγματι ακριβείς.

Το νέο κατάστημα ακολουθεί το άνοιγμα ενός καταστήματος της Apple στη Σιγκαπούρη πέρυσι, το οποίο σηματοδότησε το πρώτο επίσημο άνοιγμα φυσικού καταστήματος της αμερικανικής βιομηχανίας στη Νοτιοανατολική Ασία, μια περιοχή 650 εκατομμυρίων καταναλωτών που έχει περισσότερους χρήστες του διαδικτύου από ό,τι ο πληθυσμός των ΗΠΑ.

Η Apple δεν ανακοινώνει τα στοιχεία πωλήσεων για τη Νοτιοανατολική Ασία. Η περιοχή αποτελεί μέρος της κατηγορίας “rest of Asia Pacific” η οποία αποκλείει την Ιαπωνία και την Κίνα και αντιπροσωπεύει περίπου το 6% των παγκόσμιων εσόδων της Apple.

Αυτή είναι μια μικρή “λίμνη” απέναντι στον μεγάλο ωκεανό για την Apple, αλλά η Νοτιοανατολική Ασία είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου όπου οι πωλήσεις smartphone συνεχίζουν να αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό. Με τις συσκευές της να αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μερίδιο στις αγορές της περιοχής, κυρίως λόγω της τιμολόγησης και της έλλειψης επιδοτήσεων, έχει νόημα ότι η Apple ενισχύει το επίκεντρο της λιανικής πώλησης.

Το εμπορικό κέντρο Iconsiam, το οποίο θα φιλοξενήσει το πρώτο κατάστημα Apple της Μπανγκόκ, βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, αλλά έχει προγραμματιστεί να ανοίξει σύντομα.

Η επίσημη παρουσία της Apple στην Ασία είχε περιοριστεί στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία μέχρι πρότινος που άνοιξε καταστήματα στην Κορέα, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.  Η Apple εξετάζει την ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα και το Βιετνάμ ως τις επόμενες αγορές για άνοιγμα των καταστημάτων της στη Νοτιοανατολική Ασία. Προοριζόταν να ανοίξει το ταϊλανδικό κατάστημα μόλις το προηγούμενο έτος, αλλά προσπάθησε να βρει μια τοποθεσία που θεωρούσε ότι είναι κατάλληλη για το κατάστημά χωρίς να τα έχει καταφέρει ακόμη.

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας εξυπηρετούνται από καταστήματα Apple που έχουν «άδεια» από τρίτους, ανεπίσημους εμπόρους λιανικής πώλησης, την ηλεκτρονική υπηρεσία Lazada της Alibaba και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Εκτός από την περιοχή αυτή, η εταιρεία έχει προσπαθήσει από καιρό να φέρει τα “iconic” καταστήματά της στην Ινδία, αλλά οι κανονισμοί για τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων έχουν παρεμποδίσει την πρόοδό της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.