20 Απρ 2024
READING

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα κεντρικά κτίρια του Amazon

4 MIN READ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα κεντρικά κτίρια του Amazon

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα κεντρικά κτίρια του Amazon

Θα θέλατε να δουλεύετε σε ένα δεντρόσπιτο;

Μια όμορφη ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή μέρα, έχετε κοιτάξει ποτέ έξω από το παράθυρο, κοιτώντας έξω στο κρύο του βιομηχανικού design και στα φώτα φθορισμού και να σκεφτείτε: «Θα έπρεπε να είμασταν έξω στη φύση;» Για τους υπαλλήλους του Amazon, αυτό είναι μέρος της ζωής στο νέο campus της εταιρείας.

Εκτός από τρεις τεράστιους πύργους γραφείων – ένας από τους οποίους έχει ήδη ολοκληρωθεί – υπάρχουν και τρεις σφαίρες πρασίνου με φυτά και καταρράκτες, όταν οι εργαζόμενοι του Amazon θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα γραφεία τους. Επισήμως ανοιχτά από τον Ιανουάριο του 2018, μπορείτε να πάρετε μια ματιά σε αυτά τώρα χάρη σε έναν επίσημο λογαριασμό Instagram. Ή μπορείτε να ρίξετε μια ματιά προσωπικά εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στην πόλη τις δύο μέρες κάθε μήνα που είναι ανοιχτές στο κοινό.

Η Amazon δεν ενδιαφέρεται για απλά κτίρια γραφείων

Η νέα έδρα αποτελείται από έναν ουρανοξύστη με ύψος 200 μέτρα και τρεις “σφαίρες” που είναι 100 μέτρα υψηλές.

Διαθέτει το δικό της βοτανικό κήπο

Οι “Σφαίρες” φιλοξενούν 400 είδη σε σύνολο 40.000 φυτών από περισσότερες από 30 χώρες – συμπεριλαμβανομένου ενός λουλουδιού ύψους 2 μέτρων. Εκτός από τους υπαλλήλους που μπορούν να επωφεληθούν από την εργασία δίπλα σε ένα ποτάμι και έναν καταρράκτη, μπορούν να συναντηθούν σε αίθουσες συσκέψεων σε στυλ treehouse. Ο χώρος είναι επίσης ανοιχτός για το κοινό, μέσω ξενάγησης και ραντεβού.

Η ανακύκλωση δεν είναι μια απλή ρουτίνα για τους υπαλλήλους

Δεν είναι μόνο τα φυτά που κάνουν το campus περιβαλλοντικά υγιές. Οι “σφαίρες” θα χρησιμοποιούν “ανακυκλωμένη ενέργεια” από τα γειτονικά κτίριά τους για να παράγουν θερμότητα και επίσης θα ανακυκλώνουν ενέργεια μέσω των αγωγών τους.

Η Amazon κάνει την παρουσία της αισθητή στο Σιάτλ

Μεταξύ των τριών σφαιρών και τριών πύργων γραφείων, η εταιρεία θα κατέχει συνολικά 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρου γραφείων στο Σιάτλ όταν ολοκληρωθεί τελικά το νέο campus. Συνολικά, η εταιρεία κατέβαλε περισσότερα από 259 εκατομμύρια δολάρια για τη γη που θα φιλοξενήσει το νέο campus.

Αυτό θα πει μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων

Το campus θα έχει ένα κέντρο συνάντησης που μπορεί να χωρέσει 2.000 άτομα. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Jeff Bezos, προτιμά να κρατά τις ομάδες μικρές και ευκίνητες, μόνο αρκετά μεγάλες ώστε να χρειαστούν δύο πίτσες για να τις ταΐσει ενώ αναπτύσσουν μεγάλες ιδέες για την εταιρεία. Πόσες πίτσες θα χρειαστούν για να ταΐσουν  αυτό το πλήθος;

Η Amazon διπλασιάζει το χώρο του φυσικού της καταστήματος

Τα σχέδια για τη νέα έδρα δείχνουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συμπεριλάβει περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού χώρου στο ισόγειο της. Δεν είναι κακό για μια εταιρεία που ξεκίνησε την ζωή καθαρά online.

Ένας καλός λόγος να πάρεις το σκύλο σου στο γραφείο

Σύμφωνα με τα σχέδια για το νέο campus, υπάρχει αθλητικό πεδίο, υπαίθρια στέγαστρα, ποδήλατα, σιντριβάνια, φωτιστικές οθόνες και εγκαταστάσεις τέχνης για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Για εκείνους τους εργαζόμενους στο Amazon με ζωηρούς σκύλους – και υπάρχουν πολλοί από αυτούς, με 4.000 εγγεγραμμένους σκύλους και κατά μέσο όρο 500 που έρχονται τακτικά στο γραφείο – υπάρχουν δύο πάρκα σκύλων: 300 τετραγωνικά μέτρα κοντά στις “σφαίρες “που είναι ανοιχτό στο κοινό, και ένα στην οροφή του Doppler, τον πρώτο ολοκληρωμένο πύργο γραφείων.

Τα Foodies συρρέουν στη νέα γειτονιά του Amazon

Στους κάτω ορόφους του Doppler, υπάρχει ένα αυτοεξυπηρετούμενο παντοπωλείο που ονομάζεται Market Place. Άλλες επιλογές σε διάφορους ορόφους περιλαμβάνουν ψησταριές για αυτοσχέδια μπάρμπεκιου, σάντουιτς και ασιατική κουζίνα. Όμως, οι μοναδικές επιλογές για φαγητό εκτείνονται και πέρα από το κεντρικό κτίριο, με τα περίφημα εστιατόρια να ανοίγουν στη νέα γειτονιά, προσφέροντας επιλογές από κόκκινα Hawaiin tacos, τρόφιμα από τη Μέση Ανατολή και παραδοσιακό φαγητό.

Σχεδιάστηκε με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου

Είναι λογικό ότι το Amazon, με πανταχού παρόντες τους αλγόριθμους σύστασης, θα έχει τη νέα του πανεπιστημιούπολη σχεδιασμένη μέσω αλγορίθμου. Σύμφωνα με την εταιρεία αρχιτεκτονικής NBBJ, ο υπολογισμός του σχεδιασμού βοήθησε να δημιουργηθούν οι “σφαίρες”, με τη διαμόρφωση ενός πεντάγωνου στην επιφάνεια του. Οι αλγόριθμοι επέτρεψαν στην ομάδα να δημιουργήσει γρήγορα μια δομή από χάλυβα και γυαλί που θα μπορούσε να κατασκευαστεί αποτελεσματικά και οικονομικά αποδοτικά.

Θα υπάρχουν και παιχνίδια

Στο Doppler θα υπάρχει χώρος κατασκευής εξοπλισμένος με εκτυπωτές 3D, αίθουσα παιχνιδιών με τραπέζια πινγκ πονγκ και αίθουσα video games.

Το κτίριο συνδέεται με την κοινότητα

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η Amazon δήλωσε ότι ένας από τους μόνιμους γείτονές της θα είναι ένα καταφύγιο άστεγων που ονομάζεται Mary’s Place. Το 2016, η Amazon συνεργάστηκε με το μη κερδοσκοπικό κέντρο του Σιάτλ, όταν φιλοξένησε 200 άτομα σε ένα από τα κενά κτίρια της σημερινής έδρας της. Ο μισός από τους νέους πύργους γραφείων θα είναι το νέο σπίτι του καταφυγίου. Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του το 2020. Θα είναι 15.000 τετραγωνικά μέτρα και θα φιλοξενήσει 220 άτομα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.