26 Απρ 2024
READING

Tο νέο LEGO για “μεγάλα παιδιά”

4 MIN READ

Tο νέο LEGO για “μεγάλα παιδιά”

Tο νέο LEGO για “μεγάλα παιδιά”

Το LEGO Forma είναι μια πειραματική νέα γραμμή από την εταιρεία παιχνιδιών που απευθύνεται σε “μεγάλα παιδιά”.

Η LEGO προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι περισσότερους ενήλικες. Ξεκινώντας σήμερα μέσω της πλατφόρμας crowdfunding της Indiegogo Enterprise, οι τελευταίες δημιουργίες της εταιρείας απευθύνονται ειδικά σε ενήλικες. Το καλό που σας θέλω να σας αρέσει το ψάρι!

Η νέα σειρά, που ονομάζεται LEGO Forma, είναι μια αλλαγή από την τυπική γραμμή της εταιρείας. Σας επιτρέπει να φτιάξετε ένα μοντέλο ψαριών ή καρχαριών χρησιμοποιώντας κομμάτια LEGO, τα οποία μπορούν να αναπαράγουν τις κινήσεις της κολύμβησης χάρη σε έναν ενσωματωμένο μηχανισμό στροφάλου. Ενεργοποιήστε τον μηχανισμό κολύμβησης του ψαριού LEGO που μόλις χτίσατε και παρακολουθήστε την απαλή κίνησή του.

Τέσσερα από τα πρωτότυπα LEGO στα οποία εργάζεται η εταιρεία επιλέχθηκαν για την Indiegogo. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι σε θέση να δοκιμάσει την ανταπόκριση στο σετ, να δημιουργήσει δεδομένα, να λάβει ζωντανά σχόλια από τους πελάτες και να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ή όχι με την πλήρη έκδοση ενός τελικού προϊόντος. Πρόκειται για μια αναπτυξιακή διαδικασία που ξεχωρίζει ως η πρώτη στην ιστορία του LEGO, όπου τα καινούργια παιχνίδια είναι παραδοσιακά σχεδιασμένα υπό απόλυτη μυστικότητα.

“Δεν πρόκειται να πούμε στον καταναλωτή τι πρέπει να σκεφτεί, αλλά θέλουμε να ακούσουμε και να κατανοήσουμε τα γούστα τους”, λέει ο Tom Donaldson, αντιπρόεδρος του Creative Play Lab της LEGO. Ξεχάστε το παραδοσιακό λιανικό εμπόριο – αυτό είναι μόνο για να δώσετε στους πελάτες περισσότερο λόγο σε αυτό που κάνει η εταιρεία.

Για τη LEGO, η προσέλκυση νέου κοινού είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η εταιρεία παρουσίασε μείωση κατά 8% στις πωλήσεις το 2017, αν και αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό μετά από ένα έτος ανάπτυξης.

Μια παρτίδα 20.000 σετ “χτυπά” τα online ράφια της Indiegogo και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από τέσσερα διαφορετικά πρωτότυπα ψαριών ή καρχαριών. Όλα τα σετ χρησιμοποιούν τον ίδιο σκελετό ψαριών – το κύριο σώμα και τον κινούμενο μηχανισμό της κατασκευής που κατασκευάζονται από τον παίκτη. Ο σκελετός μπορεί στη συνέχεια να διακοσμηθεί με τρεις διαφορετικούς τύπους δέρματος ψαριού ή δέρμα καρχαρία. Τα σχόλια των πελατών θα υπαγορεύσουν τα επόμενα βήματα που θα ληφθούν υπόψη από τη LEGO – συγκεκριμένα, ποιος τύπος δέρματος θα κυκλοφορήσει τελικά σε ευρύτερη κλίμακα.

Τα σχέδια βασίστηκαν σε προηγούμενες στατιστικές από ομάδες ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Από ένα κομμάτι του τεστ αυτού προέκυψε μια προτίμηση για φυσικά και οργανικά θέματα και νέα χρώματα. Εξ ου και το ψάρι.

Και ενώ αναγνωρίζει την κοινότητα των ενηλίκων που αγαπούν τα περίπλοκα σύνολα 4.000  τούβλων, μέχρι τώρα η LEGO έχει επικεντρώσει την προσοχή της στα παιδιά. “Αυτή είναι μια προσπάθεια να τονωθούν οι ομάδες ανθρώπων εκεί έξω που μπορεί να ενδιαφέρονται για τις κατασκευές και να δούμε τι θα προκύψει από τη διαδικασία”, λέει ο Donaldson.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Play Well για τη LEGO, περίπου 90% από περισσότερους από 9.000 ερωτηθέντες γονείς ανά τον κόσμο δήλωσαν ότι απολαμβάνουν το παιχνίδι με το παιδί τους. Έτσι, το έργο LEGO Forma είναι μια προσπάθεια να τους κάνουμε να κάνουν ακριβώς αυτό, αλλά μόνοι τους.

“Υπάρχει μια κίνηση πίσω σε ό, τι μπορεί να είναι πιο φυσικό και χειροποίητο”, λέει ο Donaldson. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση θέλει να ξεχάσετε το τηλέφωνό σας για λίγο, να κάνετε ένα διάλειμμα από την οθόνη και να καθίσετε στο πάτωμα με κιβώτια γεμάτα τουβλάκια.

Πέρυσι οι ενήλικες δαπάνησαν 383 εκατομμύρια λίρες για την αγορά παιχνιδιών για τον εαυτό τους, αύξηση 63% από πέντε χρόνια πριν. Η αποκαλούμενη αγορά παιχνιδιών “μεγάλων παιδιών” αναπτύσσεται ιδιαίτερα γρήγορα μεταξύ των millenials, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ των δαπανών, αγοράζοντας κυρίως παιχνίδια, παζλ και σετ κατασκευών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ψηφιακές και φυσικές εμπειρίες έχουν αποκοπεί εντελώς. Πάρτε το επιτυχημένο παιχνίδι Pie Face, το οποίο έγινε viral το 2015 όταν ένα βίντεο ενός παππού που παίζει με τον εγγονό του προβλήθηκε από 88 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο κατασκευαστής παιχνιδιών Hasbro αγόρασε τα δικαιώματα του παιχνιδιού και, ένα χρόνο αργότερα, έγινε το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας ακόμα και τη Monopoly.

Η LEGO ελπίζει ότι μπορεί να έχει παρόμοια επιτυχία στο να κάνει περισσότερους ανθρώπους να μειώσουν την ψηφιακή τους δραστηριότητα με την ενασχόληση με τα παιχνίδια της. Ο Donaldson αναμένει από τους καταναλωτές να φωτογραφίσουν τις δημιουργίες τους και να τους δημοσιεύσουν στο Instagram, στο Twitter και στο Facebook. “Τα όρια μεταξύ φυσικού και ψηφιακού παιχνιδιού είναι θολά, και αυτό είναι το μέλλον του παιχνιδιού”, λέει. Νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, η LEGO κυκλοφόρησε το σετ Duplo Steam για παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών – το οποίο εμπλέκει την πραγματική κατασκευή με τουβλάκια με χειριστήρια smartphone.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.