25 Απρ 2024
READING

Η REI κλείνει τα καταστήματά της κάθε Black Friday και επενδύει $ 1 εκατομμύριο για έρευνα

2 MIN READ

Η REI κλείνει τα καταστήματά της κάθε Black Friday και επενδύει $ 1 εκατομμύριο για έρευνα

Η REI κλείνει τα καταστήματά της κάθε Black Friday και επενδύει $ 1 εκατομμύριο για έρευνα

Η REI που κλείνει τις πόρτες της στo Black Friday έχει γίνει μια αναμενόμενη, αν όχι πεμπτουσία, εκδήλωση για την εταιρεία. Ενώ πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης έχουν κάνει την κίνηση προς το κλείσιμο της ημέρας των Eυχαριστιών, η “Mαύρη Παρασκευή” παραμένει μια εξαιρετικά δημοφιλής ημέρα αγορών και μία που λίγοι retailers είναι πρόθυμοι να αγνοήσουν εξ ολοκλήρου.

Παρ ‘όλα αυτά, η REI κλείνει κάθε χρόνο από το 2015 και δεν φαίνεται να υποφέρει από την έλλειψη πωλήσεων. Πέρυσι, η εταιρεία ξεκίνησε μια μηχανή κοινωνικής αναζήτησης με την καμπάνια #OptOutside, ενθαρρύνοντας τους πελάτες να δημοσιεύουν φωτογραφίες από αυτούς και τις οικογένειές τους που απολαμβάνουν πεζοπορία ή πως περνούν χρόνο έξω κατά τη διάρκεια της ρεκόρ ημέρας πωλήσεων. Οι προσπάθειες της μάρκας να αλληλεπιδράσει τόσο με τους αγοραστές της όσο και με τους άλλους λάτρεις της υπαίθρου, φάνηκε να “αποπληρώνουν”, με αποτέλεσμα ο retailer να αυξάνει κατά 14% την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και κατά 3,6 φορές την κυκλοφορία στα καταστήματα.

Μέρος του λόγου για τον οποίο η στρατηγική της REI ήταν τόσο επιτυχής με την πάροδο των ετών είναι ότι παραμένει πιστή στο εμπορικό σήμα, το οποίο εκτός από την επιβολή των προτύπων βιωσιμότητας για τους προμηθευτές της και υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης προσφέρει ακόμα και πεζοπορία και εκδρομές για τους πελάτες . Δεν υπάρχει κανένας σημαντικός λόγος να κλείσει ένα κατάστημα κατά τη Black Friday και υπάρχουν και άλλοι πολλοί για να παραμείνει ανοιχτό – όπως το Macy’s, το οποίο σχεδιάζει να ανοίξει ακόμη νωρίτερα τη Μαύρη Παρασκευή από 5 το πρωί την  ημέρα των Ευχαριστιών).

Φέτος, όμως, η REI έχει μετατοπίσει ελαφρά την εστιασή της. Στο παρελθόν, ο ενθάρρυνε τους παραδοσιακούς αγοραστές της “Μαύρης Παρασκευής” να βγουν έξω για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους, αλλά φέτος τονίζει την υγεία περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, ειδικά με την υπόσχεση της δωρεάς ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην έρευνα.

“Τα καλύτερα δεδομένα που έχουμε λένε ότι, σε ένα δεδομένο έτος, 150 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν ξοδεύουν χρόνο έξω, και αυτοί είναι η μισή χώρα. Μέρα με τη μέρα κοιτάζουμε προς τα κάτω στα τηλέφωνά μας, αντί να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας “, δήλωσε ο CEO της REI, Jerry Stritzke . “Ζητάμε από τους ανθρώπους φέτος να επανεξετάσουν αυτή την εικόνα του εαυτού τους, να δουν την τεχνολογία ως την αφετηρία για ένα ταξίδι έξω, όχι τον προορισμό και να εξερευνήσουν τον κόσμο με κάποιον που αγαπάει τη “Μαύρη Παρασκευή” και κάθε μέρα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.