26 Απρ 2024
READING

Η Amazon μόλις άνοιξε το νέο κατάστημα χωρίς πληρωμή στο Σαν Φρανσίσκο

3 MIN READ

Η Amazon μόλις άνοιξε το νέο κατάστημα χωρίς πληρωμή στο Σαν Φρανσίσκο

Η Amazon μόλις άνοιξε το νέο κατάστημα χωρίς πληρωμή στο Σαν Φρανσίσκο

Μόλις άνοιξε το νέο κατάστημα Amazon Go χωρίς ταμείο πληρωμής στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Amazon Go είναι το όραμα της εταιρείας για το μέλλον των αγορών. Το κατάστημα χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες και άλλες τεχνολογίες για να παρακολουθεί τα προϊόντα που συλλέγετε από τα ράφια και τα φορτίζει αυτόματα στο λογαριασμό σας όταν βγαίνετε έξω. Δεν υπάρχει αναμονή σε σειρά.

Η Amazon άνοιξε το πρώτο της Go κατάστημα στη γενέτειρά της, στο Σιάτλ το 2016. Υπάρχει άλλο ένα στο Σικάγο. Και τώρα επεκτείνεται στο Σαν Φρανσίσκο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του:

Το πρώτο κατάστημα του Σαν Φρανσίσκο της Amazon Go βρίσκεται στο κέντρο της εμπορικής περιοχής της πόλης.

Το κατάστημα, το οποίο είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί έως τις 9 το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή, φαίνεται ότι απευθύνεται στο πλήθος των εργαζομένων γραφείου. Οι πολυάσχολοι-ες, χρονομετρημένοι υπάλληλοι θέλουν να βρουν κάτι γρήγορο να τσιμπήσουν ή ένα χυμό μέσα ή έξω από το γραφείο. Στα 800 τετραγωνικά μέτρα, αυτό το κατάστημα Amazon Go μοιάζει με ένα μικρό σούπερ μάρκετ.

Πριν εισέλθουν στο κατάστημα, οι πελάτες κλήθηκαν να κατεβάσουν την εφαρμογή Amazon Go, η οποία δημιούργησε κάποια συμφόρηση και σύγχυση έξω.

Οι εργαζόμενοι είπαν ότι η λήψη της εφαρμογής ήταν το μεγαλύτερο σημείο του κόπου της ημέρας.
Οι άνθρωποι ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασης. Κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν μανιωδώς να βρουν τη βοήθεια των συζύγων τους για να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους.

Χωρίς την εφαρμογή Amazon Go, δεν μπορείτε να περάσετε τις πύλες των αισθητήρων για να ξεκινήσετε τις αγορές.

Υπάρχει ένας κώδικας QR στην εφαρμογή. Αναβοσβήνει ο κώδικας στην οθόνη του τηλεφώνου σας μπροστά από τον αισθητήρα, όπως με ένα ηλεκτρονικό αεροπορικό εισιτήριο, και voila – οι πύλες ανοίγουν. 

Μόλις φτάσετε στο εσωτερικό του, θα συνειδητοποιήσετε σύντομα ότι το κατάστημα είναι σχεδόν ένα σύγχρονο corner store με κάποιες τοπικές επιλογές.

Υπάρχουν γλυκά, παγωμένες πατάτες και τσιπς. Για τους αυξημένους γευστικούς πόρους, υπάρχει το ακριβό βόειο κρέας, La Croix, και ένας τοίχος ψυγείου γεμάτος φρέσκα σάντουιτς, σαλάτες και σούσι. Η τοποθεσία του Σαν Φρανσίσκο είναι η πρώτη που έχει σούσι.

Δεν υπάρχει πιάτο να πωλείται σε αυτήν την τοποθεσία και δεν υπάρχει φρεσκοκομμένος καφές. Αν κάποιος όμως ψάχνει κάτι τέτοια,  μπορεί να κάνει αίτημα μέσα στην εφαρμογή και η εταιρεία θα το αναθεωρήσει στο μέλλον. 

Οι περισσότεροι αγοραστές απλά ήθελαν να βιώσουν αυτό που η Amazon ονομάζει τεχνολογία “Just Walk Out”.

Ένα σχόλιο που ακούγεται  επανειλημμένα είναι: “Θέλω μόνο να αγοράσω κάτι για να δω πώς λειτουργεί”.

Ίσως γι ‘αυτό οι κούπες “Just Walk Out” είναι στο μπροστινό μέρος του καταστήματος. 

Μια σύντομη γραμμή σχηματίστηκε κοντά στην πύλη εξόδου, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δίσταζαν να «βγουν απλά».

Όπως ένα παιδί που στέκεται στην άκρη της νισίδας μιας πισίνας, πολλοί αγοραστές χρειάζονται κάποια προπόνηση για να κάνουν το άλμα και να βγουν έξω χωρίς να πληρώσουν.

Η τεχνολογία λειτουργεί τέλεια, όμως. Απλά βγαίνεις έξω, μπαίνεις στο app και ενημερώνεσαι για τη λίστα προϊόντων που έχεις χρεωθεί. 

Το προσωπικό του Amazon Go ήταν εξαιρετικά βοηθητικό και αισιόδοξο για το μέλλον του καταστήματος.

Υπήρχε ένας φρουρός ασφαλείας στο χώρο, παρόλο που δεν μπορείτε να κλέψετε τίποτα.

 Βασικό του καθήκον είναι να κρατήσει τους άστεγους έξω από το μπροστινό τμήμα του καταστήματος όπου υπάρχουν τραπέζια για τους πελάτες να κάθονται και να τρώνε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.