19 Απρ 2024
READING

Οι τάσεις και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές Startups στα Social Media

5 MIN READ

Οι τάσεις και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές Startups στα Social Media

Οι τάσεις και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές Startups στα Social Media

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν, και εξακολουθούν να είναι, ένα από τα καλύτερα δυνατά κανάλια αν χρειαστεί να ξεκινήσετε μια startup, να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση ενός νέου εμπορικού σήματος και να το εισάγετε σε μια αγορά. Οι ευρωπαϊκές νεοσύστατες εταιρείες τα χρησιμοποίησαν ως “πύλη” σε ένα ακροατήριο και ως εκ τούτου, μια “πύλη” προς την επιτυχία από την αρχή. Τα χρησιμοποιούν επίσης για να χτίσουν και να διασκεδάσουν μια κοινότητα γύρω από τα έργα τους. Και αν το προϊόν είναι μέσα στο σημερινό πλαίσιο, τα κοινωνικά μέσα μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε από το μηδέν στην κορυφή σε λιγότερο χρόνο από την παραδοσιακή διαφήμιση.

Ένα έγκυρο προϊόν είναι ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που ικανοποιεί μια ανάγκη, λύνει ένα πρόβλημα ή δίνει λύσεις σε αυτό. Και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκουν πάντα να ικανοποιήσουν μία από αυτές τις ανάγκες. Είναι πιο πιθανό να συνδεθούν με μάρκες και εταιρείες που μεταδίδουν ένα άμεσο και εξατομικευμένο μήνυμα και που συμμετέχουν με ενεργή επικοινωνία μαζί τους.
Η δύναμη των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον το 44% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα. Πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό, δεδομένου ότι ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι σχετικά νέες, σε σύγκριση με την ιστορία της ψηφιακής επικοινωνίας και του ίδιου του διαδικτύου.

Ωστόσο, τα κοινωνικά μέσα είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν. Και, για να ευδοκιμήσετε σε αυτό το σύμπαν, πρέπει να μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις. Εάν είστε κάτοχος ευρωπαϊκής startup ή εάν πρόκειται να ξεκινήσετε μάρκετινγκ για μία τέτοια, δείτε μια σύντομη λίστα με τις πιο σημαντικές τάσεις για το επόμενο έτος. Ας ρίξουμε μια ματιά:

Δημιουργήστε μια εξατομικευμένη ροή Instagram.

Τα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας αφορούν την επικοινωνία και την ατομικότητα. Οι άνθρωποι μοιράζονται τη ζωή τους, τις χαρές και τις θλίψεις τους και αναμένουν να συμμετάσχουν ενεργά με τους συνομηλίκους τους. Ως εκ τούτου, θα σέβονταν ιδιαίτερα ένα εμπορικό σήμα που εξατομικεύει το feed του και προσφέρει αληθινές θέσεις σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα που προέρχεται από τα Lelograms, μια εκκίνηση που έχει πολλά να κερδίσει από το Instagram και τις κοινότητές του. Μας προσφέρει ένα χρωματιστό feed στο Instagram που την κάνει να φαίνεται εκπληκτική και ταυτόχρονα επαγγελματική και τακτοποιημένη.

Ακολουθεί ένα screenshot:

Παρατηρήστε πώς κάθε σετ εικόνων έχει ένα διαφορετικό έγχρωμο φόντο.

Εάν περιηγηθείτε στο λογαριασμό της εταιρείας, θα παρατηρήσετε την ελκυστική, εξατομικευμένη και εμπνευσμένη παλέτα χρωμάτων που μοιράζονται μαζί μας.

Συνεργαστείτε με μια κοινότητα που χρησιμοποιεί ομάδες του Facebook.

Οι ομάδες του Facebook είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την startup σας, λαμβάνοντας υπόψη ότι εδώ, άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα συγκεντρώνουν και συζητούν θέματα, προβλήματα και πληροφορίες.

Για να συμβαδίσετε με αυτή την τάση, έχετε δύο επιλογές:

Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα.
Μπορείτε να αναζητήσετε συναφείς ομάδες και να ασχοληθείτε με συνομηλίκους.

Η απόσπαση σε ομάδες άλλων ανθρώπων υποδηλώνει ότι πρέπει να συμμορφώνεστε με τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές, οπότε η δημιουργία της δικής σας ομάδας μπορεί να είναι πιο επωφελής μακροπρόθεσμα. Αυτή είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες τώρα. Επιπλέον, οι άνθρωποι στην ομάδα σας είναι βασικά το κύριο ακροατήριο σας όταν πρόκειται για μάρκετινγκ. Γιατί; Με τη συμμετοχή στην ομάδα σας, σας ενημερώνουν ότι ενδιαφέρονται για το εμπορικό σήμα ή / και την επιχείρησή σας και, ως εκ τούτου, είναι πιο πολύτιμες από μια τυχαία δημογραφική ομάδα.
Γιατί ομάδες Facebook;

Υπάρχουν ήδη 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι που χρησιμοποιούν ομάδες του Facebook παγκοσμίως. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με σελίδες Facebook είναι σε θέση να δημιουργήσουν άμεσα αποκλειστικές ομάδες και να διαφημιστούν μεταξύ των σχετικών κοινοτήτων.

Δημιουργήστε κάθετο περιεχόμενο.

Στις 20 Ιουνίου, το Instagram ξεκίνησε την αποκλειστική πλατφόρμα βίντεο, η οποία έπρεπε να βασίζεται σε κινητές συσκευές και, φυσικά, φιλική προς κινητά τηλέφωνα. Και αυτό είναι το θέμα. Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους όπως το YouTube, το IGTV βασίζεται σε κάθετο περιεχόμενο, το είδος περιεχομένου που είναι πιο κατάλληλο για χρήστες κινητών, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς διαβάζουν, παίζουν και παρακολουθούν περιεχόμενο κάθετα στις συσκευές τους, smartphone ή tablet.

Ποιος χρησιμοποιεί το IGTV;

Λοιπόν, υπάρχουν πολλά σήματα και εταιρείες που έχουν ήδη δημιουργήσει τους λογαριασμούς IGTV και που ενημερώνουν συνεχώς το κοινό τους με νέο περιεχόμενο. Μία από αυτές τις μάρκες είναι η SocialBakers, μια εταιρεία που υποστηρίζει επίσης αυτό το κανάλι και την έχει χρησιμοποιήσει από τις πρώτες μέρες της.

 

Δημιουργήστε περιεχόμενο μόνο για Linkedin.

Το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια μεταξύ των επαγγελματιών, των recruiters και των εταιρειών. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κανάλι για το marketing περιεχομένου. Παρέχετε άμεση πρόσβαση σε μια κοινότητα που βασίζεται σε ομότιμους και ως εκ τούτου, ανάλογα με το τι προωθείτε, μια αφοσιωμένη και γνωστή κοινωνική ομάδα.

Ο Vlad Calus, συν-ιδρυτής της Planable, είπε ότι επικεντρώνεται κυρίως στο LinkedIn για τη στρατηγική marketing του και μπόρεσε να συνδεθεί με περισσότερους από 3.000 ανθρώπους το μήνα.

“Το LinkedIn είναι το καλύτερο κανάλι αν βρίσκεστε σε αγορά B2B και η Ανατολική Ευρώπη στερείται σημαντικά της εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα. Γι ‘αυτό, αν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα προϊόν στην περιοχή αυτή, θα έχετε μεγάλη επιτυχία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του πολύ χαμηλού ανταγωνισμού », είπε.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.