Κατάταξη για Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, LinkedIn ,YouTube σχετικά με ιδιωτικό απόρρητο, ψεύτικες ειδήσεις, συνάφεια στο περιεχόμενο, ασφάλεια

Ψηφιακή εμπιστοσύνη είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε μια πλατφόρμα για την προστασία των πληροφοριών τους και για το ότι παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για να δημιουργήσουν και να ασχοληθούν με το περιεχόμενο.

Το Business Insider Intelligence παρακολούθησε περισσότερους από 1.300 παγκόσμιους καταναλωτές για να αξιολογήσει την αντίληψή τους σχετικά με το Facebook, το Twitter, το Snapchat, το Instagram, το LinkedIn και το YouTube.

Οι κατατάξεις της ψηφιακής εμπιστοσύνης των καταναλωτών διαφέρουν ως προς την ασφάλεια, τη νομιμότητα, την κοινότητα, την εμπειρία των χρηστών, τη δυνατότητα κοινής χρήσης και τη συνάφεια για τα έξι σημαντικά κοινωνικά δίκτυα.

Αν αισθάνεστε ότι τα “fake news” και οι ανεπιθύμητες κοινωνικές ροές μέσων μαζικής ενημέρωσης κυριαρχούν στην εμπειρία σας στο Internet, δεν είστε οι μόνοι. Η ψηφιακή εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε πλατφόρμες για την προστασία των πληροφοριών τους και η ύπαρξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τη δημιουργία και την αφοσίωση στο περιεχόμενο, τίθεται σε κίνδυνο.

Στην πραγματικότητα, σε μια νέα έρευνα του Business Insight Intelligence σε περισσότερους από 1.300 παγκόσμιους καταναλωτές, πάνω από το ήμισυ (54%) δήλωσαν ότι τα ψεύτικα νέα και οι απάτες ήταν “εξαιρετικά επιζήμια” ή “πολύ επιθετικά” στην απόφασή τους να συμμετάσχουν σε διαφημίσεις και διαφημιστικό περιεχόμενο.

Για τις επιχειρήσεις, αυτή η δυσπιστία έχει δημοσιονομικές συνέπειες. Δεν είναι πλέον αρκετό να δημιουργήσετε ένα ισχυρό μήνυμα. Τα εμπορικά σήματα, οι έμποροι και οι κοινωνικές πλατφόρμες πρέπει να εστιάσουν την ενέργειά τους στο να φτάσουν στους καταναλωτές σε ένα περιβάλλον όπου είναι πιο δεκτικοί. Όταν οι μάρκες προσεγγίζουν τους καταναλωτές σε πλατφόρμες που εμπιστεύονται, ενισχύουν την αξιοπιστία τους και αυξάνουν την πιθανότητα λήψης θετικών δεσμών με το κοινό.

Η έκθεση Digital Trust 2018, η τελευταία έκθεση Enterprise Edge από την Business Insider Intelligence, συγκεντρώνει τα αποκλειστικά δεδομένα έρευνας για να αναλύσει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τα Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, LinkedIn και YouTube.

Η έρευνα αναλύει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έξι πυλώνες εμπιστοσύνης: ασφάλεια, νομιμότητα, κοινότητα, εμπειρία χρηστών, δυνατότητα κοινής χρήσης και συνάφεια. Τα αποτελέσματα; Το LinkedIn τη γλίτωσε.

Ως η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για δεύτερη συνεχή χρονιά – και μια απόκλιση στα αποτελέσματα της συνολικής έρευνας – το LinkedIn πήρε την πρώτη θέση για σχεδόν όλους τους πυλώνες εμπιστοσύνης – και υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους συνέβη αυτό:

Το LinkedIn συνεχίζει να επωφελείται από τον επαγγελματικό χαρακτήρα της κοινότητάς του – οι χρήστες στην πλατφόρμα τείνουν να συμπεριφέρονται καλά και να έχουν λιγότερες προσωπικές πληροφορίες σε κίνδυνο, γεγονός που καθιστά το περιβάλλον πιο εμπιστευτικό.

Οι χρήστες του LinkedIn είναι πιθανότατα πιο επιλεκτικοί και προσεκτικοί όσον αφορά την αφοσίωση όταν αλληλεπιδρούν στο επαγγελματικό τους δίκτυο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη στο περιεχόμενό του.

Το περιεχόμενο στο LinkedIn τυπικά δημοσιεύεται από άτομα και οργανισμούς που ενδιαφέρονται για τη σταδιοδρομία τους και επιδιώκουν την προώθηση επαγγελματικών συμφερόντων και ως εκ τούτου θεωρείται ότι διαθέτει υψηλότερη ποιότητα από άλλες πλατφόρμες. Αυτό είναι καλό για τους διαφημιστές και τους εκδότες, να θεωρούνται ως ειλικρινείς, πειστικοί και αξιόπιστοι.