26 Απρ 2024
READING

To e-commerce της Google κερδίζει έδαφος μέσω της Best Buy, της Sephora, της Nike

3 MIN READ

To e-commerce της Google κερδίζει έδαφος μέσω της Best Buy, της Sephora, της Nike

To  e-commerce της Google κερδίζει έδαφος μέσω της Best Buy, της Sephora, της Nike

Η Google πρόσθεσε τη Best Buy, τη Sephora και τη Nike στη λίστα των εμπόρων λιανικής πώλησης που μπορούν να αγοραστούν απευθείας μέσω της υπηρεσίας Google Shopping Actives, μια ενοποιημένη δυνατότητα καλαθιού αγορών που ενσωματώνει το Google Assistant, το Google Express και τις δυνατότητες αναζήτησης του γίγαντα του διαδικτύου.

Με την κίνηση αυτή, οι καταναλωτές μπορούν τώρα να αγοράζουν προϊόντα από την Best Buy στην πλατφόρμα αγορών του Google Express χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες φωνητικής εντολής του  Google Assistant και μπορούν να ψωνίζουν μέσω της αναζήτησης, τουGoogle Assistant ή του Google Express. Η δυνατότητα αγοράς από τη Nike απευθείας μέσω του Google Assistant και της αναζήτησης Google θα προστεθεί αργότερα αυτό το μήνα.

Οι δράσεις αγορών ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο για να διευκολύνουν τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις δυνατότητες αναζήτησης Google και Assistant σε επιτραπέζιες συσκευές, κινητά smartphone ή στο Google Home για να αγοράζουν προϊόντα στο Google Express χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε άλλα e-commerce shops μετά την αρχική ανακάλυψη προϊόντος.

Η ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη χρονική στιγμή για τις προσδοκίες του Google για το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι οποίες έχουν αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα αρνητικών ειδήσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Πρώτον, η Jumpshot κυκλοφόρησε έρευνα που ανέφερε ότι το Amazon ξεπέρασε το Google στις αναζητήσεις προϊόντων στο διαδίκτυο τα τελευταία τρία χρόνια. Στη συνέχεια, αναφορές την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψαν ότι ορισμένες μάρκες προϊόντων μετατοπίζουν έως και το 60% των online διαφημιστικών προϋπολογισμών που είχαν διατεθεί προηγουμένως στην Google στο Amazon.

Στο blog post που αναγγέλλει αυτές τις νέες εμπορικές συνεργασίες , η Google ακούγεται σαν μια εταιρεία που κάνει ό, τι καλύτερο για να προετοιμαστεί για την υψηλή αγοραστική κινητικότητα της εορταστικής περιόδου. Η Google δήλωσε ότι ενισχύει την προσέγγισή της στις ηλεκτρονικές αγορές ως απάντηση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πολλαπλές συσκευές (desktop, κινητά και έξυπνους ομιλητές, όπως το Google Home) για να ξεκινήσουν τη διαδικασία online shopping, καθώς και την επιθυμία των καταναλωτών για ταχύτερη και χωρίς τριβή εμπειρία αγορών.

Το Google Express έχει γίνει ένα σημαντικό νέο κανάλι πωλήσεων για εμπόρους λιανικής πώλησης και εμπορικά σήματα που δεν έχουν παρουσία στο Amazon. Η Google χρειάζεται μια απάντηση στην αυξανόμενη ανάπτυξη του Amazon στην αναζήτηση προϊόντων στο διαδίκτυο, στη διαφήμιση και στις αγορές, ενώ οι μάρκες χρειάζονται έναν ισχυρό τρόπο να βγαίνουν μπροστά στους αγοραστές που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία αναζήτησης και φωνητικού βοηθήματος ως μια γρήγορη πορεία προς την αγορά.

Οι αγοραστικές δραστηριότητες φέρνουν το Google Express πιο κοντά στο να γίνει μια εναλλακτική λύση του Amazon που τα εμπορικά σήματα αναζητούν. Αλλά η αξία του εξαρτάται από τα μεγάλα ονόματα που θα μπουν στην πλατφόρμα. Η προσθήκη των Best Buy, Sephora και Nike, τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την ομορφιά και τα υποδήματα, θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την προσπάθειά του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.