27 Απρ 2024
READING

Χριστούγεννα 61 ημέρες & 5 Σαββατοκύριακα | Προετοιμασία όπως η Apple

6 MIN READ

Χριστούγεννα 61 ημέρες & 5 Σαββατοκύριακα | Προετοιμασία όπως η Apple

Χριστούγεννα 61 ημέρες & 5 Σαββατοκύριακα | Προετοιμασία όπως η Apple

Η περίοδος των διακοπών παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα συρροή παραγόντων. Εκατομμύρια ευρώ του marketing δαπανώνται για να προσελκύσουν τους καταναλωτές στο κατάστημα. Ωστόσο, συχνά, τα καταστήματα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα για να χειριστούν τα πλήθη και τη ζήτηση και δεν αποφέρουν θετική εμπειρία στον πελάτη.
Εδώ είναι 5 βασικοί τομείς για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη στο κατάστημα και τη μεγιστοποίηση των πλήθους των καταναλωτών που περνούν τις πόρτες του την περίοδο των διακοπών.

Ενίσχυση της ουράς με POS

Η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι ευνοϊκή για τους περισσότερους retailers, με τις πωλήσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να αντιπροσωπεύουν το 30% των ετήσιων πωλήσεων. Ωστόσο, σε μια εποχή που η εμπειρία του πελάτη στο κατάστημα πρέπει να είναι η καλύτερη, είναι συχνά η χειρότερη. Η αυξημένη κυκλοφορία και η υψηλή ζήτηση προϊόντων οδηγούν συχνά σε οδυνηρά μακριές ουρές, οι οποίες οδηγούν σε απογοήτευση και χαμένες πωλήσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο χάνονται λόγω των μεγάλων γραμμών πληρωμής.

Σε καμία περίπτωση, και ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δε θα πρέπει ένας πελάτης να περιμένει στην γραμμή για να πληρώσει. Και δεν χρειάζεται πλέον. Οι συνεργάτες λιανικής πώλησης μπορούν να εξοπλιστούν με υπερσύγχρονα συστήματα POS που βασίζονται στο iPad και επιτρέπουν σε κάθε συνεργάτη να ολοκληρώσει οποιαδήποτε συναλλαγή για οποιονδήποτε πελάτη ανά πάσα στιγμή. Αυτά τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν γρήγορη, πλήρως ενσωματωμένη λειτουργικότητα βασισμένη στο cloud που επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν γρήγορα, με ασφάλεια και με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Ενώ πολλοί έμποροι λιανικής προσπαθούν να χειριστούν τα πλήθη των εορτών, χρησιμοποιώντας πρόσθετη βοήθεια πωλήσεων, αυτοί οι συνεργάτες δεν μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των χρόνων αναμονής εάν δεν διαθέτουν συστήματα POS. Οι έμποροι λιανικής πώλησης προσπάθησαν επίσης να αντιμετωπίσουν τους χρόνους αναμονής με τη δημιουργία ενός επιπλέον σταθμού POS – αλλά αυτό δεν αρκεί. Έχοντας μόλις ένα επιπλέον σταθμό POS σταθερού σημείου απλά δεν αρκεί για να χειριστεί την κίνηση των διακοπών. Αντ ‘αυτού, οι έμποροι λιανικής πώλησης θα πρέπει να στοχεύουν στο 100% checkout χωρίς τριβή, εξοπλίζοντας όλους τους συνεργάτες πωλήσεών τους με ισχυρά συστήματα χειρός POS.

 

Το Iphone και το Ipad δίνει περισσότερο χώρο

Καθώς το λιανικό εμπόριο επιδιώκει να γίνει πιο αποτελεσματικό και οι στρατηγικές marketing συμπεριλαμβάνουν όλο και περισσότερο μια πολυκαναλική προσέγγιση, σημειώθηκε μια σημαντική απομάκρυνση από το μεγάλο πολυκατάστημα, προς το μικρότερο επώνυμο κατάστημα. Κατά τη διάρκεια των αργιών, αυτό το μικρότερο αποτύπωμα μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση, καθώς τα καταστήματα ξοδεύουν σημαντικά ποσά για να προσελκύσουν αγοραστές, αλλά έπειτα εκείνοι εξαντλούνται λόγω του περιορισμένου χώρου.

Ευτυχώς, η κινητή τεχνολογία προσφέρει στους πελάτες τους ένα ατελείωτο πλήθος προϊόντων, παρέχοντας στους πελάτες πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα της σειράς προϊόντων του καταστήματος λιανικής και του αποθέματος των καταστημάτων, όλα από το κινητό του υπαλλήλου του καταστήματος. Αυτές οι συνδεδεμένες εφαρμογές του καταστήματος παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και το απόθεμα σε πραγματικό χρόνο και, όταν είναι απαραίτητο, μπορούν να επισπεύσουν την αποστολή δώρου εκτός του αποθέματος από την αποθήκη στον καταναλωτή.

Τα καταστήματα δεν χρειάζεται πλέον να αφιερώνουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα χώρου για να εμφανίζουν κάθε στυλ, μέγεθος και χρώμα κάθε προϊόντος. Αντ ‘αυτού, η πλήρως ενσωματωμένη τεχνολογία, σε συνδυασμό με μια εξαιρετικά επιμελημένη επιλογή στο στήσιμο του καταστημάτων, μπορεί να φέρει την πλήρη σειρά προϊόντων του λιανοπωλητή στη ζωή στην οθόνη ενός iPad.

Πελατολόγιο

Ενώ οι ηλεκτρονικές αγορές μπορούν να αποδειχθούν γρήγορες και εύκολες, οι καταναλωτές εξακολουθούν συχνά να επιθυμούν μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία, η οποία μπορεί να συμβεί μόνο κατά την αγορά στο κατάστημα. Δεδομένου ότι τα εκατομμύρια των καταναλωτών με μακρές λίστες εορταστικών αγορών μπαίνουν σε καταστήματα αυτό το φθινόπωρο, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να εξυπηρετούν τον πελάτη με τρόπο που να συνδέεται σε προσωπικό επίπεδο, να δημιουργεί αξιοπιστία  και μια θετική σχέση με το εμπορικό σήμα. Αυτό είναι γνωστό ως πελατεία.

Χρησιμοποιώντας πλήρως ολοκληρωμένες εφαρμογές πελατείας σε κινητές συσκευές, οι υπεύθυνοι πωλήσεων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό προσωπικών αγορών των πελατών, τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειες, το μέγεθος ρούχων και τους καταλόγους επιθυμιών. Εξοπλίζοντας τους πωλητές με αυτές τις ισχυρές πληροφορίες, ενθαρρύνεται η δέσμευση και τους βοηθά προτείνουν χρήσιμα προϊόντα και είδη δώρων.

Οι εφαρμογές πελατείας, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στην εγγενή εφαρμογή της μάρκας, είναι επίσης χρήσιμες για τη δημιουργία εξατομικευμένων επικοινωνιών με τους πελάτες. Οι καταναλωτές αυτή τη σεζόν θα πλημμυρίσουν με γενικά μηνύματα ηλεκτρονικού marketing και προωθήσεις εορταστικών ειδών, τα οποία συχνά χάνουν στο ότι είναι τυχαίες. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι οι καταναλωτές έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ανοίγουν μηνύματα εντός εφαρμογής επειδή είναι πιο προσωπικά. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη της Leanplum διαπίστωσε αύξηση κατά 800% των ποσοστών επιτυχίας με εξατομικευμένες ειδοποιήσεις εφαρμογών. Αυτά τα εξατομικευμένα μηνύματα εντός εφαρμογής, τα οποία αποστέλλονται απευθείας από την εφαρμογή, μπορούν να συμπεριλαμβάνουν πλήρως τις προτάσεις για προϊόντα που μπορούν να αγοραστούν βάσει προηγούμενων αγορών, προσφορών και πληροφοριών του προγράμματος αφοσίωσης.

BOPIS

Αγοράστε online, παραλάβετε στο κατάστημα (BOPIS). Αυτό παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να κρατήσουν online ένα στοιχείο σε δευτερόλεπτα και να το παραλάβουν όταν είναι βολικό για εκείνους στο κατάστημα. Θα είναι μέρος της ροής των αγορών αυτή την περίοδο των διακοπών. Η ενθάρρυνση της δωρεάν παραλαβής στο κατάστημα βοηθά στην κίνηση στα κοντινά καταστήματα και παρέχει πρόσθετες ευκαιρίες πωλήσεων στους πωλητές των καταστημάτων. Τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να είναι έτοιμα με εφαρμογές πώλησης στο κατάστημα που να μπορούν να διαχειρίζονται τη ροή των παραγγελιών BOPIS.

Δοκιμαστήρια εξοπλισμένα με τεχνολογία

Οι πελάτες είναι επτά φορές πιο πιθανό να αγοράσουν κάτι αν το δοκιμάσουν σε μια κατάλληλη αίθουσα. Είναι ζωτικής σημασίας τα εμπορικά σήματα και οι έμποροι λιανικής πώλησης να διαθέτουν τεχνολογία δωματίων με τεχνολογία iPad και Android, τόσο στους πωλητές όσο και στους πελάτες, για να καταστήσουν την εμπειρία πιο ευχάριστη αυτή την περίοδο των διακοπών.

Οι εφαρμογές δωματίου επιτρέπουν στον πελάτη να επικοινωνεί εύκολα με τον πωλητή, να ζητάει πρόσθετα αντικείμενα, να ελέγχει το απόθεμα, να λαμβάνει συστάσεις έξυπνων προϊόντων και να πληρώνει για τις αγορές επιτόπου. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με τις εφαρμογές του πωλητή και τις εφαρμογές καταστημάτων που βλέπουν οι πελάτες για να συνδέσουν τον πελάτη με τη μάρκα, ακόμη και πριν έρθουν στο κατάστημα. Αυτή η δυνατότητα σύνδεσης επιτρέπει στους πωλητές να επιλέγουν τα απαιτούμενα αντικείμενα, να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες προφίλ πελατείας, να διοργανώνουν ραντεβού και να επικοινωνούν με τον πελάτη προτού περάσει καν την πόρτα.

Τα εμπορικά σήματα και οι έμποροι λιανικής βελτιστοποιούν τις πωλήσεις των ορόφων τους με τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες για να αυξήσουν την εμπειρία του πελάτη. Είναι καιρός οι μακρινοί παραμελημένοι χώροι δοκιμαστηρίων να πάρουν μέρος σε αυτό.

Με 61 ημέρες και πέντε Σαββατοκύριακα που αποτελούν την εποχή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 2018, οι retailers έχουν μια απίστευτη ευκαιρία να κάνουν αυτό το έτος πραγματικά ευτυχισμένο. Η ευκαιρία είναι τεράστια, αλλά ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει τώρα.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να εφαρμόσουν μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική marketing που βελτιστοποιεί όλα τα κανάλια και συγκεκριμένα αξιοποιεί την εγγενή δύναμη του φυσικού καταστήματος. Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιθυμούν μια προσωπική και διαδραστική εμπειρία στο κατάστημα, η μόχλευση ολοκληρωμένων εφαρμογών για πωλήσεις από το κινητό και οι εφαρμογές δοκιμαστηρίων για την βελτίωση του ταξιδιού του πελάτη στο κατάστημα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας αυτή την περίοδο διακοπών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.